Hogyan kell a Microsoft Edge-t hangosan elolvasni

Avatar admin | 2021.03.19. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft

Néha egyszerűen nincs kedve olvasni. Ez lehet cikk, Wikipédia-bejegyzés vagy kutatási cikk az iskolához. Ahelyett, hogy YouTube-videót keresne, hallgasson meg cikkeket a Microsoft Edge Felolvasás funkciójával.

A Microsoft Edge-be eléggé beépített csillag van olvasó mód. Eltávolítja az összes cuccot a weboldalról (beleértve a hirdetéseket és az extra tartalmat is), és testreszabható szöveges formátumban mutatja be.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az olvasási nézet használata a Microsoft Edge-ben

Az olvasó módban van egy Felolvasás funkció is (hasonlóan a Siri funkciója Mac-en). Az elmúlt néhány évben, szövegfelolvasás hosszú utat tett meg. A Microsoft Edge hangos olvasás funkciójának használatakor nem érzi úgy, mintha egy robot beszélne veletek. Valójában van néhány, szinte emberi hang, változó hangmagassággal, megfelelő szünetekkel és csillagkiejtéssel az összetett szavakhoz.

Eljutáshoz először nyissa meg azt a cikket, amelyről azt szeretné, hogy a Microsoft Edge hangosan olvassa fel a Windows 10 PC-jét vagy Mac-jét. Ezután az URL-sávon kattintson az Immersive Reader gombra (megnyomhatja az F9 billentyűt is.).

Az oldal mostantól olvasó mód formátumra vált.

A cikk meghallgatásához kattintson az „Felolvasás” gombra.

A Microsoft Edge mostantól felülről lefelé kezdi el beszélni a cikk szövegét. Ez az egész cikket elhalványítja, csak kiemeli a kimondott szót.

A „Hangbeállítások” részben módosíthatja a lejátszás sebességét és magát a hangot. Az Edge sokoldalú, természetes hangzású angol hangokkal rendelkezik, különféle akcentusokhoz (német, japán, indiai stb.).

Többféleképpen szüneteltetheti és navigálhatja a beszédfunkciót. Először kattintson a tetején található Lejátszás / Szünet gombra. Az Előző és a Következő gomb segít átugrani az előző vagy a következő bekezdésre.

A szóköz használatával lejátszhatja vagy szüneteltetheti a hangot (a számítógép médiagombjai is működni fognak.).

A Felolvasás funkció nem teszi lehetővé, hogy közvetlenül a cikk egy részéhez ugorjon. Mindig a képernyő tetejétől kezd el beszélni. Tehát, ha előre akar ugrani, görgessen lefelé, és sorolja fel a kívánt szöveget az ablak tetejére. Ezután kattintson duplán az ablak bármely pontjára az ugráshoz.

Ha végzett, használhatja az ESC billentyűt az Olvasás elolvasásból való kilépéshez, vagy az Immersive Reader gombra kattintva teljes mértékben kiléphet az olvasó módból.


Nem tetszik a Microsoft Edge kezdőlapja? Így kell cserélje le valami jobbra.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet lecserélni a Microsoft Edge kezdőlapját valami jobbra
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok