Hogyan állítsuk be a BIMI-t a márkafelismerés érdekében a beérkező levelek között

Avatar admin | 2021.02.21. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

Még 2019-ben beszéltünk az előfizetői bizalom megteremtésének legújabb trendjéről: Márkajelzők az üzenet azonosításához, vagy röviden a BIMI. Azóta frissítettük ezt a bejegyzést, mert a BIMI elfogadottsága nőtt, és számos nagy név (például a Google és a Verizon Media) támogatja a specifikáció munkacsoportjának részeként.

Amikor minden marketingszakember bizalmat ébresztett és jobb előfizetői élményeket akart teremteni, most jó alkalomnak tűnt átnézni a BIMI-t, és – ami a legfontosabb – áttanulmányozni, hogyan lehet a BIMI-t működtetni az e-mail kampányai során.

Mi a BIMI?

Mélyebbre merülünk abban, hogy mi a BIMI újabb blogbejegyzés, de itt összefoglalva: A BIMI a márka és a feladó adatainak ellenőrzésére szolgál, hasonlóan a többi adathoz e-mail hitelesítési szabványok valószínűleg hallottál hasonlóról DMARC, DKIM és SPF. És ugyanúgy, mint a többiek, a BIMI lényegében csak egy szöveges rekord, amely a szerverein él. A BIMI-t támogató e-mail kliensek ellenőrzik a rekordot, hogy megerősítsék-e e-mailjeit.

A BIMI-t mégis megkülönbözteti az a tulajdonság, hogy az ellenőrzési folyamat során az e-mail kliensek behúzzák a márka emblémáját az üzenet mellett megjelenítésre. Tehát a BIMI nem csak a kulisszák mögött hitelesít, hanem a márkát is előtérbe helyezi az előfizetők postaládájába, jobb és emlékezetesebb élményt nyújtva ezzel.

A BIMI logókat jelenít meg a beérkező levelek között

És ha remek előfizetői élményt nyújt, ez növeli az általános marketing sikert. Végül is az e-mail feliratkozói jelentik a legjobb közönséget (az átlag 36 dolláros hozam minden befektetett 1 dollárért bizonyítja).

Hogyan állíthatom be a BIMI-t?

A BIMI első bevezetésekor a telepítési folyamat meglehetősen részt vett és magában foglalta a BIMI fejlesztését irányító AuthIndicators munkacsoport által vezetett kísérleti program jóváhagyását. Az évek során azonban a telepítési folyamat egyszerűsödött. És lehet, hogy öntudatlanul befejezte a beállítás felét, ha már használ olyan hitelesítési protokollokat, mint a DMARC.

Azok számára, akik csak most kezdenek – vagy bárki, aki frissítést szeretne -, itt egy lépésenkénti útmutató a BIMI beállításához az Ön domainjéhez.

1. Először állítsa be a DMARC-ot, az SPF-et és a DKIM-et

A BIMI nem egyablakos megoldás a feladó ellenőrzésére. A meglévő hitelesítési protokollokkal párhuzamosan elmondja a címzetteknek, hogy valójában az vagy, akinek mondod magad. Tehát meg kell győződnie arról, hogy a küldő tartományban más protokollok is megfelelően vannak-e telepítve, nevezetesen az SPF, a DKIM és a DMARC – három szabvány az e-mail marketing területén.

Különösen a DMARC esetében engedélyeznie kell a következő két beállítást a DMARC rekordokban:

  • A szervezeti vagy aldomain házirendek vagy „karanténba”, vagy „elutasításra” vannak beállítva.
  • Az aldomain házirendje „100%”.

Kíváncsi a DMARC működésére? Van egy mélyreható blogbejegyzésünk ez fel fogja gyorsítani.

2. Hozzon létre egy SVG fájlt a logójához

A BIMI legfőbb előnye, hogy márkája logóját beilleszti a protokollt támogató postaládákba. A logó felvételéhez össze kell kapcsolnia annak SVG változatát a BIMI rekordjában.

A méretezhető vektorgrafikát jelentő SVG olyan fájlformátum, amely biztosítja, hogy grafikája éles és tiszta legyen, még akkor is, ha különböző eszközökön méretez. Bár nem az összetett grafika számára a legjobb, az SVG a tökéletes megoldás olyan elemek számára, mint a logók és ikonok.

Az SVG logó elkészítésekor a BIMI munkacsoportnak van néhány konkrét követelményeket, amelyeket itt talál. Fontos megjegyzendő dolgok: Legyen szögletes, és kerülje a szkripteket vagy linkeket az SVG-kódban.

Tervezési szempontból győződjön meg arról, hogy a logója középre van állítva, és elegendő hely van-e körülötte annak érdekében, hogy – azokban az esetekben, amikor a logó lekerekített vagy sarkai levágódnak -, nem tűnik kínosnak és azonnal felismerhető.

példák arra, hogyan jelenítheti meg a BIMI a logódat
Forrás: BIMI Csoport

Jó példa látható és ellenőrizhető a BIMI honlapján.

Ha segítségre van szüksége a logó megfelelő SVG fájlba konvertálásához, a BIMI munkacsoport létrehozott egy készletet SVG átalakító eszközök.

Miután megszerezte az SVG fájlt, töltse fel egy nyilvánosan elérhető szerverre. Bármi ideiglenes vagy magánjellegű azt jelenti, hogy előfizetői nem láthatják a logót az e-mail mellett a beérkező levelek között, ezzel sértenék a BIMI célját.

3. Hozzon létre és tegyen közzé BIMI szöveges rekordot

Miután a DMARC megfelelően be van állítva, és a logófájl egy nyilvánosan elérhető szerveren van, mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy szöveges rekordot a domain névszerverein.

Noha ez a DNS-szolgáltatótól függően sokféleképpen történhet (és a mérnöki vagy az operatív csapat segítségére lehet szükség), maga a szöveges rekord nagyon egyszerű.

Az általános szerkezet:

alapértelmezett._bimi.[domain] TXT-ben “v = BIMI1; l =[SVG URL]; a =[PEM URL]

Bontjuk le a kitöltendő részeket:

  • Tartomány a domainneved, például az example.com.
  • SVG URL annak a címnek a címe, ahol a logófájl tárolva van.
  • PEM URL egy opcionális mező, amely arra mutat, hogy hol található a szintén opcionális Verified Mark Certificate (VMC).

Míg a VMC jelenleg csak szükséges a Gmailhez és mindenhol máshol választható, a jövőben minden elem számára kötelező elem lehet. Az MXToolbox jó a VMC áttekintése míg a DigiCert több információval rendelkezik arról, hogy mit tehet most állítsa be a VMC-t.

A legtöbb DNS-szolgáltató esetében a BIMI rekordot két részben kell megadni. Az első a következő lenne:

alapértelmezett._bimi.example.com

A második mező pedig a tényleges rekordszöveg lenne, amely a következő lenne:

v = BIMI1; l = https: //example.com/bimi-logo.svg

A Litmus BIMI rekord így néz ki:

v = BIMI1; l = https: //campaigns.litmus.com/_email/logos/litmus-icon.svg

Van még egy BIMI rekordgenerátor amely kiköpi az összes információt az Ön számára. Csak adja meg a domainjét, az SVG-képét és az opcionális VMC fájlt.

Miután mindezt konfigurálta és hozzáadta a DNS-hez, elgondolkodhat:

Helyesen állítottam be a BIMI-t?

Adjon neki egy kis időt (általában körülbelül 24 órát), hogy bejárja a világot és a különféle adatközpontokat, majd irány a BIMI Lookup & Generator eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a domain nevét, és ellenőrizze, hogy a BIMI megfelelően van-e konfigurálva. Ez még értesíti Önt a logójával kapcsolatos esetleges problémákról, és lehetővé teszi, hogy megtekintse azt különböző megjelenítési esetekben és akár Sötét mód.

Jelenlegi BIMI támogatás

Bár a BIMI nagyobb bizalmat és jobb előfizetői élményt ígér, ez jelenleg nem mindenhol támogatott. A utolsó hivatalos jelentés az AuthIndicators munkacsoportból eddig csak ezek a szolgáltatók vettek részt a BIMI pilot programban:

  • Jehu! Levél
  • AOL Mail
  • Netscape
  • Gmail

Más e-mail szolgáltatók bejelentették, hogy csatlakozni kívánnak a kísérleti programhoz, de a széles körű támogatás még mindig elmarad.

Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy a BIMI-be – és minden olyan protokollba, amely növeli az előfizetők bizalmát – érdemes befektetni, különösen akkor, ha olyan könnyű elindulni és futtatni. Ráadásul, amint a BIMI támogatása növekszik, máris be van állítva!

BIMI-t használ?

Szeretnénk értesülni a BIMI beállításával és használatával kapcsolatos tapasztalatairól az előfizetői élmény javítása érdekében. Problémái voltak a megvalósítással? Izgatott a BIMI kínálta lehetőségek miatt? Vagy még nem áll készen vállalni a BIMI-t?

Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!


Source link


43 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok