Hallja meg a Perseverance Rover hajtását a Marson keresztül ezeken a NASA felvételeken – ismertesse a Geek-et

Avatar admin | 2021.03.18. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Fotó a Perserverance roverről a Marson.
Március 7-i fotó a Mars roverről. NASA

A hónap elején a NASA Perseverance roverje továbbította a első hangfelvételek a marsi felszínre, felfedve a marsi szél kísérteties hangját. Most a NASA közzétett egy felvételt a rover áthajtásáról a Mars Jezero-kráterén keresztül, amely képet adott arról, hogy az ütők a marslakók mit hallanának, ha útja során találkoznának a Perseverance roverrel.

A felvételen jól hallható, hogy a Mars rover fém kerekei dörömbölnek a sziklákon és a kavicson, valamint a mobilitási rendszer nyikorgása és nyikorgása. Van egy csúnya, magas hangú zümmögő hang is, bár a Kitartás csapata nem biztos abban, hogy honnan jön ez a zaj. A NASA szerint az EDL (belépő, leereszkedő és leszálló) mikrofon az utolsó pillanatban egészítette ki a rovert, és minimális teszten esett át, így lehetséges, hogy a mikrofon csak a nem megfelelő árnyékolás miatt veszi fel a Rover elektromágneses interferenciáját.

Ha figyelmesen hallgatja a felvételt, hallhatja a marslakók motyogását: „♎︎♏︎⬧︎⧫︎❒︎ □ ︎⍓︎ ♋︎ ● ︎ ● ︎ ♒︎ ◆ ︎❍︎♋︎ ■ ︎⬧︎” … ez egy vicc, bár merem bárki hallgatni a vágatlan 16 perces felvétel a NASA nyújtotta. Ha nem tudnád, hogy a Marsról származik, megesküdhetsz, hogy valaki otthagyta a telefonfelvételét, miközben egy villát a palatáblához dörzsölt.

Bár biztosan nem hangzik zenének, a Perseverance rover felvételei személyesebbé teszik küldetését, és kérdéseket vetnek fel az űrutazás jövőjével kapcsolatban. A Mars egy igazi hely, porral, sziklákkal és kráterekkel borítva, amelyet ember még soha nem látott személyesen. Mégis vannak felvételeink a bolygó felszínéről, és a felvett könyvtárunk tovább fog növekedni, amint a Mars rover a magányos kis bolygó körül vándorol.

Forrás: NASA keresztül Engadget
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok