Gyertyakanóc házilag kivételesen ügyes módszerrel

Avatar Gadam | 2022.09.10. 2141 Views 0 Likes 0 Ratings

2141 Views 0 Ratings Rate it

gyertyakanóc házilag

Gyertyakanóc házilag. Egy igazán kivételes módszert mutatunk rá. Illatgyertya készítés közben volt rá szükség, ezért ezt a kettőprojektet amúgy is összekötöttük.

Gyertyakanóc házilag: A szükséges eszközök.

  • Festetlen pamut zsineg
  • Olló
  • Fogó (vagy bármi, amivel ki tudod húzni a kanócot a meleg viaszból)
  • Fogó
  • Kanóctartók (opcionális)
  • Viaszolvasztó vagy serpenyő a serpenyőben
  • Gyertyaviasz

Gyertyakanóc házilag: Az elkészítés.

1. Készítsd elő a gyertyakanócot

A házi készítésű kanóc elkészítésekor el kell döntened, hogy milyen vastag és hosszú kanócot szeretnél. A kis gyertyákhoz csak szimpla kanócra van szükség, míg a közepes méretű gyertyákhoz három szál összefont zsinegből készült kanócra van szükség.

Egyetlen kanóc esetén mérd meg és vágd le a zsineget úgy, hogy 7-8 centivel hosszabb legyen, mint a gyertya magassága. Ha azt tervezed, hogy befonod a kanócot, vágj három egyenlő hosszúságú zsineget, amelyek kb 12 centivel hosszabbak, mint a gyertya magassága, amelyhez a kanócot használni fogod.

2. Olvaszd fel a viaszt!

Adagold a kiválasztott viaszt a dupla kazánba vagy a fűtőedénybe, és óvatosan kevergetve olvaszd meg. Annyira lesz szükséged, hogy a zsinórokat/fonatot beboríthasd.

kanóc készítés házilag.I.

3. Áztasd be a zsineget.

Óvatosan áztasd a zsineget a viaszba kb. egy percig, bevonva a zsineg minél nagyobb részét. (Ha fogót használsz, akkor teljesen alámerítheted a zsineget, miközben megvéded az ujjaid).

4. Szárítsuk meg a gyertyakanócot

Vedd ki a kanócot a viaszból (fogó segítségével, ha teljesen alámerítetted a zsineget), és akaszd fel száradni.

TIPP: Ahogy a viasz hűlni kezd, és mielőtt megkeményedne, óvatosan egyenesítsed ki a kanócot, hogy teljesen egyenes legyen, amikor a kanóc teljesen megszárad.

Ha vastagabb viaszréteget szeretnél, ismételd meg a 4-5. lépést.

Megjegyzés: A zsineg nem igazán „szívja magába” a viaszt, ezért a lépés megismétlése csak vastagítja a kanócot viasszal.

5. A gyertyakanóctartók hozzáadása (opcionális)

Ha kanóctartót szeretnél hozzáadni a kanóc aljához, egyszerűen vezesd át a kanócot a lyukon, és fogóval rögzítsd a fület a kanóchoz. A kész kanócot hűvös, száraz helyen tárold.

Ennyi. Ezzel EL is készítetted a saját gyertya kanócodat házilag.

 

Forrás. How to Make a Candle Wick | Supplies for Candles™


2141 Views 0 Ratings Rate it