Hogyan érhető el a vágólap Androidon

Avatar Gadam | 2021.03.09. 4512 Views 3 Likes 1 On 1 Rating

4512 Views 1 On 1 Rating Rate it

A másolás és beillesztés képessége alapvető és egyszerű funkció minden Android okostelefonhoz vagy táblagéphez. Ha azonban fel akarja emelni a következő szintre, használja ki teljes egészében a vágólap funkcióját, hogy megtalálja mindazt, amit másolt. Kezdjük el.

Mint sok dolog az Android rendszerben, a vágólap funkció is másként működik, az Ön készülékétől függően eszköz bőrét és Android verzió. A Samsung és az LG telefonok saját beépített vágólapokkal rendelkeznek. Más eszközök csak a billentyűzet alkalmazáson keresztül férhetnek hozzá a vágólaphoz.

Az útmutató céljaira a vágólap billentyűzet alkalmazással történő használatára összpontosítunk. Ez a módszer bármely Android-eszközön működik.

Először szüksége lesz egy billentyűzet alkalmazásra, amely rendelkezik vágólap funkcióval. Két népszerű választás a Google Gboard és a Microsofté SwiftKey. E két alkalmazás vágólapjai nagyon hasonlóan működnek.

Ha megvan a billentyűzet telepítve és beállítva, kipróbálhatjuk a vágólapot. Első, másoljon szöveget vagy egy linket. A vágólap nem támogatja a képeket.

ÖSSZEFÜGGŐ: Szöveg, linkek és fotók másolása és beillesztése Android-on

Ezután lépjen abba az alkalmazásba, ahová be akarja illeszteni a másoltakat, és koppintson a szövegmezőre a billentyűzet megjelenítéséhez. Keressen egy vágólap ikont a felső eszköztáron.

gboard vágólap
Gboard

Ez megnyitja a vágólapot, és a lista elején megjelenik a nemrég másolt elem. Egyszerűen érintse meg a vágólap bármelyikét a szövegmezőbe történő beillesztéshez.

illessze be a vágólapról

Az Android nem örökre menti az elemeket a vágólapra. Egy idő után a legrégebbi vágólap elemei törlődnek. Mind a Gboard, mind a SwiftKey lehetővé teszi, hogy elemeket „rögzítsen” a vágólapra, hogy megakadályozza azok egy óra elteltével történő törlését. Ez úgy történhet, hogy hosszan megnyom egy elemet, és kiválasztja a „Pin” opciót.

gboard pin csipeszes írótábla
Gboard

Ha azt találja, hogy sokat másol és beilleszt az Androidra, a vágólap felbecsülhetetlen eszköz. Egyszerre sok halom dolgot átmásolhat, majd önállóan beillesztheti anélkül, hogy ide-oda ugrálna.

ÖSSZEFÜGGŐ: A billentyűzet módosítása az Android telefonon




Source link


4512 Views 1 On 1 Rating Rate it