Hidrogénes víz Házilag

Avatar Gadam | 2022.11.04. 364 Views 0 Likes 0 Ratings

364 Views 0 Ratings Rate it

Hidrogénes víz Házilag

A hidrogénes víz egyre népszerűbb világszerte, köszönhetően az ígéretes orvosi kutatásoknak, és számos vállalatnak és/vagy támogatónak, amelyek a lehetséges egészségügyi előnyeit hirdetik. Ez ahhoz vezetett, hogy sokan ki akarják próbálni házilag is a hidrogénvizet, és elgondolkodnak azon, hogyan lehet ezt a lehető legköltséghatékonyabb módon megtenni. Sokszor megkerestek már azzal a kérdéssel, hogy „Hogyan készítsek Hidrogénvizet?” vagy „Hogyan lehet otthon, olcsón hidrogénvizet készíteni?”.

Hidrogénes víz Házilag

Az elkészítést ragyogóan mutatja be ez a komplett videó. Ha valóban érdekel a téma, és eltökélt vagy, mindenképpen nézd meg.

Hidrogénes víz házilag magnéziumrudak segítségével

A magnéziumrudak, más néven Mg-rudak használata az egyik, ha nem a legolcsóbb módja a H2 víz előállításának. Ez a módszer a hidrogénben gazdag víz előállításának törvényes módja, és néhány kutatásban már alkalmazták. Ezek a rudak tiszta fémes vagy elemi magnéziumból állnak (99%), és vízzel reagálva molekuláris hidrogént termelnek (Mg + 2H2O => Mg(OH)2 + H2)[3].

Általában valamilyen katalizátorra, például almasavra van szükségük a reakció serkentéséhez és/vagy a passziválódás megakadályozásához.

Ha valaki almasavat használ, akkor a reakció során melléktermékként magnézium-malát (C4H4MgO5) is keletkezik. Ezt a módszert úgy forgalmazzák, hogy 500 ml vízben 1,0~1,5 mg/l (ppm) oldott molekuláris hidrogén állítható elő. Ezeknek a pálcikáknak az ára 10ezer forint körül mozog. Egy kb 15 centis pálca esetében, amelyek akár 4~6 hónapig is eltarthatnak. Egy pálca 220 L hidrogénes víz előállítására lehet képes, ha egy személy naponta 1 liter H2 vizet iszik.

A hidrogénes víz házi előállításának árnyoldalai

A magnéziumrudaknak sok olyan aspektusa van, amivel a legtöbben nincsenek tisztában, az egyik az Mg-rudak tisztasága. Sok cég állítja, hogy az Mg-rudak vagy pálcikák tisztasága 99% vagy nagyobb, azonban vásárlás előtt mindig ellenőrizni kell a tisztaságot. A

z Mg-rudakban lévő szennyeződések olyan hidrogénvizet eredményezhetnek, amely emberi fogyasztásra nem alkalmas. Fontos, hogy mindig megkérdezd ezeket a cégeket, hogy rendelkeznek-e laboratóriumi elemzéssel az Mg-rudak tisztaságára és az általa előállított ivóvíz biztonságosságára vonatkozóan.

Ha nem tudják megerősíteni az Mg-pálcáik tisztaságát vagy az általa termelt víz biztonságát, akkor ez egy piros zászló a céggel kapcsolatban, ami azt jelentheti, hogy esetleg saját vízminőségi jelentést kell kapnia az Mg-pálcákról, ami további borsos összegekbe kerül.

Továbbá, amikor hidrogénes vizet állítanak elő ilyen módon, nehéz számos fontos változót ellenőrizni, mint például az Mg vízbe történő kibocsátása, a víz pH-értékének ellenőrzése, és a keletkező melléktermékek (a katalizátortól függően), stb. Az egyének könnyen túladagolhatják a Mg-ot, vagy észrevétlenül magnéziummérgezést (hipermagnezémia) idézhetnek elő ezzel a módszerrel, különösen, ha veseelégtelenséggel küzdenek.

Nagyon veszélyes lehet, ha veseproblémáid vannak.

Egészséges egyéneknél a vesék a vizelettel eltávolítják a felesleges Mg-ot, ami. Azonban nem feltétlenül bölcs dolog krónikusan túllépni a magnézium RDA értékét, ami egészséges férfiak esetében 400~420 mg, egészséges nők esetében pedig 310~320 mg naponta. Tehát ez a módszer lehet, hogy olcsó, de mindenképpen biztonsági aggályai vannak.

Még több megoldás. És forrás itt: H2HUBB: BLOG | How To Make Hydrogen Water?

 


364 Views 0 Ratings Rate it