Mi az a „nem tanúsított” Android-eszköz?

Avatar admin | 2021.02.02. 46 Views 0 Likes 0 Ratings

46 Views 0 Ratings Rate it

android logó kettévált

Nagyszerű dolog az Androidban a nyitott jellege. Bármely vállalat átveheti az Android nyílt forráskódját, és beteheti egy eszközre. Ez azonban nem jár problémamentesen. Az eszközök „nem hitelesíthetők”, és elveszíthetik hozzáférésüket egyes funkciókhoz. Az mit jelent?

Az Android-eszközök kinézhetnek vadul más a gyártó által elvégzett testreszabásoktól függően. Bármennyire is eltérőnek tűnik, a Google bizonyos szintű következetességet kíván biztosítani az eszközök között, mind a funkcionalitás, mind a biztonság terén.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik azok az Android Skins?

A Google rendelkezik a követelmények listájával, az úgynevezett Compatibility Definition Document (CDD). Ezeknek a követelményeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy egy eszköz átmehessen a Kompatibilitási tesztcsomag (CTS) és tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mi történik nem tanúsított eszközzel?

A tanúsítvánnyal nem rendelkező Android-eszközök nagyon ritkák. A leggyakoribb helyzet, amely tanúsítatlan eszközhöz vezet, az gyökeresedés vagy egyedi ROM-ok. Ha véletlenül kezébe kerül egy nem hitelesített eszköz, akkor néhány dolgot tudnia kell róla.

2018-ban a Google figyelmeztetni kezdte a felhasználókat A telepítési folyamat során az eszközüket nem igazolta a Google. A felhasználó továbbra is beállíthatja és használhatja a telefont, de nem férhet hozzá a Google Play Áruházhoz.

Először is a Google nem tudja biztosítani az eszköz biztonságát. Előfordulhat, hogy ezek az eszközök nem kapnak rutinszerű frissítéseket, amelyek kritikusak a biztonság szempontjából.

Nélkül Play Protect, nincs tanúsítás arról, hogy az eszközön található Google-alkalmazások valódi Google-alkalmazások. Lehetséges, hogy ezek az alkalmazások és funkciók sem működnek megfelelően.

Ha az eszközén valahogy mégis sikerült előre telepíteni a Google-alkalmazásokat, a Google leállíthatja azokat. Például 2021 márciusától az A Google Messages alkalmazás nem működik tanúsítatlan eszközökön.

Hogyan ellenőrizhető, hogy az Android telefonja tanúsítatlan-e

Mint korábban említettük, az Android-felhasználók túlnyomó többségének nem kell attól tartania, hogy készülékét „nem hitelesítik”. Valójában, ha az eszközéhez a Google Play Áruház került, szinte biztos, hogy tanúsítvánnyal rendelkezik. Így ellenőrizheti.

Nyissa meg a Google Play Áruházat androidos telefonján vagy táblagépén. Érintse meg a hamburger menü ikont az oldalsáv menü megnyitásához.

érintse meg a menü ikont

Válassza a „Beállítások” lehetőséget a listából.

válassza a beállításokat

Görgessen le a „Névjegy” szakaszig. A „Play Protect tanúsítás” alatt megmondja, hogy eszköze tanúsított-e vagy nem.

tanúsítási lista

Ez az! Ha úgy találja, hogy eszköze nem hitelesített, és még nem módosította, ellenőrizheti a Google listáját támogatott Android-eszközök hátha a tiéd is benne van.
Source link


46 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok