A cikkek, linkek és videók későbbi mentésének legjobb módjai – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.01.22. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Az Evernote, a Raindrop.io és a YouTube Nézd később lejátszási lista képernyőképei egy kollázsban.
Evernote Corporation, Raindrop.io, Google

Nagyon sok tartalom van az interneten, és valószínűleg nem lesz ideje az összes megtekintésére, amikor először találkozik vele. Látni egy jó dolgot, amelyet meg szeretne nézni, de aztán el kell hagynia, soha nem szórakoztató, de szerencsére rengeteg módszer létezik a tartalom későbbi mentésére.

Jegyzet: Ebben a cikkben több olyan alkalmazás és szoftver ajánlott, amelyek nagy része ingyenesen telepíthető prémium verziókkal, amelyek energiafelhasználóra összpontosító szolgáltatásokat tartalmaznak. Minden kivételt kiemelünk, amikor hozzájuk jutunk.

Platformspecifikus opciók

YouTube Nézd később lejátszási lista
Google

Számos közösségi média platform saját könyvjelzővel vagy mentőeszközökkel látja el ezt a problémát. Twitter és Facebook ehhez hasonló megközelítéseket alkalmazzon. Könyvjelzővel mentheti és mentheti a bejegyzéseket, hogy később megtekinthesse őket.

Erre a YouTube-nak is van egy jó megoldása, ami nagyszerű, mert sok olyan, több órán át tartó videó van a platformon, amely remek címmel és indexképpel vonzza Önt – amíg észre nem veszi az időszámlálót. A “Nézd később ”lejátszási lista megmenti a napot ebben a helyzetben; bármilyen gombnyomással hozzáadhat bármilyen videót az ajánlottól.

Ha csak a közösségi oldalak miatt gyakran tesszük ki új tartalmakat, kár lenne, ha nem tudnának valamilyen módon küzdeni ezzel a kérdéssel. És bár a hamarosan áttekintendő opciók több eszközt és választási lehetőséget kínálnak mindezek finomhangolására, ezek a platformspecifikus opciók egyszerűek az egyszerű mentéshez.

Dedikált alkalmazások

Az Instapaper, a Raindrop.io és a Pocket képei egy kollázsban
Instant Paper Inc., Raindrop.io, olvassa el később

Számos könyvjelzővel ellátott vagy később menthető alkalmazás létezik, amelyek egyetlen célja a tartalom későbbi mentése. Ezek általában közvetlenül a rendszereikbe fogadják a linkeket, hogy rendszerezzék vagy visszajuttassák Önt. És ezen a területen elég sok játékos van, úgyhogy nézzük meg, ki számít a legjobbak legjobbjának.

  • Zseb (Android/iOS): A Pocket lehetővé teszi, hogy mindent kényelmes helyen tárolhasson az interneten. Legyen szó linkekről, képekről, videókról, vagy akár a Tweets-ről, megoszthatja azokat az alkalmazással, és felveheti a listájába, majd mindent megcímkézhet a további szervezésekhez. A cikkeket hirdetések nélkül is megtekintheti, köszönhetően annak, hogy a Pocket saját olvasóval továbbította őket. Zsebében van különféle böngészőbővítmények az egy kattintással történő mentéshez és a funkciók integrálásához a over 1500 alkalmazás hogy megkönnyítse a tartalom mentését tőlük. Akkor is böngészhet, hogy mások mit takarítanak meg, ha új dolgokat szeretne találni olvasásra és megtekintésre. Ez is cross-platform között a eszközök teljes skálája a laptopoktól a telefonokig és az iPad-ekig.
  • Instapaper (Android/iOS): Ha a Pocketnél valamivel egyszerűbb dolgot kedveli, akkor az Instapaper egyszerű felhasználói felületet tartalmaz, és továbbra is elfogadja az általa dobott online tartalom legtöbb formáját. Létrehozhat mappákat a dolgok rendezéséhez, vagy csak a Kedvelések fülön megjelenő legfontosabb dolgok „tetszését”. Még egy egyszerű jegyzetelő rendszer is beépített, és van egy „Tallózás” fül, ha szeretné megnézni, mi népszerű más felhasználók körében. Tartalmazza a cikkek hirdetés nélküli verzióit is. Az Instapaper teljesen cross-platform alapvetően minden között, amire csak vágyhatsz.
  • Esőcsepp (Android/iOS): Míg a Pocket és az Instapaper több mint egy évtizede létezik, az Esőcsepp valamivel újabb. A Raindrop átfogó kialakítása kissé modernebb hangulatú, mint a versenytársaké, lehetővé téve több tartalom egyszerre történő megtekintését, és remek szervezési lehetőségeket tartalmaz (bár egyes funkciók, például a beágyazott mappák, a prémium változat). Csakúgy, mint az Instapaper és a Pocket, ez is platformokon átívelő a egy csomó eszköz és böngésző hogy a dolgok megmentése egyszerű legyen.
  • Partizió: A partizálás még megtörtént egy másik fantasztikus könyvjelző-kezelőazonban jelenleg bétaverzióban van, és jelenleg csak a Google Chrome-ban működik. Jelenleg havi 4 dollárba kerül, ami a tervek szerint növeli a béta utáni időszakot, azonban bezárhatja a béta árazás az élet számára ha a teljes kiadás előtt regisztrál. De a Partizion nagy része az, hogy egyszerűvé teszi a könyvjelzők és a különböző linkek kezelését néhány nagy beágyazott mappával. Tehát akár mindent a legfinomabb kategóriába szeretne sorolni, vagy a dolgokat általánosabb szakaszokban szeretné tartani, mindez kiválóan működik. A kiterjesztés egyszerűvé teszi a mentést – egyszerűen kattintson rá, és válassza ki a megtartani kívánt füleket. A teljes program már emberek számára építették akiknek nehézségeik vannak minden nap rengeteg fül felhalmozásával, így ha ez úgy hangzik, mint te, a Partizion lehet a megoldás.
  • EmailThis: Az általunk említett utolsó program meglehetősen egyszerű. Ez az összes linket elküldi Önnek, ha azt szeretné, ha az e-mail kliensen keresztül kezelné őket, ahelyett, hogy rendelkezne egy másik alkalmazással, amelyet ellenőriznie kell. Böngészőbővítmények állnak rendelkezésre a következőhöz: Króm és Opera hogy egyszerűbbé tegye a dolgokat, de bármelyik böngészőben használhatja a „Könyvjelzőt” is. Ez egy link, amelyet hozzáad a könyvjelzőihez (asztali vagy mobil), amelyre kattintva az aktuális lapot nyitja meg az e-mailben. Ez egyszerű megoldás a dolgok mentésére, és nincs sok helye a testreszabásnak, de ha az egyszerűséget kedveli, akkor az EmailThis-nek a sikátorban kell lennie.

Jegyzetelő megoldások

A Google Keep és az Evernote képernyőképei egymás mellett
Google, Evernote Corporation

A jegyzeteléssel készült alkalmazások jó megoldást jelenthetnek erre a problémára, mivel sokoldalúbbak, mint a későbbi, később mentésre szánt alkalmazások. Például, ha egy témát kutat, és linkeket szeretne menteni a saját írásai mellé, a jegyzetfüzet alkalmazás sokkal jobb megoldás, mint a Pocket vagy az Instapaper programok.

  • Google Keep (Android/iOS): A Keep a Google egyszerű, platformokon átívelő jegyzetelő szoftvere, amely elérhető az interneten, és dedikált alkalmazások mobil eszközökhöz. Létrehozhat címkéket a rendszerezés és az archiválási linkek érdekében, miután végzett velük. A Google Keep szintén teljesen ingyenes, így nem kell aggódnia, hogy a fizetőfal mögé zárulnak bármelyik funkció.
  • Evernote (Android/iOS): Ez minden idők egyik legnépszerűbb jegyzetelő alkalmazása, és bár az Evernote rengeteg nagyszerű funkcióval rendelkezik, itt elsősorban a webleírógépre szeretnénk összpontosítani. Ez lehetővé teszi, hogy egy teljes weboldalt vegyen fel, és mentse az Evernote-fiókjába, ahol ezután felhasználhatja az Evernote fantasztikus szervezési lehetőségeit. És ez nem is említi az alkalmazás által kínált szabványos jegyzetkészítő eszközöket, amelyek normál linkek mentésére használhatók.
  • Fogalom: A fogalom hasonlít az Evernote-hoz, mivel egyszerű jegyzeteléssel rendelkezik a standard hivatkozásokhoz az a-val együtt webleíró amellyel teljes weboldalakat menthet az adatbázisába. De a fogalom sokkal szabadabb forma, mint az Evernote – ahol az Evernote kifejezetten a jegyzetelésre és a kutatásra összpontosít, a fogalom gyakorlatilag bármit megenged magában. A program első ránézésre meglehetősen üres, mivel Ön felel a programban használt szervezeti rendszerek felépítéséért. Ha hajlandó elkötelezni magát amellett, a Notion nagyszerű eszköz, de nem egyedülálló bonyolultság nélkül.

Nagyon sok mindent át lehet szűrni az interneten, és valószínűleg nem lesz ideje első látásra megtekinteni az egészet. Tehát ahelyett, hogy elveszítené ezt az érdekes vagy szórakoztató megjelenésű videót vagy cikket, örökre elmentheti az itt bemutatott programok egyikének köszönhetően.
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it