Hogyan kell csomagolni egy „táskát” a vészkiürítéshez

Avatar admin | 2021.02.01. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan csomagoljunk egy táskát vészkiürítéshez című cikkhez

Fénykép: Roger Brown fotózás (Shutterstock)

Ha nem természeti katasztrófákra hajlamos területen él, akkor azt gondolhatja, hogy ez soha nem fordulhat elő veled – de sajnos ez nem így van. Néhány évvel ezelőtt tűz robbant ki egy apró ösvényen a kaliforniai Anaheimben, a Santa Ana-hegység lábánál. Gyorsan haladt, és híradásokon keresztül figyeltük, ahogyan álmos, külvárosi szomszédságunk felé kígyózik. Estére körülbelül fél mérföldnyire tőlünk kötelező evakuálások történtek.

Nekem és a férjemnek két órába telt, mire hazaértünk a munkából az útlezárások miatt, és miután odaértünk, ki is kellett menekülnünk. (Szerencsére a két gyerekem édesanyámmal volt, távol a tűztől.) Értékes tárgyakat és ruhákat ragadva rohantam körbe. De aztán megdermedtem. Fogalmam sem volt, mit kellene csomagolnom. Szentimentális fotók? Alkotás? Körülnéztem az otthonomban, és azon gondolkodtam, mit engedhetek meg magamnak, hogy elveszítsem. Egy szomszéd emlékeztetett, hogy csomagoljam be fontos papírjainkat, és eszembe jutott, hogy viseljem az antik ékszereket, amelyeket a nagymamám hagyott el. De annyira pánikba estem, hogy végül csak egy bőrönd volt tele rosszul illő ruhákkal, útlevelekkel és festményekkel. (Becsületemre méltó, hogy nem felejtettem el elpakolni a macskát.)

Az elmúlt években sok kaliforniai tűzvész által sújtott ember közül nagyon szerencsések voltunk. Ez a láng körülbelül 5000 hektárra nőtt, de a tűz keletkezése után fél nappal a szél elcsendesedett, és a tűzoltók képesek voltak megfékezni otthonainktól távol.

A FEMA szerint, az evakuálás elég gyakori az Egyesült Államokban. Az olyan természeti katasztrófákon kívül, mint a tűz, földrengés és hurrikán, gyakran utasítják az embereket, hogy szállítási és ipari balesetek miatt hagyják el otthonukat. A kanyontűzünk arra késztetett, hogy felkészültebb legyek, ha ismét katasztrófa támad.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan készítsen egy olyan evakuálási „táskát”, amelyet gyorsan megragadhat, ha valaha ki kellene ürítenie.

Válasszon egy táskát

A család minden tagjának meg kell lennie a sajátjának. Kezdje egy hátizsákkal vagy egy zsinórral ellátott nejlon lakóautóval.

Készítsen fényképeket az összes szobájáról és értékes tárgyáról

Tárolja ezeket a fényképeket felhőszerveren, és készítsen biztonsági másolatot flash meghajtóra.

Szkennelje be és mentse el az összes fontos dokumentumot

Mentheti őket egy felhő kiszolgálóra is, ha van egy megbízható titkosítási szolgáltatása, és elmentheti őket egy flash meghajtóra.

A pendrive-ot tegye a táskájába fényképeivel és fontos dokumentumaival. Ezeknek a dokumentumoknak a következőket kell tartalmazniuk:

 • Jogsi
 • A házhoz intézett okirat
 • Az ön akarata és / vagy bizalma
 • Biztosítás igazolása
 • Orvosi feljegyzések
 • Útlevelek
 • Társadalombiztosítási kártyák
 • Születési anyakönyvi kivonatok
 • A személyes kapcsolattartók listája címeikkel és telefonszámaikkal együtt
 • A gyerekek immunizálási nyilvántartása
 • A háziállatok papírjai az oltásokhoz és kórtörténethez

Adjon hozzá nélkülözhetetlen kellékeket, hogy segítsen néhány napra boldogulni

Ez magában foglalja a vizet (naponta 1 gallon fejenként), nem romlandó ételeket, elsősegély-készletet, elemlámpát, elemeket, ruhákat, pelenkákat és kisállat-kellékeket. A Ready.gov teljes vészhelyzeti készlet ellenőrzőlista hogy letöltheti.

Hozzon létre egy kiürítési teendőket

Jegyezze fel azokat a tárgyakat, amelyeket vészhelyzetben csomagolni szeretne: a „táskáját” háziállatok, és egy sor értéktárgy (ékszer, festmény, fotó), amely nélkül nem lehet élni. Sorolja fel a műveleteket is, például a segédprogramok kikapcsolását és a ház bezárását. Amikor ki kell ürítenie, bontsa ki a kiürítési teendők listáját, jelölje be az egyes elemeket, és menjen a pokolba.

A „táskán” túl itt más fontos módszerek készülhetnek fel egy vészhelyzeti katasztrófára:

 • Vegyen elsősegélynyújtást és CPR osztályt. Keresse meg a helyi Amerikai Vöröskereszt fejezetek tájékoztatásul.
 • Vásároljon – és tanuljon meg használni – egy tűzoltó készüléket.
 • Vásároljon tűz- és vízálló széfet. Felkutattam őket egy tűz után, és rájöttem, hogy nem olyanok költségkímélő ahogy gondolod. 25 és 1000 dollár közötti áron lehet.
 • Most megtudhatja, hogyan lehet minden közüzemi szolgáltatást – áramot, vizet, és gáz – otthonában. (A FEMA rendelkezik tippek a kikapcsoláshoz közművek.) Sok tüzet súlyosbítanak a katasztrófákat követő földgázrobbanások. Ossza meg tudását a háztartásának minden emberével.
 • Győződjön meg róla, hogy háziállatai mikrochip-ben vannak.

Olyan helyzetekben, mint a természeti katasztrófák, amikor minden olyan érzés, mintha rajtad kívül esne, segíthet, ha legalább néhány zacskó csomagolva készen áll az indulásra.

Ezt a történetet eredetileg 2017-ben tették közzé, és 2021. február 1-én frissítették, hogy megfeleljenek a Lifehacker stílusirányelveinek.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok