A Sumo Deadlifts csal?

Avatar admin | 2021.07.29. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

ember halálos szumó

Fénykép: SOK Család (Shutterstock)

A deadlift, amelyben megragad egy súlyzót a földről és feláll vele, egyszerre az egyik legegyszerűbb súlyemelő, és az egyik legnehezebb. De mi történik, ha az emelést oldalra kinyújtott lábbal hajtja végre? Ettől lesz kevesebb teljesítmény?

Ha hallani, hogy az Instagramon nyavalygó kommentelők beszélnek róla, a sumo deadlift csal, mert a lábak szélesítése kisebb távolságot tesz lehetővé a léc felemeléséhez. A kevesebb ROM vagy mozgási tartomány azt jelenti, hogy megkönnyíti a felvonót. Van értelme, elméletben.

De csinál a szumó -állás valóban megkönnyíti a felvonót? És ha mégis, akkor ez elég ahhoz, hogy megcsalják?

Nézzük meg a vészhelyzeti szabályokat

Emlékezzünk vissza, hogy a fogalom csalás kontextusában van értelme szabályokat. Szóval, mik a szabályok?

A nagy erőemelő szövetségekben az álláspontod szélessége rajtad múlik. Itt a USA erőemelés szabálykönyv, például. Van egy emelőszövetség, amely „erőemelésnek” nevezi magát, és betiltja a szumót, de tartanak erőemelő találkozókat is, és amikor ezt teszik, a szumó megengedett.

Strongman nem rendelkezik egységes szabályrendszerrel, bár a szumó álláspont általában nem megengedett a deadlift eseményekben. Ez azonban a szervezőn múlik. Ha megjelenik egy erősember találkozón, feltétlenül kérdezze meg, hogy a szumó megengedett -e, ha inkább szumót húz. Sumo nem lenne az csalás, mivel nincs mód megúszni, hogy titkos előnye legyen; csak egy nem-rep nyerne neked.

Az egyik ilyen helyzet könnyebb, mint a másik? Van egy egyszerű módja a kérdés megválaszolásának, és a válasz egyértelmű „nem”. Nézze csak meg a legjobb erőemelőket és a világrekordot. A fene, nézd átlagos az emelők ugyanazt a választ kapják. Van, aki sumot húz, van, aki hagyományosat. Ha egy sumo deadlift több súlyt húzna, mindenki szumót húzna.

Íme egy példa arra, hogy mit látna, ha az egyik álláspontnak általános előnyei lennének: A súlyemelésben az emberek rángatni szokták egyik lábukat előre, a másikat hátra. Amikor a felemelők kitalálták, hogyan kell „guggolni”, lábakkal együtt, akkor rájöttek, hogy edzéssel hatékonyabb, és hagyták, hogy az emelők nagyobb súlyt mozgassanak. Manapság mind a hasított, mind a guggolás stílusa legális, de szinte mindenki guggol. Ez történik, ha két stílus legális, de az egyik egyértelműen jobb. Az erőemelés egyszerűen nem tapasztalta ezt a holtversenyben.

Mik a szumó húzásának előnyei és hátrányai?

Amint azt sok válaszoló srác örömmel hangsúlyozza, a szumó egyik fő előnye, hogy csökkenti a bár által megtett távolságot – bár csak néhány centiméterrel.

Ez a csökkentett ROM leginkább a rövidebb emelőknél figyelhető meg, amely sok női versenyzőt is magában foglal. Meg vagyok győződve arról, hogy a bozók szeretik ragaszkodni ahhoz, hogy a szumó csaljon, mert keresik a módját a női felvonók hiteltelenítésének. (Egy másik gyakori sértés az, hogy a sumo „meleg”.)

De a sumo -nak vannak árnyoldalai is. Kevésbé előnyös helyzetben van a felvonó korai szakaszában, mivel az leesik a padlóról. A legtöbb ember számára a sumo deadlift nehezebb a padlóról és könnyebben befejezhető; a hagyományos holtterek (lábakkal együtt) egy kicsit könnyebben elindulnak, de nehezebb lezárni.

Valójában az emelők által választott testtartás hajlamos a preferenciákra és a testarányokra. Az egyik elmélet ezt tartja a rövid karú vagy hosszú törzsű emelők általában jobban járnak a sumóval; akiknek az ellenkezője jobb, mint a hagyományos. Egy másik azzal érvel, hogy van inkább a csípőízület formájához kapcsolódik. Mindenesetre személyenként változik.

Hogyan lehet a legjobbat kihozni mindkét világból

Mint minden edzőteremben, a legjobb módja annak, hogy kitaláljuk, mi működik az Ön számára, ha kipróbálja. Szerezzen edzőt, vagy nézzen meg néhány jó oktatóanyagot hagyományos és sumo deadlift technikákat, és töltsön egy kis időt edzéssel, attól függetlenül, hogy mit nem szokott. Egy idő után fontolja meg a váltást. Valószínűleg ezek közül az egyik jobban fog működni, mint a másik. Ha mindketten nagyjából egyformák, gratulálunk, feldobhat egy érmét – vagy csak választhat a sportágak alapján. (Gondolkodik az erősember versenyzésén? A szilárd hagyományos vészhelyzeti emelés jó befektetés az Ön számára.)

Tehát tetszés szerint dönthet, és ne mondja meg annak, aki ellenkező álláspontot használ, hogy rosszul csinálja. Ha hagyományosat húzol, és féltékeny vagy valaki más szumóhúzására, akkor próbáld ki a sumót! De ha nem tud több súlyt mozgatni, mint a szokásos holtteher, akkor ez arra utalhat, hogy a sumo valójában nem csal. Talán csak féltékeny vagy.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok