A beltéri növények tisztítása (és miért érdemes)

Avatar admin | 2021.08.03. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Kép a beltéri növények tisztításáról című cikkhez

Fénykép: Írta: Marianna Karabut (Shutterstock)

Amikor a ház katasztrófa, az utolsó dolog, amire gondol, a takarítás növények. A szobanövények ugyanúgy koszosak és porosak lesznek, mint bármi más otthonában, még akkor is, ha tisztításuk speciális szakértelmet igényel. Sok tisztítószer (és még a gyengéd szappanok is) károsíthatja a növény leveleit és gyökereit, ezért érdemes tudni, hogyan kell őket megnövelni anélkül, hogy tartós kárt okozna.

Miért érdemes tisztítani a növényeket?

A növény levelei ugyanúgy port gyűjtenek, mint bármely más felület, és ha kellően felhalmozódik, valójában megakadályozhatja a fény átjutását, megakadályozva a fotoszintézis folyamatát. Ez messzemenőnek tűnik, de tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a por valóban képes befolyásolja a növény táplálkozási képességét. A por is rejtőzhet betegség vagy fertőzés gyakori jelei; A levelek tisztán tartása segít azonosítani és kezelni a problémákat, mielőtt megölik korábbi növénybarátját.

Tehát milyen gyakran kell tisztítani a növényeket?

A növények tisztításának időpontja a növény típusától, szennyezettségétől és az otthoni légáramtól függ. Lakásterápia azt javasolja, hogy minden öntözés alkalmával egyszer adjuk át a leveleket. Ha porfilm van jelen, ideje tisztítani. Ha általában poros otthona van, vagy gyakran tartja nyitva az ablakokat, akkor rendszeresebben kell tisztítania a növényeket. Ellenkező esetben tisztán hetente vagy kéthetente elegendőnek kell lennie.

Hogyan tisztítsuk meg a növény leveleit

Amikor eljön a tisztítás ideje, mást kell használnia taktika a különböző típusokhoz növények. Kisebb növények lehetnek gondosan elmerült mosogatóba, hogy eltávolítsa a könnyű porbevonatokat. Legyen óvatos, amikor megfordítja a növényt, nehogy kiszorítsa a tartályából, vagy elszakítsa a gyökereitől, és finoman suhintani a leveleket oda -vissza.

Legtöbbször törölheti le a nagyobb növények leveleit langyos vízben megnedvesített mikroszálas kendővel, kezdve a legfelső és legbelső levelekkel és finoman mozog szárától a hegyéig, de ez nehéz mondjuk a kaktusz. Ezekben az esetekben egy tollporos jól működik. Ügyeljen arra, hogy chajlítsa az alsó részt a levelekből, ahol a rovarok szeretnek tojni, és minden növényhez más ruhát használjon így nem terjeszt semmilyen szennyeződést a ház többi növényéhez.

Miután elkészült a levelekkel, ecsetelje a szárakat, és az edényeket is gyorsan törölje át. Kerülje a használatát vegyszerek és szappanok, ami károsíthatja a növények leveleit és gyökereit. Ha távol akarja tartani a hibákat, Lakásterápia gyengéd dörzsölést javasol a levelek banánhéjjal; ta héja eltávolítja a port, és maga mögött hagyja film, amely hatékonyan képes taszítja a levéltetveket.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok