Házi fekete bab chips chips

Avatar admin | 2021.02.09. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Fekete bab chips és tortilla chips: melyik snack egészségesebb?

Összehasonlítjuk a fekete bab és a kukorica táplálkozási profilját annak eldöntése érdekében, hogy melyik chips az egészségesebb snack.

Száz gramm kukorica tartalmaz (1):

Mivel ugyanannyi fekete bab tartalmaz (2):

Az első dolog, amit észrevesz, hogy ugyanazt a kalóriát figyelembe véve a fekete bab több fehérjét, több rostot és kevesebb zsírt tartalmaz. Egyszerűen, a fekete bab táplálóbb, mint a kukorica.

Enni fekete bab megadja neked több mint kétszer annyi fehérjék. A hüvelyesek jobb választás az izmok felépítésére.

Egy másik érdekes tény, hogy a fekete babnak van kevesebb szénhidrát, és nincs cukruk és keményítőjük, összehasonlítva a kukoricával, amely meglehetősen keveset csomagol. A cukor és a keményítő a cukorbetegek ellensége, mivel a vércukorszint emelkedését okozzák. Nem csoda a fekete babnak alacsonyabb a glikémiás indexe és a glikémiás terhelési pontszáma, így jobb választás a cukorbetegek számára.

A zsírok alacsonyabbak fekete babban, és ha jobban belemélyed az adatokba, akkor észreveszi, hogy a hüvelyesek összességében megnyerik a kukoricát vitaminok és ásványi anyagok is.

Sajnáljuk a kukoricát, de nagyon vereséget szenvedtél. Jégeső fekete bab! Legközelebb, amikor tortillára vágyik, ne feledje ezt a receptet, és készítsen magának egészséges fekete bab chipset!

Alkalmasak-e a fekete bab chips minden étrendre?

Mindnyájan gond nélkül élvezhetik a fekete bab tortilláinkat? Erre úgy válaszolunk, hogy megnézzük a következő étrendeket és egészségi állapotokat:

  • Vegán étrend.

  • Gluténmentes étrend.

  • Ketogén étrend.

  • Cukorbeteg diéta.

  • Fogyókúrás étrend.

A fekete babunk az vegán, mivel 100% -ban szerves és növényi alapú összetevőket használtunk. Sőt, a bab nagyszerű módja a húsból elvesztett fehérjék visszaszerzésének. Párosítsa ezt az uzsonnát néhány quinoával – amely bővelkedik teljes fehérjékben -, és jó lesz menni.

Csakúgy, mint az eredeti kukoricával készített tortillák, hüvelyes alapú receptünk is az gluténmentes. Nem használtunk lisztet, a fekete babliszten kívül, vagy a glutén nyomai nélküli egyéb összetevőket. A gluténra érzékeny emberek nyugodtan tehetik az elméjüket, miközben a ropogós ember leesik.

Fekete bab chipsünk 30% -kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos kukoricatortillák, ezért jobb snack az a fogyás diéta. Ezen szénhidrátok többsége élelmi rostokból áll, amelyek a keményítőtől és a cukroktól eltérően nem emészthetők, és ezért nem adnak kalóriát [3]. A magas rosttartalmú ételek segítenek a fogyásban azáltal, hogy belünk jól működik, lelassítják a tápanyagok metabolizmusát és visszaszorítják az éhségünket.

De azok, akik ehelyett szigorú, alacsony szénhidráttartalmú étrendet követnek, mint a ketogén étrend, lehet, hogy ezt ki kell hagynia. A keto-puriszták nem tartalmazzák a babot az elfogyasztható ételek listáján. Ha tagja vagy ennek a csoportnak, nézd meg keto receptek listánk.

Jó hír cukorbetegek vagy a alacsony cukortartalmú étrend: ezek a fekete babkekszek tökéletesek az Ön számára! A bab magas rosttartalma segít kordában tartani a vércukorszintet. Alacsony, 30 GI-pontszámmal ezek a zsetonok praktikus módon adják hozzá a szükséges tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat a cukorbetegek étrendjéhez. E ropogós chips egyik adagja csak 16 g szénhidrátot és 0,6 g cukrot tartalmaz.

A diétától függetlenül a tortilla chips házi készítésének egyetlen tagadhatatlan előnye van: az összetevőkben nincsenek csúnya meglepetések. Nincs hozzáadott vegyszer, jól feldolgozott adalékanyag és stabilizátor. Csak egészséges bio összetevők. És ha Ön munkába áll, miért ne választana fekete babot kukorica helyett? Egészségesebb snacket kap ugyanannyi munkáért.

Hogyan lehet ezeket a kekszet ropogósan tárolni?

Csakúgy, mint a tortillákat, amelyeket boltban vásárol, ezeket a fekete bab chipseket is megfelelően kell tárolni, különben elavulnak és elvesztik ropogósságukat.

Ha azt tervezi, hogy egyszerre eszik meg őket, akkor nem kell sokat aggódnia, mivel sütésük után akár fél napig is ropogósak maradnak. De ha nagy adagot készítettél, vagy meg akarod hosszabbítani a fekete tortillák “eltarthatóságát”, akkor itt van néhány tipp a megfelelő tároláshoz.

  • Ne fagyassza le és ne tegye hűtőbe a kekszet, mert a nedvesség elázza őket. Ehelyett szobahőmérsékleten, száraz és sötét helyen tárolja, mint egy szekrény.

  • Az edénybe helyezés előtt várja meg, amíg a fekete bab tortilla chips meg nem hideg, hogy megakadályozza a gőz felépülését és nedvesítését.

  • A megfelelő tartályok cipzárral zárható zacskók vagy gumitömítéssel ellátott élelmiszeripari dobozok. A sima műanyag zacskókon kapcsok vagy gumiszalagok használata kockázatos, mivel a levegő valószínűleg utat talál benne.

  • A chipeket egyetlen adagokban tárolja. Minél kevésbé nyitja és zárja a tartályt, annál tovább tartanak a kekszek. Ideális esetben egyszer kinyitná a dobozt, és megenné benne az összes chipset, ezért működnek a legjobban az egy adagok.

A megfelelő tárolás után akár egy hétig, vagy tovább is számíthat ropogós tortillákra, ha betartotta az egyadagos táskákra vonatkozó tanácsunkat


Source link


43 Views 0 Ratings Rate it