Hogyan engedélyezheti a Google Chrome „Olvasólistáját” Androidon

Avatar Gadam | 2021.04.08. 78 Views 0 Likes 0 Ratings

78 Views 0 Ratings Rate it

króm olvasólista logó

Google Chrome Olvasási lista funkció az iPhone-on debütált, és végül eljutott a asztalon. Valamiért eltartott egy ideig, mire megjelenik az Androidon. Ha tetszik a kézibeszélő szolgáltatása, akkor azonnal engedélyezhető.

A cikk írásakor a Chrome Olvasólista funkciója csak Androidon érhető el egy „zászló. ” Végül a böngésző szabványos funkciójává válik, de addig ez a módja annak engedélyezésére.

Figyelem: A Chrome zászlók mögé helyezett funkciók okkal állnak rendelkezésre. Lehet, hogy instabilak, negatívan befolyásolhatják a böngésző teljesítményét, és értesítés nélkül eltűnhetnek. Engedélyezze a megjelöléseket saját felelősségére.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a Chrome „olvasólista”, és hogyan használja?

Hogyan engedélyezhetem a Chrome olvasási listáját Androidon

Először nyissa meg a Google Chrome alkalmazást androidos telefonján vagy táblagépén, és írja be chrome://flags a címsorban.

menjen a króm zászlók oldalra

Ezután írja be az „Olvasási lista” parancsot az oldal tetején található keresőmezőbe. Ez egy azonos nevű zászlót fog felszínre hozni.

keresse meg az Olvasási lista elemet

Válassza ki az „Olvasási lista” legördülő menüt, majd válassza a felugró menü „Engedélyezve” elemét.

válassza a legördülő menüt és engedélyezze a zászlót

A Chrome a változtatások alkalmazásához újraindítja a böngészőt. Kattintson az „Újraindítás” gombra, és várja meg, amíg a Chrome biztonsági másolatot készít.

indítsa újra a krómot

A Chrome olvasólistájának használata Androidon

Engedélyezve a zászlót, most már ténylegesen használhatjuk a funkciót. Először kitérünk az oldalak hozzáadására az olvasási listára. Ennek kétféle módja van.

Az egyik módszer az, hogy egyszerűen nyomjon meg hosszan bármelyik linket a kontextuális menü megjelenítéséhez. Válassza a menüben az „Olvasás később” lehetőséget, és hozzáadódik.

hozzáadás a szöveges menü olvasási listájához

A második módszer arra szolgál, amikor már a hozzáadni kívánt oldalon tartózkodik. Először érintse meg a jobb felső sarokban található hárompontos menü ikont.

érintse meg a menü ikont a jobb sarokban

Most válassza ki a csillag ikont a menü tetején.

koppints a csillag ikonra

Egy új menü csúszik fel a képernyő aljáról. Az oldal hozzáadásához válassza az „Olvasási lista” lehetőséget.

válassza az Olvasási lista menüpontot

Az Olvasási lista megnyitásához érintse meg ismét a jobb felső sarokban található hárompontos menü ikont. Ezúttal válassza a „Könyvjelzők” lehetőséget.

válassza a könyvjelzőket a menüből

A Könyvjelzők oldal tetején megjelenik az „Olvasási lista”, koppintson rá.

érintse meg az Olvasási lista elemet a könyvjelzők oldalon

Az olvasási lista rendezése felül, olvasatlan oldalakkal, alul pedig olvasott oldalakkal történik. Az olvasatlan oldalakat offline olvasásra töltöttük le.

króm olvasási lista androidon

Ennyi van benne! Ismételten ez egy olyan funkció, amely végül a böngészőben lesz alapértelmezett, de addig csak így lehet Androidra szerezni. Ha már másutt használja, akkor van értelme kihagyni a várakozást.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan engedélyezhetem a Google Chrome Flags alkalmazást a béta funkciók teszteléséhez
Forrás link


78 Views 0 Ratings Rate it