Csodaszer! Galagonya tinktúra készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.07.13. 1657 Views 0 Likes 0 Ratings

1657 Views 0 Ratings Rate it

Összegyűjtött galagonyabogyókból és vodkából galagonya tinktúrát készíthetsz házilag. Ezzel a népi recepttel természetes csodaszert alkothatsz, amely a szív és a memória egészségét sokszorozhatja meg.

Házi készítésű galagonya tinktúra

Egy egyszerű recept a galagonya tinktúra elkészítéséhez bogyók és vodka felhasználásával. A galagonya egy piros bogyó, amely gyengéden támogatja a szív egészségét, és amelyet ősszel gyűjthetsz össze. Ebben a népi módszerrel készült tinktúrában 1:2 arányt használunk. Méretezd a receptet felfelé vagy lefelé az igényeidnek megfelelően. Ha pontosabb, 1:2 arányú tinktúrát szeretnél készíteni, akkor a következő méréseket kell használnod: 227 g friss galagonyabogyóhoz 473 ml vodka felhasználása szükséges.

Eszközök És hozzávalók:

 • Sodrófa
 • Nagy cipzáras zacskó
 • Üvegedény
 • Finom hálós szita
 • Muszlin
 • Sötét üvegpalack
 • Tölcsérek
 • Cseppentős üvegek
 • 1 csésze friss galagonyabogyó vagy 3/4 csésze szárított bogyók
 • 2 csésze vodka. 40-50%-os alkoholtartalommal.

Galagonya tinktúra készítése. A recept:

 1. Ősszel szedd össze a galagonyabogyókat a galagonyafákról. Válassz dús, piros bogyókat a forgalomtól távol eső területen.
 2. Távolítsd el a leveleket és a törékeny szárakat, és öblítsd el a bogyókat. Ezzel Eltávolítod a port és más szennyeződéseket. Hagyd szűrőben vagy szitán megszáradni. A következő lépéshez azonban még egy kicsit nedvesek lehetnek.
 3. Tedd a bogyókat zipzáras zacskóba, majd sodrófával tekerd át őket. Ez kinyitja a galagonyabogyókat, de nem töri össze a benne lévő magokat. A galagonya tinktúra házi elkészítésekor mindenképpen kerülni kell, hogy összetörjenek a bogyók.

  galagonya tinktúra házilag.I.

 4. Rakd át a zúzott galagonyabogyókat egy üvegedénybe. Öntsd rájuk a vodkát, zárd le szorosan a fedővel, majd rázd körülbelül egy percig az edényt.
 5. Tárold az üveget sötét és hűvös (szobahőmérsékletű) helyen 2-4 hétig. Például a konyhaszekrényben. Néhány naponta rázd fel az üveget. Ahogy a galagonya tinktúra oldható összetevői a vodkába kerülnek, a bogyók elveszítik a színüket.

  galagonya tinktúra házilag.I.I.

 6. A megadott idő letelte után szűrd le a galagonya tinktúrát egy finom hálós szűrőre fektetett muszlinen keresztül, hogy eltávolítsd róla a bogyókat.

  galagonya tinktúra házilag.I.I.I.

 7. Nyerj ki minden csepp galagonya tinktúrát, amit csak tudsz a bogyókból. Gyűjtsd össze a muszlint, és nyomj ki belőle annyi folyadékot, amennyit csak tudsz. Ezután dobd ki a bogyókat.

  Nézd meg a folyamatot itt.

 8. Öntsd a tinktúrát tölcséren keresztül egy sötét üvegbe. Címkézd fel a tinktúra típusát (Galagonya tinktúra házi) és az elkészítés dátumát, és tárold hűvös vagy szobahőmérsékletű, közvetlen napfénytől védett helyen. A tinktúra körülbelül két évig eltartható.

Felnőttek általában napi 2 ml-t (néhány cseppet) használnak. A galagonya tinktúra cseppeket pohár vízbe nyomja és megihatod, de akár közvetlenül a nyelved alá is becseppentheted.

Szakmai forrás: How to make Hawthorn Tincture – Lovely Greens


1657 Views 0 Ratings Rate it