Hogyan lehet megszabadulni az autóban növekvő penésztől

Avatar admin | 2021.01.16. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan lehet megszabadulni a kocsiban növekvő penésztől

Fénykép: PattyPhoto (Shutterstock)

Autó vagy más jármű birtoklása vegyes táska lehet. Egyrészt megvan a szabadsága arra, hogy bárhová menjen, ahová csak akar, anélkül, hogy a tömegközlekedésre vagy a saját két lábára kellene támaszkodnia – ami miatt a pandémiában különösen áhítottak. De másrészt költségeik gyorsan összeadódhatnak, a biztosítás, a gáz, az útdíj és a rendszeres karbantartás között.

És akkor vannak olyan váratlanul felmerülő egyéb helyzetek: például, hogy egy reggel kinyitja az autó ajtaját, és a penész látványa és / vagy szaga fogadja. Ha rendelkezik pénzügyi forrásokkal, hogy szakemberét átadja járművének, és hagyja, hogy ők gondoskodjanak a penészes helyzetről – ez nagyszerű. De ha ez nem a havi költségvetésében felmerült költség, akkor azt otthon is megteheti. Itt van, hogyan.

Miért penészesednek az autók?

A járművek penészesedése a leggyakoribb oka az, hogy a nedvesség valahogy behatol a belsőbe. Ennek oka lehet az ablakok vagy a napfénytető nyitva hagyása, ha esik az eső, vagy nagy mennyiségű folyadék kiömlése hogy azután beázik a kárpitba. A penész még gyorsabban fog növekedni és terjedni, ha a nedves belső térrel rendelkező járművét valahol melegen tartják.

Meg kell jegyeznünk, hogy olyan járművekről fogunk beszélni, amelyek viszonylag enyhe penészproblémákkal járnak, amelyek néhány órás eső során beömlő víz vagy víz következtében keletkeznek – nem olyan, amilyet egy autóban láthatunk elhagyva vagy évekig a szabadban ülve (vagy akár évtizedekig). Ebben az esetben sokkal több segítségre lesz szüksége ennél.

Hogyan lehet eltávolítani a penészt a jármű belsejéből

Először is, egy szót arról, miért olyan fontos időt fordítani arra, hogy megszabaduljon a penésztől autójában. Míg a penésznek különböző típusai vannak – némelyikük több egészségre káros, mint mások– általában ez nem valami, amit bármikor magad körül akarsz (főleg, ha allergiás vagy).

Szerencsére Chris Teague a The Drive-nál állt össze praktikus útmutató a barkácsolási jármű penész eltávolításához.

Amire szüksége lesz:

 • Vákuum
 • Spray palack
 • Törölköző vagy rongy
 • Sikálókefe
 • Kesztyű
 • Szemvédelem
 • Maszk
 • Fehér desztillált ecet
 • Gépjármű-tisztító törlőkendők
 • Spray szőnyeg vagy jármű belső tisztító

Mit kell tenni:

Készítse elő az autót a tisztításhoz:

Mielőtt elkezdené a penész súrolását vagy tisztítását, győződjön meg arról, hogy az autó belseje legalább részben meg van-e tisztítva.

 1. Távolítsa el a szemetet, személyes tárgyakat, papírokat és egyéb tárgyakat a belső térből. Dobjon el mindent, amelyen penész szaporodik.
 2. Alaposan porszívózza meg a szőnyegeket, az üléseket és más puha felületeket.
 3. Vizsgálja meg, hogy az autóban nincs-e szivárgás és sérült tömítések. A járműbe bejutó nedvesség elősegíti a penész tovább növekedését. Ha szivárgás van, és nem javítja meg, akkor valószínűleg a jövőben ismét kitisztítja a penészt az autójából.

A forma eltávolítása:

 1. Töltse fel a palackot fehér desztillált ecettel. Elengedhetetlen egy új permetező palack használata, ha ez egyáltalán lehetséges, mert a palackban a korábbi használat során maradt maradványok problémákat okozhatnak. Ha nem kedveli az ecetet, használhat vízben hígított fehérítőt is, de az autójának egy rejtett helyén kell tesztelnie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem öli meg a színeket
 2. Az oldatot permetezze közvetlenül a szőnyegre, az ülésekre és minden más felületre, ahol penész van. Alaposan telítse el a területet.
 3. Használjon súrolóecsetet az ecetoldat bevitelére az érintett területre, szükség esetén szórjon még többet.
 4. Hagyja megszáradni a felületeket. Ha van olyan garázsa, ahol az autó biztonságosan parkolhat bent, akkor az a legjobb, ha az ablakokat lefelé hagyja, hogy a friss levegő be-be áramolhasson.

Sokkal több információ található Teague útmutatójában, ezért nézze meg ezt további tippekért.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok