Biztonsági ellenőrzés futtatása a Google Chrome-on

Avatar admin | 2021.03.11. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

A Google Chrome biztonsága
Google

Megszoktuk, hogy víruskeresőt futtatunk számítógépeinken, de ez nem fedi le az online biztonságot. Ehhez a Google Chrome olyan eszközt kínál, amely lehetővé teszi hasonló ellenőrzés elvégzését a böngészés biztonsága érdekében. A Chrome-on végzett biztonsági ellenőrzés futtatásának módja:

Indítsa el a Google Chrome böngészőt a Windows 10, Mac, Chrome OS vagy Linux számítógépen, és kattintson a jobb felső sarokban található hárompontos menü gombra.

Nyissa meg a hárompontos menüt a Google Chrome-ban

Menjen a legördülő menü „Beállítások” pontjára.

Keresse fel a Google Chrome beállításait

Görgessen lefelé, hogy megtalálja a „Biztonsági ellenőrzés” részt, majd kattintson a kék „Ellenőrizze most” lehetőségre.

Keresse meg a Biztonsági ellenőrzés beállítást a Google Chrome-ban

A Google Chrome elindítja a „Biztonsági ellenőrzés” tesztet. Attól függően, hogy mennyi böngészési adata van, ez néhány másodperctől néhány percig eltarthat.

Biztonsági ellenőrzés a Google Chrome-on

Ebben a folyamatban a Google Chrome összesen négy alapmodult keres át, hogy keressen-e bármilyen rosszindulatú kódot, és megnézze, megfelelnek-e a jelölésnek. Meggyőződik arról, hogy a böngészőalkalmazás a legújabb verzióval rendelkezik-e a legújabb internetes vírusok elleni védelemhez, és hogy az összes telepített, harmadik féltől származó kiterjesztés ártalmatlan-e. Azt is ellenőrzi, hogy az elmentett jelszavak valamelyikét megsértették-e az adatmegsértés során, és hogy engedélyezve van-e a „Biztonságos böngészés” beállítás, amely figyelmeztet a gyanús webhelyekre.

A biztonsági ellenőrzés befejezése után a Chrome minden olyan parancsikonra rákeres, amelyre azonnali figyelmet igényelhet, például a sérült hitelesítő adatok áttekintéséhez.

Futtassa a biztonsági ellenőrzést a Google Chrome-on

Az ajánlott lépések megtétele után a biztonsági ellenőrzést is újra futtathatja, hogy az új biztonsági beállítások aktívak legyenek.

Sokkal többet tehet optimalizálja a Chrome-ot a maximális adatvédelem érdekében, például aTovábbfejlesztett biztonságos böngészés, Egy speciális mód, amely lehetővé teszi a Google számára, hogy felmérje a böngészést a lehetséges fenyegetésekkel kapcsolatban, és javasoljon az adatvédelemre összpontosító fejlesztéseket. Ne feledje azonban, hogy amikor aktiválja a „Továbbfejlesztett biztonságos böngészés” opciót, úgy dönt, hogy megosztja böngészési adatainak másolatát a Google-lal.

ÖSSZEFÜGGŐ: A “Továbbfejlesztett biztonságos böngészés” bekapcsolása a Google Chrome-ban
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok