Hogyan gondozzuk az udvar fáit

Avatar admin | 2021.07.18. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Kép az udvaron lévő fák gondozásához című cikkhez

Fénykép: Svetlana123 (Shutterstock)

Még akkor is, ha tisztességes időt, pénzt és erőfeszítést fordít arra, hogy kertje, gyep és / vagy a táj más részei jól nézzen ki, előfordulhat, hogy kihagyja udvara legnagyobb lakóit: a fákat. Könnyen el lehet felejteni a fákat, különösen akkor, amikor már beköltözéskor az Ön birtokán voltak.

WNem azt mondjuk, hogy a fáknak rengeteg gondozásra van szükségük – valójában eléggé önellátóak -, de ha közel vannak az otthonodhoz, akkor néhány dolgot érdemes megtenni, hogy egészségesek és kinézetesek maradjanak. jó. Itt van, amit tudni kell.

Hogyan kell gondozni az újonnan ültetett fákat

Kezdjük olyan fákkal, amelyeket te nem ültetett. Mint valószínűleg megtudta, a fiatal fák vásárlása drága lehet, ezért amellett, hogy szeretné, hogy a fa babái növekedjenek és boldoguljanak, befektetését is meg akarja védeni.

Ez akkor kezdődik, amikor először elülteti a fát. Mint Kathy Robinson elmondja a kaliforniai Bakersfield-i Robby’s Nursery-től 23ABC News, ezt úgy teheti meg, hogy ás egy nagy lyukat, és megtölti őshonos talaj és talajtakaró keverékével, ami elősegíti a gyökerek megtelepedését és megtartását.

Ezután hozzon létre egy kis szennyeződési kört a gyökérgömb körül – amelyet vízkútnak neveznek -, és töltse meg vízzel. “Szeretem minden reggel három-négy centi álló vizet tölteni közvetlenül a gyökérgolyó felett” – magyarázza Robinson. Körülbelül egy hónapnak kell eltelnie, amíg az új fa meggyökerezik. Ezt követően mehet a vízkút, és elkezdheti megtermékenyíteni a fát.

How to take care of grown trees

When it comes to watering established adult trees, it’s balancing act. Both getting too much or too little water can harm trees. So according to the Arbor Day Foundation, azt szeretné, ha a fa körüli talaj nedves lenne, de nem nedves. Így javasolják egy fa talajának ellenőrzése:

Kerti simítóval ellenőrizheti a talaj nedvességtartalmát, és 2 “mélységig behelyezheti a talajba, majd a simító pengéjét előre-hátra mozgatva hozzon létre egy kis keskeny árkot. Ezután az ujjával érintse meg a talajt. Ha tapintásra nedves, akkor nincs szükségük vízre.

A fák metszése az egészség megőrzésének másik módja. Ez azonban nem csupán halottnak tűnő ágak levágásával jár: mikor, hogyan és mit metsz, az évszaktól és a fa sajátos igényeitől függ. Az Arbor Day Alapítványnak számos írásos és videó útmutatója van a metszéshez, beleértve ezt is:

A legtöbb esetben a minimális karbantartás a fáit egészségesnek tekintheti az elkövetkező években.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok