A most használandó öt legfontosabb hangulatelemző eszköz

Avatar admin | 2021.04.08. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Annak megértése, hogy a közönség mit érez termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban, minden marketingstratégia szempontjából elengedhetetlen.

Az átfogó márkanevű marketingstratégia kialakításához tudnia kell, hogy az emberek miben küzdenek és mit élveznek a termékeiben. Azt is tudnia kell, hogyan változik a márkához való hozzáállásuk a termékbemutatókra, marketing kampányokra és a külső eseményekre reagálva.

Szerencsére a technológia világa folyamatosan fejlődik, és most a hangulatelemző eszközök szolgáltathatják ezeket az adatokat.

Mi az érzelemelemzés?

A hangulatelemzés egy olyan szövegelemzési módszer, amely a gépi tanulás és a természetes nyelv feldolgozása révén határozza meg, hogy az írás mögött rejlő hangulat pozitív, negatív vagy semleges.


példa a hangulatelemzésre

Miért fontos a hangulatelemzést elvégezni a célközönség számára?

Az érzelmek elemzése olyan információkat tár fel, amelyek más módon nem fedezhetők fel. A Big Data felfedi az összességét márka hírneve és ugyanezt teszi a versenytársaival is. Csak ezeknek az adatoknak a birtokában javul a márka marketingstratégiája, de vannak kevésbé nyilvánvaló módszerek is, amelyek felhasználhatják az érzelemelemzés során feltárt információkat.

Hogyan tudja felhasználni a hangulatelemző eszközök által összegyűjtött információkat?

1. Jelölje meg az ügyfeleket az aktív kommunikáció érdekében


A versenytársak márkáinak körülményeinek elemzése megmutatja azokat az ügyfeleket, akik nem elégedettek versenytársa termékeivel vagy szolgáltatásaival. Ha olyan kérdést kritizálnak, amely a termékedben nincs, akkor könnyedén beléphet egy vonzó termékajánlattal.

Ha az érzelmek elemzése olyan ügyfeleket mutat, akik nem elégedettek a saját márkájával, akkor elérheti őket és megkísérelheti megoldani problémáikat.

A hangulatelemző eszközök felfedhetik azokat az ügyfeleket is, akik aktívan elégedettek márkájával – vagyis ők tegyen közzé pozitív információkat a márkájáról az interneten. Érdemes megkeresnie őket, és megkérni őket, hogy hagyjanak ajánlásokat az Ön webhelyén, vagy váljanak leányvállalattá vagy márkavédővé.

2. Fedezze fel a vállalkozásával kapcsolatos rejtett beszélgetéseket

Az érzelmek elemzése megmutatja a vállalat fájdalom- és boldogságpontjait. Ha márkája népszerű, akkor online megbeszéléseket fedezhet fel, amelyekhez csatlakozva bemutathatja szakértelmét vagy bemutathatja megoldásait.

Kétféleképpen közelítheti meg a vállalkozásával kapcsolatos beszélgetéseket. Az első: vállalati képviselőként jár el: beszéljen szakértőként, népszerűsítse márkáját, válaszoljon a kérdésekre és a panaszokra.

Arra is ösztönözheti márkáját, hogy inspirált vásárlóként csatlakozzon ezekhez a beszélgetésekhez, és ezáltal finomabb és esetleg meggyőzőbb módon népszerűsítse márkáját.

3. Figyelje jobban a versenyét

A hangulatelemzés elvégzése a verseny szempontjából nem kevésbé fontos, mint a saját márkája érdekében. Megtudja, hogy ügyfeleik miben örülnek és boldogtalanok, és ellophatják jó gyakorlataikat, és elkerülhetik hibáikat.

Például elemezheti, hogy versenytársa legutóbbi marketingkampánya hogyan alakult. A pontos pénzügyi eredményekhez általában nem lehet hozzáférni, de megtudhatja, hogy a versenyző célközönsége tetszett vagy nem tetszett-e a kampánynak, mit mondtak róla, és mekkora tapadást kapott.

Ezen felül láthatja, hogy mely demográfiai csoportok voltak a leginkább elégedettek a kampánnyal, és melyek a legkevésbé. Ha versenytársa nemzetközi márka, akkor láthatja, hogy az országok különböznek egymástól.

4. Jobban értse meg saját üzeneteit

Néha a marketingkampányok, a szlogenek és az ötletek nem a tervek szerint működnek. Néha végül olyan üzenetet hirdet, amelyet nem szándékozott hirdetni.

Az érzelmek elemzése korán megmutatja a reakciót minden szavára. Ha érzéketlent mond vagy tesz, csak a hangulatelemző eszközöknek van esélyük felzárkózni a problémához, mielőtt az felrobban.

A közösségi média térnyerése óta a márkák közösségi média bejegyzéseit, marketing kampányait és üzleti döntéseit gyakran okozták társadalmi visszahatás ezt meg lehetett volna akadályozni egy hangulatelemző eszközzel.

Még akkor is, ha nem tervez semmi ellentmondásos dolgot, van értelme tudni, hogy az emberek mit éreznek a világra küldött üzenet iránt.

5. Hozzon létre holisztikusabb megközelítést online jelenlétéhez

A közösségi média marketingjét és más digitális marketing stratégiákat gyakran nem értékelik. Nem tudjuk pontosan, mi működik és mi nem. Nem tudjuk a közösségi média zümmögésének mértéke és hatása a márka ismertségére és a márka hírnevére.

Az érzelmek elemzése a megoldás része, mivel jobban tudatosítja bennünket az online jelenlétünkben. Számokba változtatja a célközönség homályos érzéseit a márkánkkal kapcsolatban, és ez segít nekünk jobb marketing stratégiák kialakításában.

Az öt legfontosabb hangulatelemző eszköz

Most, hogy remélhetőleg ebben megállapodtunk hangulatelemzés hasznos lehet a márkád számára, térjünk át azokra az eszközökre, amelyek végrehajtják az Ön számára.

1. Awario

Példa Awario irányítópultra

Az Awario egy közösségi meghallgatás (más néven közösségi média figyelés) eszköz, amelynek egyik kiemelkedő jellemzője a hangulatelemzés.

Az eszköz feltérképezi az összes főbb közösségi média hálózatot, híroldalakat, blogokat, fórumokat és a web más részeit, hogy megemlítse bármely kulcsszót. A kulcsszó általában a márkád vagy a versenytársad márkája lesz, de lehet a terméked, az iparod, a vezérigazgató vagy bármi más, amit választasz.

Awario hangulatelemzése minden említést pozitív, negatív és semleges kategóriába rendezi, és megmutatja azt is, hogy az érzelem és a növekedés hogyan változik az idő múlásával. Kiválaszthatja, hogy csak pozitív vagy csak negatív megemlítéseket, megemlítéseket tartalmaz-e valakitől, akinek nagy a követése, vagy ha valaki megemlíti egy adott helyről.

Mélyebbre áshat, hogy megtudja, pontosan mit mondanak a pozitív vagy a negatív említések.

Az Awario értesíti Önt is, ha hirtelen megnő a pozitív vagy negatív megemlítés, így időben reagálhat.

Árazás: $ 29 / hó a Starter tervhez, $ 89 / hó a Pro-hoz, és $ 299 / hó az Enterprise-hoz. Ingyenes 7 napos próbaidőszak áll rendelkezésre.

2. Brandwatch

Példa Brandwatch irányítópultra

A Brandwatch egy másik közösségi figyelő és elemző eszköz, amely hangulatelemzést is végez. Vállalati szintű eszköz minden olyan forrásra kiterjed, amelyre csak gondolni lehet, beleértve az olyan társadalmi hálózatokat, mint a Tumblr és a Goodreads, valamint a helyi közösségi hálózatokat, például a VK-t. Ha van olyan forrás, amelyre szüksége van, de nem találja meg a Brandwatch-on, kérheti manuális hozzáadását.

A Brandwatch sokféleképpen elemzi az adatait, beleértve az érzelmek elemzését és a növekedés elemzését. Ezenkívül betekintést nyújt a beszámolók készítőibe is: A negatív megemlítőket demográfiai adatok szerint lehet lebontani, így megértheti, hogy a célközönség mely részeire van a legtöbb panasz.

A Brandwatch trendeket is mutat, és mintákat észlel az adatokban, és értesíti Önt, ha valami szokatlan dolog történik.

Árazás: Elérhető kérésre.

3. Talkwalker

Példa a Talkwalker irányítópultjára

A Talkwalker egy társadalmi figyelő eszköz, amely sokkal többet tesz, mint egyszerűen hallgat. A Brandwatchhoz hasonlóan korlátlan számú forrást fed le, ideértve a közösségi hálózatokat, a híroldalakat, az áttekintő oldalakat, a blogokat, a fórumokat és a web más részeit.

A Talkwalker azt állítja, hogy az egyik legjobb hangulatelemző technológiával rendelkezik a szarkazmus kimutatására. Ez a vásárlói elégedettség tendenciáit is megmutatja, feltárva termékeinek olyan tulajdonságait, amelyek tetszettek és nem.

Ha mélyebbre akarja ásni az adatait, szűrheti az eredményeket a szolgáltatás típusa szerint. Például megtudhatja, hogy az ügyfelek miért nem elégedettek a légitársaság által kínált ételekkel.

Árazás: Az alap éves szinten 6000 euró. Vállalati és vállalati árak kérésre rendelkezésre állnak.

4. Lexalytics

Példa a Lexalytics irányítópultjára

Több mint közösségi figyelő eszköz, a Lexalytics egy üzleti intelligencia megoldás, amely sokféle szöveget elemez a funkciók átfogó listája között.

A Lexalytics társadalmi megjegyzéseket, áttekintéseket, felméréseket és más szöveges dokumentumokat tartalmaz. Az adatokat érzelmi elemzésnek vetik alá, valamint kategorizálást, témakör kinyerését és szándék felismerését. Így az eszköz biztosítja, hogy a lehető legpontosabban és a lehető legrészletesebben érzékelje az érzelmeket.

Egy ilyen multifaktoriális megközelítés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megértse a kontextust, és teljesen új megvilágításban lássa vállalkozásának előnyeit és kudarcait.

Árazás: Elérhető kérésre.

5. Hootsuite Insights

Hootsuite Insights műszerfal példa

A Hootsuite egy népszerű közösségi média menedzsment platform. A fő hangsúly a márka társadalmi tevékenységének kezelésére irányul, de a közönségelemzés is az egyik előnye. Ennek megfelelően a Hootsuite Insights elemzi a közösségi média hálózatokat, hogy felfedje a márkájával kapcsolatos általános hangulatot és a márkát körülvevő trendeket ezeken a hálózatokon.

Szűrheti az információkat demográfiai adatok, hely és nyelv alapján.

Árazás: $ 19 / hó a Pro esetében, $ 99 / hó a Team számára, $ 599 / hó az üzleti életben. A vállalati árak kérésre rendelkezésre állnak. Ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre.

További források a hangulatelemző eszközökről

A fogyasztói megítélés meghatározása: trendek és gyakori hibák

Sötét adatok a közösségi médiában: Meglátások, amelyek fényt derítenek vállalkozására

A legjobb közösségi média-figyelő eszközök 10 minden vállalkozáshoz


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok