Frissítse Google Pixeljét a 2021. májusi biztonsági javítással

Avatar admin | 2021.05.04. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

A 2021. májusi Pixel biztonsági frissítés készen áll, és nem kell pazarolnia az időt a készülékére történő telepítéssel.

A havi javítás az Android 8.1, 9, 10 és 11 verzióiban talált 42 hibát javítja, amelyek több gyártó általános összetevőit és az Android szoftver különböző részeit érintik, beleértve az Android kernelt (az operációs rendszer szoftverének központi részét, amely vezérli a telefont) ).

Sokakat „magas” biztonsági réseknek minősítenek, amelyek lehetővé tehetik egy hacker számára, hogy ellopja vagy feltárja az Ön adatait, átvegye az irányítást az eszköz egyes funkciói felett, vagy távolról futtasson rosszindulatú kódokat. A teljes Android biztonsági közlemény itt érhetők el.

Ami a Pixel-specifikus kérdések, a javítás hét közepes súlyosságú sebezhetőséget javít a Qualcomm összetevőire és az Android OS kernelére a Pixel eszközökben.

A Google nem kínál további részleteket a nyilvánosságra hozott sebezhetőségekről és a javítás kijavításának módjáról, de arra ösztönzi az összes felhasználót, hogy telepítse a frissítést, amint az rendelkezésre áll, hogy megakadályozza a rosszindulatú szereplőket a biztonsági hibák kihasználásában.

A frissítés már elérhető a Pixel 3, 3a és 4 telefonokhoz (beleértve az XL modelleket is), a Pixel 4a és 4a 5G, valamint a Pixel 5 készülékekhez. Ellenőrizheti, hogy elérhető-e a May biztonsági javítás, vagy már telepítve van-e rá eszközén, az Android beállításai alkalmazásban.

  1. Menj Beállítások> Rendszer> Speciális> Rendszerfrissítés.
  2. Görgessen lefelé, és ellenőrizze a dátumot „Biztonsági javítás szintje”. Ha 2021-05-05 vagy újabb, akkor naprakész.
  3. Ha a biztonsági javítás szintje 2021-05-05-nél korábbi, lépjen a következőre: Beállítások> Biztonság elemet. Koppintson a “Ellenőrizze a biztonsági frissítést.” Ha elérhető, töltse le a képernyőn megjelenő lépéseket.

A nem Pixel androidos telefonok az elkövetkező hetekben OTA-javításként megkapják az Android Security frissítést is. A pontos frissítési idő az eszköz gyártójától és a mobilszolgáltatójától függ.

[[XDA-fejlesztők]


Forrás link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok