Hidrovetés Házilag okosan

Avatar Gadam | 2022.08.07. 455 Views 0 Likes 0 Ratings

455 Views 0 Ratings Rate it

Hidrovetés Házilag

Hidrovetés Házilag okos módszerrel. Komplett leírás és egy videó is segít, hogy tökéletesíthesd a házi technikát.

Hidrovetés Házilag egy okos módszerrel

A hidrovetés hatékonyságát a vetőmagkeverék és a berendezés adja. Ez a keverék általában vizet, vetőmagot, valamilyen műtrágyát, talajtápanyagot vagy kezelést és valamilyen rostot vagy mulcsot tartalmaz. Ez a keverék védi a magokat, amikor azok a talajba kerülnek, így a tápanyagok segítik a magok gyors csírázását. A keverék elemei megtalálhatók egy barkácsboltban, de előzetesen meg kell nézni, hogy a földedhez legmegfelelőbb magokat, mulcsot és műtrágyát tartalmazzanak.

Néhány üzletben kapható olyan otthoni hidrovetési habkészlet, amely tartalmazza ezt a folyékony vetőmagkeveréket, és amely a könnyű permetezéshez tervezett tartályban kerül forgalomba. Ha nem ezt az utat választod, akkor saját hidrovetési berendezést kell építened vagy bérelned. Ez magában foglalja valamilyen tartály csatlakoztatását a vetőmagkeverék tárolására egy szivattyúhoz, amely a keveréket a földre permetezi, általában egy közönséges kerti tömlőhöz.

Megfontolandó dolgok házi hidrovetés készítése esetén

Bár az otthoni hidrovetés számos előnnyel jár, vannak olyan fontos szempontok is, amelyeket a munka megkezdése előtt át kell gondolni. A hidrovetés után a mulcsot és a növényeket folyamatosan nedvesen kell tartani, hogy egészségesek maradjanak és növekedjenek.

Az éghajlattól függően a növekedés első két hetében akár naponta háromszor is öntözni kell, majd a következő két hétben legalább naponta egyszer.

Ha olyan területen élsz, ahol kevés a csapadék, érdemes lehet más ültetési lehetőséget fontolóra venni. Ezenkívül, ha vidéken él, előfordulhat, hogy hosszú utakat kell megtennie több boltba, hogy beszerezze a megfelelő összetevőket a személyes hidrovetés-keverékéhez. Az is lehet, hogy nem éri meg a fáradságot, ha kis hátsó udvarral rendelkezel, olyannal, amely nem igényelne túl sok időt a hagyományos vetéshez.

Hidrovetés Házilag okosan. Videó.

Forrás: Do It Yourself Hydroseeding (hunker.com)

 


455 Views 0 Ratings Rate it