Hogyan hozzunk létre egy felügyelt MySQL adatbázist a DigitalOcean-on – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.01.28. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

MySQL logó

A DigitalOcean kezelt adatbázisai lehetővé teszik adatbázis-fürtök létrehozását néhány percen belül. Bármikor méretezheti a fürtöket a kapacitás növeléséhez a kiszolgáló terhelésének növekedésével. A termék magában foglalja az automatikus feladatátvételi és biztonsági mentési lehetőségeket.

A Managed Databases egy kereskedelmi termék, amelynek ára 15 dollár / hó. Ha betartja ezt az oktatóanyagot, akkor számláját felhalmozza DigitalOcean-fiókja. A számlázás óránként történik, így felpörgethet egy fürtöt, röviden körülnézhet, majd megsemmisítheti néhány centnél többet fizetve.

A DigitalOcean támogatja a MySQL, PostgreSQL és Redis adatbázis-motorokat. A bemutatón a MySQL-re koncentrálunk. A másik kettővel történő beállítás nagyon hasonló eljárás.

Készítse el a fürtöt

Jelentkezzen be a DigitalOcean vezérlőpultjára, és kattintson a jobb felső sarokban található zöld „Létrehozás” gombra. Válassza a legördülő menü „Adatbázisok” elemét.

Képernyőkép a kezelt adatbázisok létrehozásáról a DigitalOcean-on

Kattintson a „MySQL” adatbázis-motorra a következő képernyőn. Görgessen le a „Fürt konfigurációja” szakaszig. Itt választhatja ki azokat a hardver erőforrásokat, amelyeket elérhetővé tesz az adatbázisában.

Pillanatkép a MySQL által kezelt adatbázis létrehozásáról a DigitalOcean-on

Az alap $ 15 / mo terv 1 vCPU-t, 1 GB RAM-ot és 10 GB-os tárhelyet kínál egyetlen csomóponton. A csomópontterv testreszabása a költségkeret és a teljesítmény követelményeinek megfelelően. A belépő szintű $ 15 opció kivételével minden terv lehetővé teszi opcionális készenléti csomópontok hozzáadását alacsonyabb költséggel. Ezek lehetővé teszik az automatikus feladatátvételt abban az esetben, ha a fő csomópont kiesést szenved.

Pillanatkép a DigitalOcean adatbázis-fürt erőforrás-beállításairól

Ezután válassza ki a fürt tárolására szolgáló adatközpontot. Meg kell próbálni az összes erőforrást ugyanazon adatközpontban tartani a késés minimalizálása érdekében. Ez lehetővé teszi a DigitalOcean privát VPC hálózatának használatát az erőforrások közötti kommunikációhoz, a biztonság és a teljesítmény maximalizálása érdekében.

Pillanatkép az adatbázis-fürt régió beállításairól a DigitalOcean-on

A képernyő alján adjon nevet az adatbázis-fürtjének. Hozzárendelheti egy „projekthez” is. Ez lehetővé teszi a kapcsolódó erőforrások csoportosítását a DigitalOcean Cloud vezérlőpulton belül.

Pillanatkép a MySQL által kezelt adatbázis létrehozásáról a DigitalOcean-on

Az adatbázis létrehozásához kattintson a zöld „Adatbázis-fürt létrehozása” gombra. A kiépítési folyamat befejezése néhány percet vesz igénybe. Az adatbázis részletes oldalára kerül, ahol figyelemmel kísérheti az előrehaladást.

Adatbázisok és felhasználók hozzáadása

A kiépítés befejezése után elkezdheti hozzáadni az adatbázis-sémákat és felhasználói fiókokat a fürtjéhez. Ezt a DigitalOcean vezérlőpulton teheti meg, ha a képernyő tetején található „Felhasználók és adatbázisok” fülre kattint.

Pillanatkép az adatbázis-felhasználók kezeléséről a DigitalOcean-ban

Új felhasználó hozzáadásához írja be a felhasználónevet a Felhasználók táblázat alján található „Új felhasználó hozzáadása” mezőbe. A legjobb biztonság érdekében általában az alapértelmezett MySQL 8 jelszó titkosítást kell használnia. Lehet, hogy ezt módosítania kell, ha néhány régi MySQL klienssel dolgozik.

A DigitalOcean hozzáadja az adatbázis felhasználóját, és létrehoz egy biztonságos jelszót. A jelszó visszaállításához kattintson a táblázat jobb oldalán található „Tovább” linkre. Ez egy felhasználó törlését is lehetővé teszi.

Képernyőkép az adatbázisok kezeléséről a DigitalOcean-on

Az adatbázisok hozzáadása és eltávolítása hasonlóan működik. A képernyő alján található adatbázisok táblázata segítségével gyorsan meghatározhatja a fürtön található sémákat. Nincs mód az új adatbázis táblákkal való feltöltésére – ezt később MySQL kliens használatával kell összekapcsolni.

Csatlakozás az adatbázisához

Az adatbázis átkapcsolási részleteit az „Áttekintés” képernyőn található dedikált panelről szerezheti be. Az információk feletti legördülő menü segítségével válthat a paraméterek alapvető felsorolása („Csatlakozási paraméterek”), a MySQL kapcsolati karakterlánc („Csatlakozási karakterlánc”) és az előkészített MySQL parancssori kliens parancs („Jelzők”) között. Megváltoztathatja a kapcsolat felhasználót és adatbázist a kapcsolat részleteinek alatti megfelelő legördülő listák segítségével.

Képernyőkép a DigitalOcean Managed Databases kapcsolat részleteiről

Alapértelmezés szerint a megjelenített részletek a DigitalOcean adatközpontján kívüli nyilvános kapcsolatot tükrözik. Ha egy másik DigitalOcean erőforrásból szeretne csatlakozni, például egy cseppről a fiókjában, kattintson a „Privát hálózat” kapcsoló gombra. Ez megtartja a kapcsolatokat az adatközponton belül, növelve a teljesítményt és a biztonságot.

Megbízható források beállítása

A megbízható források lehetővé teszik, hogy a kapcsolatokat csak az engedélyezőlistán szereplő IP-címekre és a DigitalOcean-erőforrásokra korlátozhassa. Ha legalább egy megbízható forrás megvan, a kapcsolatokat, amelyek nem egy engedélyezőlistán szereplő forrásból származnak, elutasítjuk.

Pillanatkép a megbízható források beállításáról a DigitalOcean MySQL által kezelt adatbázisokhoz

A megbízható források a fürt „Beállítások” oldalán vagy az „Áttekintés” oldalon található panel használatával állíthatók be. A bemenet segítségével adja meg az IP-címeket és a DigitalOcean fiók erőforrásait, amelyek kapcsolódhatnak a fürtjéhez.

A fürt átméretezése

A „Beállítások” oldalon bármikor méretezheti a fürtöt. Kattintson a „Fürt konfigurációja” melletti „Szerkesztés” gombra, és válasszon új csomópont- és készenléti csomópont-tervet.

Képernyőkép a DigitalOcean adatbázis-fürt szerkesztéséről

Az adatbázis átméretezésének megkezdéséhez kattintson a „Mentés” gombra. Nem lesz leállás. A DigitalOcean addig fogja működtetni a meglévő beállításokat, amíg az új csomópontok online állapotba nem kerülnek.

A DigitalOcean adatbázis csak olvasható csomópontainak képernyőképe

Fürthez csak olvasható csomópontokat is hozzáadhat. Ezek megismétlik az adatokat az adatbázis olvasási teljesítményének növelése érdekében. Csak olvasható csomópontok jönnek létre az „Áttekintés” fül paneljén. A csak olvasható csomópontok számára felajánlott tervek megegyeznek az elsődleges csomópontokra megadott opciókkal.

A biztonsági mentések visszaállítása

A DigitalOcean automatikusan létrehozza a fürt biztonsági mentéseit. Ezt a szolgáltatást a csomópont-terv ára tartalmazza.

Pillanatkép a DigitalOcean által kezelt adatbázis-mentések visszaállításáról

A biztonsági másolatot bármikor visszaállíthatja, ha ellátogat a fürt adatlapjára, és a jobb felső sarokban található szürke „Műveletek” gombra kattint. Kattintson a „Restore from backup” elemre, majd válassza ki a használni kívánt biztonsági másolatot.

Pillanatkép a DigitalOcean által kezelt adatbázis-mentések visszaállításáról

A felület lehetővé teszi, hogy kiválassza a legújabb biztonsági másolatot vagy egy cél időkeretet. A DigitalOcean visszaállítja az adatbázist az első tranzakcióra a megadott idő előtt.

A visszaállítások mindig új adatbázis-fürtöt hoznak létre, amely a kiválasztott biztonsági másolat adataival van ellátva. Mindkét fürtöt egyidejűleg futtathatja. Ez a modell lehetővé teszi az eredetiről származó rekordok helyreállítását, amelyeket a régebbi biztonsági mentés tetejére kell alkalmazni. Ha végzett, törölheti a régi fürtöt, és frissítheti alkalmazásait, hogy csatlakozzon az újonnan.

Következtetés

A kezelt adatbázisok használata a MySQL futtatásához jelentősen csökkenti a működésbe lépés működésének általános költségeit. A DigitalOcean üzemelteti a MySQL szervert, karbantartja a tűzfalat, és kezeli a biztonsági másolatokat és a replikációkat, így az alkalmazás adataira koncentrálhat.

A Vezérlőpult segítségével megtekintheti a fürt erőforrás-felhasználásának grafikonjait (kattintson az „Insights” fülre). A „Beállítások” fül lehetővé teszi a speciális konfigurációk módosítását, beleértve az SQL Mode jelzők beállításának lehetőségét.

Pillanatkép a DigitalOcean adatbázis-betekintésről

A platformnak vannak korlátai. A legvalószínűbb, hogy problémákba ütközik, ha testre kell szabnia a MySQL futásidejű beállításait. A kezelt adatbázis felhasználói nem rendelkeznek a szükséges engedélyekkel a MySQL szintű globális változók módosításához. Sok – de nem az összes – változó kérésre megváltoztatható a DigitalOcean ügyfélszolgálati csapatához, de ez az eljárás valóban csak egyszeri beállításra alkalmas.

A kezelt adatbázisok a legalkalmasabbak azokra a terhelésekre, amelyek nem távolodnak el a MySQL alapértelmezettől. Olyan csapatoknak szól, akik előnyben részesítik a konfigurációt. A szolgáltatás privát hálózatok használata azt jelenti, hogy jól párosul a DigitalOcean egyéb kínálatával, beleértve App Platform és A Kubernetes irányítása.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok