Hogyan ellenőrizheti iPhone garanciáját a Beállítások alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.03.13. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

A járdára ütő iPhone.
EugeneEdge / Shutterstock.com

Minden eladott iPhone-nak legalább egy év garanciája van az Egyesült Államokban, más jogrendszerekben, például az EU-ban és Ausztráliában, ezt két évre növelve. A Beállítások alkalmazásban ellenőrizheti, hogy lejár-e az iPhone garancia.

A garancia állapotának ellenőrzése a Beállításokban

A Beállítások alkalmazással ellenőrizheti iPhone készülékének garanciális állapotát. Ez megmondja, hogy Önre vonatkozik-e az egyéves korlátozott garancia, AppleCare +, vagy lejárt-e a lefedettség.

Az ellenőrzéshez ragadja meg iPhone-ját, indítsa el a Beállítások alkalmazást, majd érintse meg az „Általános” lehetőséget.

Az iPhone általános beállításai

Itt koppintson a „Névjegy” elemre.

Érintse meg a Névjegy elemet az iPhone beállításai között

Meg kell találnia a „Szériaszám” és a „Hálózat” között egy olyan opciót, amely leírja az Ön garanciális állapotát. Koppintson rá további információk megtekintéséhez.

iPhone "A lefedettség lejárt" Gomb

Ez az opció vagy „Korlátozott jótállás”, „AppleCare +” vagy „A lefedettség lejárt” felirat lesz. A következő képernyőn látni fogja a lefedettség lejárati idejét.

iPhone lefedettségi információk

Ha az eszközöd már nincs lefedve, akkor is javításokat és telefonos támogatást kaphat az Apple-től, amelyek ezen a képernyőn szerepelnek. Meg kell találnia az Apple Support alkalmazásra mutató linket is, ahol segítséget kaphat.

A garancia ellenőrzése az Apple webhelyén

Ha inkább az Apple webhelyén szeretné ellenőrizni a lefedettséget, akkor gyakorlatilag bármely Apple-eszközön megteheti ezt a címen checkcoverage.apple.com. Nyissa meg a weboldalt egy böngészőben, majd írja be a jelölőnégyzetbe annak az eszköznek a sorozatszámát, amelyet ellenőrizni szeretne.

Ellenőrizze az Apple lefedettségét a weben keresztül

IPhone vagy iPad készüléken a sorozatszámot a Beállítások> Névjegy> Általános részben találja meg. Érintse meg a „Sorozatszám” mezőt, és megjelenik egy „Másolás” lehetőség. Érintse meg, és beillesztheti a sorozatszámát a mezőbe (vagy illessze be egy összekapcsolt Mac-ről) helyett.

A Mac ellenőrzéséhez kattintson a képernyő bal felső sarkában lévő Apple logóra, és válassza az „About This Mac” lehetőséget. A sorozatszám fel lesz tüntetve a hardver alatt, és átmásolhatja azt, ahogyan egy weblapon is szövegezne.

De mi van a többi kapcsolt eszközzel, kiegészítőkkel, AirPod-okkal és hasonlókkal? Ha párosította őket iPhone-jával, megtalálja őket a Beállítások alkalmazásban. Indítsa el a Beállításokat, majd érintse meg a nevét.

A Beállítások alkalmazásban ellenőrizze az egyéb eszközöket

Görgessen le a társított eszközök listájáig. Ide tartozhatnak az AirPods és a Beats fejhallgatói, az Apple Watch, a HomePod és a HomePod mini, az Apple TV és még a Mac is. Minden eszköz felsorolja a sorozatszámát, amelyet megérintve másolhat.

A garancia hatálya alá eső területek megértése

Az Apple korlátozott egyéves garanciája a gyártó hibáira terjed ki, beleértve az akkumulátor gyenge teljesítményét vagy a rendszeres használatból eredő hibákat. Nem terjed ki a véletlen károsodásokra, például a megrepedt képernyőre, amelyet egy esés okoz. Az Apple ellenőrzi bizonyos jelölőket (például az alváz belsejében lévő nedvességet érzékelő csíkokat), hogy megállapítsa-e, hogy a felhasználó hibája okozott-e kárt.

AppleCare + további lefedettséget nyújt, két véletlenszerű káresetet is beleértve, két évre. A költségek az eszköztől függően változnak: a drágább iPhone 12 Pro 200 dollárba (270 dollár veszteségvédelemmel), a szokásos iPhone 12-be 150 dollárba (220 dollár veszteségvédelembe) kerül.

Minden AppleCare + terv két véletlen károsodás esetére vonatkozik. Ha megtöri a képernyőt, akkor 29 USD szolgáltatási díjat kell fizetnie. Egyéb károkért a díj 99 dollárig terjed. Érdemes lehet megnézni, hogy van-e már tartalombiztosítás vagy fedezet hitelkártyájával ez az ilyen eseményekre is kiterjedhet.
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it