Hogyan kell elérni, hogy a Mac bejelentse az időt

Avatar Gadam | 2021.03.08. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Apple logó - Big Sur Hero kép

Ez egy ügyes trükk: A Rendszerbeállítások rejtett funkciójának használatával a Mac-et hangosan be tudja jelenteni az időt negyedórán, félórán vagy óránként. Így állíthatja be.

Először nyissa meg a Rendszerbeállításokat: kattintson az Apple ikonra a képernyő bal felső sarkában, és válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget a megjelenő menüből.

Kattintson a képernyő sarkában található Apple logóra, és válassza a lehetőséget "Rendszerbeállítások" a menüből.

A macOS Catalina vagy korábbi verziójának „Rendszerbeállítások” részében kattintson a „Dátum és idő” elemre. A macOS 11 Big Sur vagy újabb verzióján kattintson a „Dock & Menu Bar” elemre.

A Big Sur vagy újabb verzióján kattintson a gombra "Dock & Menu Bar."

Ha a Catalina vagy korábbi verzióját futtatja, kattintson a „Dátum és idő” beállítások „Óra” fülére. A Big Sur vagy későbbi verzióiban görgessen lefelé a „Dock & Menu Bar” oldalsávon, és kattintson az „Clock” gombra.

Ban ben "Dock & Menu Bar" beállításokat, kattintson a gombra "Óra" a Big Sur oldalsávjában.

Ha be van kapcsolva az „Óra” beállításokba, tegyen egy pipát az „Időpont bejelentése” mellé. Ezután a legördülő menü segítségével testre szabhatja, ha azt szeretné, hogy a Mac az órát, a félórát vagy a negyedórát jelezze.

Például, ha a „Negyedórán” lehetőséget választja, 14: 00-kor, 14: 15-én, 14: 30-kor és 14: 45-kor értesítéseket hall. A hang ezt mondja: „Két óra van” óra ”vagy„ Két negyvenöt ”.

Ban ben "Óra" beállítások mellé tegyen pipát "Hirdesse meg az időt."

Ha módosítani szeretné az időt hangosan kimondó hangot, kattintson a „Hang testreszabása” gombra. Ezen a képernyőn választhat férfi vagy női hangot, és beállíthatja a beszéd sebességét is.

Ezt követően zárja be a Rendszerbeállításokat, és kész. Amíg megnövekszik a rendszer hangereje, a beállított időközönként hallani fogja az elhangzott időt. Érezd jól magad!
Source link


17 Views 0 Ratings Rate it