Hogyan állapítható meg, hogy a PS5 játék-e a PS4 verzióját?

Avatar admin | 2021.01.23. 53 Views 0 Likes 0 Ratings

53 Views 0 Ratings Rate it

ps4 és ps5 vezérlők egymás mellett
Sony

Lehet, hogy egyes PlayStation 5 (PS5) játékai álruhában PlayStation 4 (PS4) játékok lehetnek. Így különböztetheti meg a konzol verzióit, és ezeket a játékokat megváltoztathatja a következő generációs verzióikra.

A PlayStation 5, az előddel ellentétben, visszafelé kompatibilis egy generációval, vagyis szinte minden PlayStation 4 játékot játszhat rajta. Az egyik hátránya azonban az, hogy egyes nemzedékeken átívelő játékok (mindkét Sony konzolon egyszerre kiadott játékok) esetében a PlayStation 4 verzió alapértelmezés szerint telepítve van.

Az Ön érdeke, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a PlayStation 5-re telepített játék a PS5-ös verzió, mivel gyakran grafikus különbség van ez és a PS4 között. Kétféle módon lehet megtudni, hogy a játék melyik verziója van jelenleg telepítve a PS5-re. Részletezzük mindkét lehetőséget.

A DualSense Options gomb

Az első mód csak azoknál a játékoknál érhető el, amelyeknél a főmenüben vannak csempék – más szavakkal, azokkal a játékokkal, amelyeket a közelmúltban telepített vagy játszott. Tehát korlátozott lehet az ellenőrizhető játékok száma. Ez azonban a leggyorsabb és legegyértelműbb módja annak, hogy meghatározza a játék melyik verzióját telepítette.

Keresse meg az ellenőrizni kívánt játék lapját a PS5 kezdőképernyőjén. Amikor a lapka ki van emelve, és a játék háttere az egész képernyőt elfoglalja, ellenőrizze a játék címét közvetlenül a csempesor alatt. Általában, ha a telepített játék verziója az előző generációs konzolra vonatkozik, akkor a játék címének végén „PS4” lesz.

A játék ps4-re telepített verziója

Ha ez nem elég világos, akkor a Beállítások menü segítségével ellenőrizheti a játék melyik verzióját is, miközben a játék csempéjén tartózkodik. Érintse meg az Opciók gombot a DualSense vezérlőn. Ez az a kis gomb az érintőpad jobb felső sarkában. Ez megjeleníti a képernyőn megjelenő opciók legördülő menüt a csempe mellett.

Érintse meg az Opciók gombot a DualSense vezérlőn

Ha több generációs címet játszik (vagyis olyan, amely PS4 és PS5 verziókban egyaránt elérhető), akkor a menüben lehetősége lesz a „Játék verziójának ellenőrzése” lehetőségre.

A ps5 menüpont lehetővé teszi a játék verziójának ellenőrzését

Jegyzet: Nem minden PS4 játék rendelkezik PS5 verzióval, amelyre átválthat. Ha nem látja az „Ellenőrizze a játék verzióját” lehetőséget az Opciók menüben, akkor egynél több verzió közül választhat.

Miután kiválasztotta a „Játék verziójának ellenőrzése” lehetőséget, egy almenü jelenik meg a képernyőn, a játék minden verziójával együtt. A rendszerre telepített verzió mellett pipa látható.

ps5 almenü, amely megmutatja, hogy a játék melyik verziója van jelenleg kiválasztva

Jegyzet: Telepítheti a játék mindkét verzióját. Annak ellenőrzéséhez, hogy mindkettő telepítve van-e, válassza ki a játék verzióját, amely mellett nincs pipa. Ha a képernyő alján található „Play” gomb a „Download” gombra vált, akkor az jelenleg nincs telepítve.

Az Ellipszis menü

A második mód annak ellenőrzésére, hogy a játék PS4 verziója telepítve van-e a PS5-re, az ellipszis menüje, a kezdőképernyő alján található „Play” gomb mellett. Az itt található információk kissé eltérnek.

hol található a ps5 játék ellipszis menü

Az ellipszis menü megnyitásakor megjelenik a játék egy verziója. Ez a játék verziója ne jelenleg kiválasztották. Tehát, ha lát egy listát a „PS5 [Game Title]”Az ellipszis menüben azt jelenti, hogy te ne telepítse a játék PS5 verzióját.

Ha ezt választja az ellipszis menüben, akkor a játék átkapcsol az adott verzióra, és ha a „Play” gomb „Letöltés” ​​gombra vált, akkor a játéknak ez a verziója nincs telepítve.

ps5 ellipszis menü, amely megmutatja, hogy a játék melyik verziója nincs telepítve

Az Opciók gomb legördülő menütől eltérően az ellipszis menüt a „Játékkönyvtárból” érheti el. Ezt a kezdőképernyő felső sávjának jobb szélén találja. A Game Library megmutatja az összes játékot, amelyet jelenleg telepített vagy vásárolt, és nem csak a főmenüben jelenleg megjelenített játékokat.

A ps5 játékkönyvtár a menü jobb szélén található

Ha a játék mindkét verziója telepítve van, akkor a nem kívánt verziót is törölheti. Egyszerűen válassza a „Törlés” lehetőséget az Opciók gomb legördülő menüből.

hol található a törlés opció egy ps5 játékhoz

Ekkor egy képernyőre kerül, ahol kiválaszthatja a törölni kívánt játék verzióját. Törölheti mindkettőt, ha úgy dönt. Bármelyik játékverzió mellett be van jelölve egy négyzet, az törlődik.

PS5 menü, ahol kiválaszthatja a játék melyik verzióját törölheti

Hogyan lehet biztosítani a PS5 verzió letöltését

Mi a helyzet a még nem telepített játékokkal? Szerencsére az ellipszis menü lehetővé teszi, hogy kiválassza a játék melyik verzióját fogja letölteni. Először lépjen a kezdőképernyő főmenüjének jobb szélén található „Játékkönyvtárba”.

Ezután válassza ki a telepíteni kívánt játék csempéjét. Ha először nem találja, akkor a Könyvtár bal szélén lévő gombból több szűrési lehetőséget is kiválaszthat, amelyek elősegíthetik a szűkítést. A játékokat ábécé sorrendbe is rendezheti, hogy még könnyebb legyen.

ps5 szűrők a játékkönyvtár rendezéséhez

Miután megtalálta a kérdéses eltávolított játékot, érintse meg a DualSense vezérlő „X” gombját, miközben a lapkája ki van emelve, és a játék egyik oldalára kerül. Válassza ki a „Letöltés” ​​gomb melletti ellipszist, és nyissa meg újra a menüt.

A ps5 ellipsis menü a játék nem telepített verzióit sorolja fel

Látni fogja, hogy a játék melyik verziója nincs jelenleg kiválasztva – vagyis azt, amelyet nem lát ebben a menüben, töltse le.

Tehát, ha telepíteni szeretné a játék PS5 verzióját, győződjön meg arról, hogy ez a verzió nem szerepel az ellipszis menüben. Ha van, válassza ki. Győződjön meg arról, hogy van-e telepítendő PS5 verzió, próbáljon meg másik verziót választani, és ellenőrizze újra az ellipszis menüt.


A PlayStation 5 egyik gyengesége a szükséges információk elfedése a menükben. De ha már tudja, hol keresse meg, kitalálhatja, hogy a játék melyik verzióját telepítette, és szükség esetén váltson át.
Source link


53 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok