Házi gyümölcs- és zöldségmosási recept

Avatar Gadam | 2021.09.13. 58 Views 0 Likes 0 Ratings

58 Views 0 Ratings Rate it

Hacsak nem saját termesztésű, annyira keveset tudunk arról, hogy a termékeink valójában honnan származnak. Annak érdekében, hogy eltávolítsa a peszticidek és gyomirtó szerek minden nyomát, valamint meghosszabbítsa az eltarthatósági időt, javaslom a gyümölcs- és zöldségmosó használatát. Ez a házi recept csak 4 összetevőt használ, minden olyan kapcsot, amely biztosan megtalálható a spájzban!

Felszed -e valaha gyümölcsöt vagy zöldséget az élelmiszerboltból, és már érzi, hogy a gunk a felszínéről a kezén van? Még az alma vagy a nektarin leöblítése után is úgy érzem, hogy még mindig ott van valami.

Szeretem a gyümölcs- és zöldségmosómat használni annak biztosítására, hogy minden termékem teljesen mentes legyen bármilyen felületi szennyeződéstől, például gyomirtóktól és peszticidektől. Még a saját biotermékeimnél is jobban érzem magam, ha 100% -ban tiszták vagyok, mielőtt tárolom őket a hűtőszekrényemben.

A jó hír az, hogy a gyümölcsmosás csak néhány percet vesz igénybe, és nem kell hatalmas és bosszantó lépésnek lennie egy élelmiszerboltban. Csak néhány gyors spray -re van szüksége a zöldség- és gyümölcsmosóból.

házi gyümölcs- és zöldségmosás friss termékekkel körülvéve

Szükséges -e gyümölcs- és zöldségmosás?

Ha a kertről van szó, nem bánom, ha felpattanok házi gyümölcsök és zöldségek egyenesen a növénytől a számig. Csak organikus kertészeti módszereket használok, vagyis nem használok peszticideket, gyomirtókat és csak természetes műtrágyákat. Így biztonságban érzem magam a zöldségeim miatt!

De ha nagy termésről van szó, akkor is szeretem mosni a zöldségeimet. Mivel a városban élek, soha nem tudom 100% -osan, hogy egy adott pillanatban mi van a talajomban. Ha bármilyen herbicidet vagy peszticidet használ, azt javaslom, hogy előtte mossa le őket.

A sima csapvíz kiválóan alkalmas a törmelékek és szennyeződések eltávolítására, de a gyümölcs- és zöldségmosó segít eltávolítani a nehezebb dolgokat, például az almaviaszt és a felületi szintű peszticideket.

Fontos megjegyezni, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben általában valamilyen mikroorganizmus található. A legtöbb esetben a mosószerek eltávolítják ezeket a szervezeteket, meghosszabbítva életüket. Egyes gyümölcsöknek és zöldségeknek azonban saját védőintézkedéseik vannak. Például, Áfonya virágzik, a finom por alakú burkolat, amely lehetővé teszi számukra, hogy harcoljanak a korai bomlást okozó baktériumok és gombák ellen.

gyümölcsmosás

Mikor kell használni a gyümölcsmosót?

A legtöbb gyümölcs és zöldség mosható, ha hazaér az élelmiszerboltból. Szeretek azonnal bőrrel mosni termékeket, mint az avokádó és a cékla. A csomagolt árukat, például a málnát vagy a cseresznyeparadicsomot mosás előtt teljesen eltávolítom a csomagolásból. Győződjön meg róla, hogy az összes termék megszárad, mielőtt tárolja a hűtőszekrényben vagy a kamrában.

Másoknak érdemes megvárni a mosást közvetlenül étkezés előtt, hogy meghosszabbítsuk az eltarthatósági időt. Friss gyümölcsökre, például almára, szőlőre, áfonyára és paradicsomra szeretek várni, hogy megtartsam azt a védő virágzást, amelyet korábban említettem. Ugyanez vonatkozik a kelkáposztára is!

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mikor és hogyan kell megfelelően mosni a zöldségeket, látogassa meg ezt a bejegyzést.

alma mosása gyümölcs- és zöldségmosással

Hogyan működik a zöldségmosás?

Ha a zöldségeket és gyümölcsöket savas oldatban áztatja, ez segít eltávolítani a baktériumokat és a felszíni peszticideket. Ez a recept ecetet és citromsavat is használ a pH csökkentésére. Ez segít tovább lebontani a terméken maradt viaszt, valamint a felületen maradt szennyeződéseket.

A sav és só kombinációjából készült gyümölcs- és zöldségmosó megkönnyíti a viaszok, vegyi spray -k és szennyeződések eltávolítását, amelyek az élelmiszerboltból hazatérve megtapadhatnak.

Ennek a gyümölcs- és zöldségmosónak az összetevői segítenek tisztán tisztítani a termékeket anélkül, hogy kellemetlen ízt adnának hozzá.

zöldségmosó spray zöldségekkel

Gyümölcs- és zöldségmosási recept

Ez a recept nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Olyan általános élelmiszerbolti összetevőket használ, amelyek már megtalálhatók a kamrában. Tartsa kéznél a konyhában bármilyen gyors terméktúrára!

Anyagok és összetevők

A pontos méreteket lásd az alábbi receptkártyán.

  • Meleg víz
  • Citromsav
  • fehér ecet
  • Üveg spray palack

zöldségmosó hozzávalói

Csináld meg!

Mérje meg a meleg vizet.

Adjunk hozzá citromsavat és sót.

gyümölcs- és zöldségmosás készítése citromsavval

Addig keverjük, amíg mindkettő teljesen fel nem oldódik.

Adjunk hozzá ecetet, és alaposan keverjük össze az összetevőket. Öntse a keveréket egy spray -palackba.

házi gyümölcs- és zöldségmosás

Hogyan kell használni

Permetezzen 2-3 alkalommal, hagyja pihenni két percig, majd öblítse le csapvízzel, mielőtt fogyasztaná.

Bár ez a gyümölcs- és zöldségmosás meglehetősen jó ízű (ha szereti a sós és ecetes ízű chipseket), nem fogja megváltoztatni vagy befolyásolni a gyümölcs ízét. Amíg a leírás szerint alkalmazzák, még a puha héjú gyümölcsök, például az eper és a málna sem fogják fel a só és az ecet ízét.

DIY zöldségmosó tároló

Ez az ecet alapú mosószer három hónapig eláll a pulton vagy a szekrényben. Permetezés előtt egyszerűen rázza fel, hogy az összetevők szétoszoljanak. Ha azonban a zöldségmosás színe megváltozik vagy furcsa aromája van, azt el kell dobni.

További természetes tisztítási ötletek, amelyeket érdemes kipróbálni

Zöldség- és gyümölcsmosás

2 1/2 csésze gyümölcs- és zöldségmosást tesz lehetővé.

Utasítás

  • Mérje meg a meleg vizet. Adjuk hozzá a citromsavat és a sót, keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik.

  • Adjunk hozzá ecetet, keverjük újra. Öntsük egy üveg spray palackba.

  • Használatához permetezzen 2-3 alkalommal. Hagyja állni néhány percig, mielőtt hideg vízzel leöblítené a termékeket.

  • Használja a tisztítószert 3 hónapon belül. Ha szag keletkezik, vagy színe megváltozik, dobja ki.


Forrás link


58 Views 0 Ratings Rate it