Hogyan ellenőrizhető, melyik grafikus kártya (GPU) van a Mac számítógépén

Avatar Gadam | 2021.01.28. 54 Views 0 Likes 0 Ratings

54 Views 0 Ratings Rate it

Apple logó a kék háttér

A grafika megjelenítéséhez a képernyőn a Mac grafikus kártyát használ, amelyet gyakran a-nak hívnak Grafikus feldolgozó egység (vagy GPU), amely integrálható a Mac-be vagy egy különálló kártyára. A GPU meghatározza, hogy a Mac milyen gyorsan képes grafikát megjeleníteni a játékokban és más alkalmazásokban. Így ellenőrizheti, hogy a Mac mely GPU-val rendelkezik.

Először kattintson a képernyő bal felső sarkában található „Apple” menüre, és válassza az „About This Mac” lehetőséget.

Kattintson a képernyő bal felső sarkában lévő Apple logóra, majd válassza a lehetőséget "Erről a Mac-ről."

A megnyíló „About This Mac” ablakban kissé eltérő információkat láthat, attól függően, hogy van-e Intel processzora vagy Apple Silicon (például M1 chipje).

Ha Intel processzorral rendelkező Mac számítógépe van, akkor megjelenik a Mac specifikációinak összesítése, beleértve azt is, hogy milyen grafikus kártyával vagy kártyákkal rendelkezik a Mac. Az információkat a lista „Grafika” alatt találja. Ebben a példában a GPU az „Intel HD Graphics 6000 1536 MB.”

Intel Mac számítógépen a GPU alatt látható "Grafika" ban,-ben "Erről a Mac-ről" ablak.

Ha Mac számítógépe van Apple Silicon-nal (például „M1” chip), akkor előfordulhat, hogy csak a „Chip” listát látja, a „Graphics” külön sor nélkül. Ennek oka, hogy a GPU és a CPU integrálva van az M1 chipbe. Tehát ebben az esetben az „Apple M1” technikailag mind a CPU, mind a GPU megnevezése a Mac példánkban.

Ban,-ben "Erről a Mac-ről" ablakban látni fogja a GPU-t "Forgács" Apple Silicon Mac gépen.

Az Intel vagy az Apple Silicon Mac gépeken további részleteket kaphat a grafikus hardverről, ha a „About This Mac” ablakban a „System Report” elemre kattint.

Kattintson a gombra "Rendszerjelentés."

A megjelenő „Rendszerinformációk” alkalmazásban bontsa ki az oldalsáv „Hardver” szakaszát, majd kattintson a „Grafika / kijelzők” elemre. Látni fogja a részletes képet arról, hogy mi GPU vagy GPU a Mac a „Chipset Model” alatt felsoroltakat használja. Például itt van egy Intel Mac, egyetlen „Intel HD Graphics 6000” GPU-val.

Részletes információk a Grafikáról az Intel Mac rendszerinformációs alkalmazásában.

Apple Silicon operációs rendszert futtató Mac számítógépen a GPU a „Chipset Model” alatt található. Mint korábban említettük, a CPU és a GPU ebben az esetben ugyanaz a chip, az „Apple M1”.

Részletes információk az Apple Silicon Mac rendszerinformációs alkalmazásának grafikáiról.

Ha végzett, zárja be a „Rendszerinformáció” elemet, és elmegy, és többet tud a Mac-ről, mint amennyit elkezdett, ami mindig jó dolog!

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a GPU? A grafikus egységek megmagyarázása
Source link


54 Views 0 Ratings Rate it