Gluténmentes tenger gyümölcsei rizsgolyó recept

Avatar Gadam | 2021.02.09. 51 Views 0 Likes 0 Ratings

51 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Az összes rizsgolyó gluténmentes?

Nem minden rizsgolyó gluténmentes, mert nem minden rizsgolyó ugyanazokat az összetevőket és főzési technikákat használja.

Vegyük például az olasz arancinit, és egy pillanatig hagyjuk figyelmen kívül a tölteléket. Az olasz rizsgolyók csak rizsbevonatúak zsemlemorzsa. A hagyományos zsemlemorzsa nem gluténmentes, mivel a búzakenyér mellékterméke.

Gluténmentes arancini készítéséhez vásárolhat gluténmentes zsemlemorzsát, vagy használhat más bevonatot, mint ahogy azt a fenti gluténmentes tenger gyümölcsei rizsgolyóinkban tettük. Diófélék és magok keverékét használtuk, amely nemcsak gluténmentes, hanem táplálóbb is, mint a kenyér.

Természetesen gluténmentes rizsgolyók vannak. Vegyük a Japán onigiri mint például. Az Onigiri száraz moszatot használ Én sem hogy zsemlemorzsa helyett a rizst tekerje be. Nóri tápláló alga, amelyet széles körben használnak a japán konyhában, és gluténmentes.

Ha nem ehet glutént, ne felejtsen el odafigyelni arra, mi van benne. Még az onigiri is veszélyt jelenthet a celiacusokra, ha például klasszikus szójaszószt alkalmaznak.

Ha gluténmentes arancinit szeretne sütni, de nem biztos benne, hogy a keresett recept megfelelő-e, használja ezt a fenti receptet, és cserélje ki a töltelékeket bármire, amit csak szeretne! Van egy receptünk is vegán arancini iránymutatásként használhatja.

Készíthet rizsgolyókat basmatival?

A basmati rizs nem elég ragacsos a rizsgolyók elkészítéséhez. Ha megnézi az arancini vagy a japán onigiri receptjeit, észreveszi, hogy nyálkás rövid szemű rizst használnak, legyen az sushi vagy Arborio rizs.

Amikor azt mondjuk nyálkás rizs, arra hivatkozunk ragadós természetét, és nem arra a gluténra, amelyet a celiakok nem ehetnek.

A basmati rizs nem ragacsos. Tehát, ha rizsgolyók készítésére akarja használni, akkor ki kell találnia azokat a módszereket, amelyek megakadályozzák, hogy a golyók szétmaradjanak. Miközben a fenti tenger gyümölcseiből készült arancini-t készítettük, megtaláltuk a módját ennek a problémának a megoldására.

Bár receptünkben Arborio-t használtunk, a rizs ízének és színének fokozása érdekében néhány édesburgonyapürét is hozzáadtunk. Az eredmény hihetetlenül ragacsos keverék lett.

Ha ugyanezt tesszük a basmati rizzsel, olyan ragasztót kaphatunk, amely elég ragacsos ahhoz, hogy golyóvá formálódjon. Az édesburgonya keményítőtartalmú zöldség, amely kiválóan áll a tejszínes ételek készítéséhez, ezért tökéletes erre a célra.

Ha ezek a narancsos zöldségek nem a kedvencek, cserélje ki más rostos zöldségekre. Jó lehetőségek vannak Russets és Yukon arany burgonya (a legjobb fajták a cefrékhez) vagy a butternut tök.

A tenger gyümölcsei rizsgömbök jóak a fogyókúrához?

Az egészséges alapanyagokat tartalmazó és nem rántott tenger gyümölcsei rizsgolyók kielégítő harapnivalók lehetnek a diétás emberek számára.

A diéta nem csupán alacsony szénhidrátfogyasztás. A fogyás útján számos tényezőt kell figyelembe venni:

  • kiegyensúlyozott ételt eszünk?

  • kapunk elég szálat?

  • levágjuk a hozzáadott cukrokat és az egészségtelen zsírokat?

A tenger gyümölcsei rizsgolyó receptünkben mindezt figyelembe vettük, és elkészítettünk egy ízletes ételt, amely nem veszélyezteti a derékvonalat.

A fogyókúra a mértékletességről szól. Mindennek (kivéve talán a zellert) lehetnek hátrányai, ha túl megeszik. Ne féljen elmerülni az elfogyasztott ételek táplálkozási profiljában; számolja meg az elfogyasztott kalóriákat és zsírokat, és tartsa be diéta ajánlott értékeit.

A tenger gyümölcsei rizsgolyóinkat az egészséget szem előtt tartva terveztük, mint bármely más receptünket. Mindegyik krokett csak 190 kalóriát tartalmaz, és csaknem 10 gramm fehérjét biztosít. Ezenkívül a klasszikus arancini receptekhez képest egy rizsgolyóban fele zsír és négyszer kevesebb telített zsír van. Tehát nyugodtan vegyen be egy marék ilyen ropogós finomságot a heti súlycsökkentő étkezési tervébe.

Rizsgolyókat lehet sütni sütés helyett?

Szerintünk rizsgolyók kellene megsütjük sütés helyett. Ezt tettük a receptünkben.

A sült étel finom, de megéri az árát? Persze, ha egyszer sült finomságot eszünk, az nem lesz a mi végzetünk, de a sütőben sütés egészségesebb, és ugyanolyan ízletes és ropogós eredményeket hozhat.

Amikor csak lehetséges, sütőnkhöz fordulunk, hogy ropogtassuk süteményeinket és harapnivalóinkat. Van egy légsütőnk is, amelyet extra ropogásra használunk – vagy amikor lusták vagyunk, és nem akarjuk megvárni, amíg a sütő eléri a kívánt hőmérsékletet!

A fenti tenger gyümölcsei rizsgolyóinkhoz a sütés amúgy sem lenne jó megoldás. Nem használtunk hagyományos tésztát és morzsát, de diófélék és magvak bevonását választottuk. Ez a keverék egészséges zsírokban gazdag, és a sütés során hozzáadott olajok felesleges zsírokkal rontanák finom és diós ízét.

Ha inkább ezeket a rizsgolyókat sütjük, a jobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy a gluténmentes bevonat helyett hagyományos zsemlemorzsát használjon.


Source link


51 Views 0 Ratings Rate it