A Gmail a régi csevegési naplóit tartalmazza a Google Csevegőből (és a Hangoutsból)

Avatar admin | 2021.02.02. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Két ember sziluettje használ laptopot egy Google logó előtt
kovop58 / Shutterstock.com

Emlékszel a Google Csevegőre? A Google még 2005-ben indította el az első csevegőszolgáltatását. Ez már régen elmúlt, de a régi Google Talk csevegési naplók még mindig tárolhatók Gmail-fiókjában. Lehet, hogy a Gmail is emlékszik a Google Hangouts csevegési előzményeire.

Mint egy elefánt, a Google sem felejt

Alapértelmezés szerint a Google megjegyzi a beszélgetési előzményeket. Annak ellenére, hogy a Google Csevegés már régen elmúlt, a megszűnt szolgáltatás csevegési naplóit Gmail-fiókjában tárolja. A Gmail keresési funkciója a csevegési naplókban és az e-mailekben egyaránt keres. Ha meg akarta őrizni a csevegési előzményeket, az nagyszerű.

De – ha 2005-ben kezdte el használni a Google Csevegőt, az azt jelenti, hogy a több mint 15 évvel ezelőtti csevegési naplókat az Ön Gmail-fiókja tárolja. Tényleg örökre meg akarja tartani mindazokat a régi beszélgetéseket az e-mailjei mellett? Ha igen, nagyszerű. Ha nem, akkor érdemes törölni őket.

A csevegési előzmények is helyet foglalnak, csakúgy, mint a Gmailben tárolt e-mailek. Ez egy másik ok, amiért érdemes törölni, akárcsak azt törölje a régi és felesleges e-maileket.

A csevegési előzmények nem voltak kötelezőek – akkor letilthatta a Google Talk csevegési előzményeinek funkcióját. Alapértelmezés szerint azonban engedélyezve volt, és a legtöbb ember nem tiltotta le.

ÖSSZEFÜGGŐ: Miért kell törölnie az e-maileket ahelyett, hogy archiválná őket?

A Google Csevegő és a Hangouts csevegési naplók megkeresése a Gmailben

A csevegési naplók könnyen megtalálhatók. A Gmail webhelyén kattintson a bal oldali sáv „Tovább” lehetőségére.

Kattintson a gombra "Több" a Gmail oldalsávjában.

Kattintson a „Csevegések” elemre az összes csevegési napló megtekintéséhez, amelyet a Gmail tárol az Ön Google-fiókjában. Itt láthatja a régebbi Google Talk és az újabb Google Hangouts csevegési naplóit.

Kattintson a gombra "Beszélgetések."

Átkattinthatja a csevegési naplókat és elolvashatja azokat. Az üzenetek listájának jobb felső sarkában található számláló képet ad arról, hogy hány csevegési naplót tárol a fiókjában.

A csevegési előzmények között történő kereséshez használja az oldal tetején található keresőmezőt. Az „In: csevegések” kifejezés csak a csevegési naplókban keres, e-mailek nélkül. Például az „in: chats bicikli” kifejezésre kereshet, hogy a Google Csevegő vagy a Hangouts beszélgetés során mindig megkeresse a „kerékpár” szót.

Csevegési naplók a Gmailben.

A régi Google Chat-naplók törlése

Ha nem akarja örökre tárolni a teljes csevegési előzményeket, könnyen törölhető.

A csevegési naplók megtekintése közben kattintson a csevegési napló bal felső sarkában lévő jelölőnégyzetre az összes csevegési napló kijelöléséhez az aktuális nézetben. Kattintson az „Összes kiválasztása [number] beszélgetések beszélgetésekben ”linkre kattintva kiválaszthatja a Google-fiókjában tárolt minden egyes csevegési naplót.

Kattints a "Mindet kiválaszt" gombra, és kattintson a gombra "Mindet kiválaszt" link

Ezután kattintson az eszköztár „Törlés” gombra az összes törléséhez. A kukádba küldik őket. Vagy azonnal törölheti a szemetet, különben a Gmail 30 nap múlva törli azokat.

Jegyzet: Egyedi csevegési naplókat is törölhet. Nyissa meg az egyiket, és kattintson a Gmail eszköztárának „Törlés” gombra az egyik törléséhez.

Kattints a "Töröl" gomb.

A Hangouts-beszélgetések törlése

Ha a Google Hangouts szolgáltatást használta, akkor az összes „aktív” Hangouts-beszélgetést bekapcsolhatja a Google Hangouts webhelyen. (Néhány ilyen beszélgetés több évvel ezelőtti lehet.)

Az itt tárolt beszélgetések törléséhez vigye az egérmutatót rájuk, kattintson a beszélgetés jobb oldalán található menü gombra, majd kattintson a „Törlés” gombra. (Ha csoportos Hangouts-csevegésről van szó, akkor inkább a „Kilépés” gombra kell kattintania.)

Kattintson a menü gombra, majd kattintson a gombra "Töröl."

Ne feledje, hogy ha több Google-fiókja van – vagy van olyan régi, amelyet régóta nem használt – annak saját csevegési előzményei lehetnek. Jelentkezzen be régi fiókjaiba, és a Gmail alatt nézze meg a Csevegések részt, hogy megtudja, mire emlékszik a Google.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok