Hogyan kell kecsesen visszautasítani a dátumot

Avatar admin | 2021.01.11. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a dátum kecsesen elutasításának címû cikkhez

Fénykép: Őszi fotózás (Shutterstock)

Annak ellenére, amit a filmekben látunk, a randevúkérdés nem mindig varázslatos, hízelgő élmény. Valójában esély van rá jó, hogy valójában nem érdekli az illető, és nem érdekli, hogy társasan vagy romantikusan lássa őket. Azt mondta, hogy, visszautasít valakit soha nem is könnyű – főleg, ha elkapják a védelmet.

Ha ez megtörténik, akkor az okozhatja kínos, mondj valami hülyeséget, vagy akár megbántott valakit akaratlanul. Ezek a tippek nem sokat segítenek a tény után, de jó tanács szem előtt tartani, hogy készen álljon arra, hogy legközelebb hibátlanul kezelje a dolgokat.

HNéhány tipp könnyen cserbenhagyni az embereket amikor nem érzel szerelmi kapcsolatot.

Légy őszinte, gyors és közvetlen

Kínos visszautasítani valakit – főleg ha igen tegyen valami vadregényes gesztust—De az őszinteség a legjobb politika, ha azt akarja, hogy az emberek ne sérüljenek meg túlságosan. Először is őszintének kell lenned önmagadhoz. Mindenki megérdemel egy esélyt, de néha csak tudja, hogy ez nem fog menni, így énHa nem érez semmiféle kapcsolatot, a legjobb, ha nem húzza tovább a dolgokat, mert kedves akar lenni. Ne egyezzen meg egy dátummal szánalomból – iEz mind az idő pazarlása lehet, és a másik ember ennek során jobban megsérülhet.

Másodszor, legyél őszinte velük. Heather Viets, a PreEngaged webhely házasság- és családterapeutája javasolja úgy mondod, mintha:

Ne hazudozz, hanem légy kegyesen őszinte. Ha már van barátja vagy barátnője, értesítse az illetőt. Ha nincs kedvesed, de még mindig nem érdekel, mondd el neki az igazat. Nem baj, ha egyszerűen azt mondod: “Nem, köszönöm.” Ha ez igaz, elmondhatja neki, hogy egyszerűen nem érdekli, hogy most randevúzzon senkivel.

Nem tartozol nekik magyarázattal, de ha valóban jó okod van rá, nem árt megemlíteni. Ha valaki visszautasításáról van szó, mindig jobb az aktívnak lenni, mint passzívnak lenni. Célozza meg, amint lehetősége van rá; dnem áll le, kerülje a konfrontációt, vagy csak feltételezzük, hogy végül „megfogadják a célzást”. Adj végleges „nem” hogy mindketten folytathassátok az életeteket.

Úgy bánj velük, ahogyan szeretnél

A közvetlen „nem” meglehetősen durván hangozhat, ha nem tapintatosan kezelik, ezért próbáld mindig alkalmazni az aranyszabályt ezekre a helyzetekre. Nincs oka megbántódni vagy úgy viselkedni, mintha undorodna (hacsak szándékosan nem sértőek vagy undorítóak). Hízelgő, ha megkérdezik, ezért légy udvarias és próbáld meg legalább mutasson némi elismerést a gondolat iránt. Ne feledje, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy valakihez közeledjünk, főleg személyesen.

Dr. Neil Clark Warren, az eHarmony alapítója javasolja ugyanazt a tiszteletet tanúsítja nekik, amit szeretne, ha megfordítanák az asztalokat. Mindig tartsa szem előtt a hangnemét, maradjon nyugodt és legyen szelíd, ugyanakkor ügyeljen arra is, hogy továbbra is megnyugodjon.

Végül tartsd magadnál a helyzetet. Ha csoportos helyzetben van, vagy ugyanazok a barátai vannak, ne mondja el mindenkinek, mi történt. Ha valakit visszautasított, akkor már elutasítottnak érzi magát, és nem kell zavartságot adnia a listának.

Használja az „I” utasításokat, hogy megtartsa rólad

Ha úgy dönt, hogy elmagyarázza valakinek, miért nem érdekli őket, akkor próbálja meg fenntartani az érvelését rólad, ne a másik személyről. Az okok felsorolása, hogy miért nem „mérnek fel”, durva, leereszkedő, és károsíthatja az emberek bizalmát a jövőbeni megközelítésben. Susan RoAne, kommunikációs szakértő és a Mit mondjak ezután?, ajánlja ehelyett „I” állításokat használ. Íme néhány példa:

  • Nem látlak így, sajnálom.
  • Nagyon szerettem veled beszélgetni, de nem érzek kapcsolatot köztünk.
  • Most megpróbálom a saját dolgaimat csinálni, így nem szeretnék randevúzni senkivel.
  • Szerintem nagyszerű vagy, de most mást keresek.

Nem hozod le őket, és nem teszed magad fölé, hanem csak elmagyarázod a perspektívádat. Gondoljon arra, hogy megelőző „nem te vagy, hanem én” beszéd. Csak így senki sem szenved közelebbről ilyen bántalmat.

Tedd világossá és véglegessé a dolgokat

Amikor visszautasít valakit, tegye szépen, de győződjön meg róla, hogy tudja, hogy ez végleges. Ne tartsa az embereket a horogon. Azt gondolhatod, hogy kedves vagy, ha azt mondod: “legyünk barátok” vagy “miért nem ismerkedünk meg először”, de ez csak akkor robbant fel az arcodba, ha nem gondolod komolyan .

A blogján, szerző Marcella Purnama elmagyarázza hogy nem kell túlságosan szimpatikusnak vagy barátságosnak lenni a tény után:

Az elutasítás után az ajtó néha még nincs teljesen becsukva, és hajlamos a legkisebb barátságos cselekedettel is kinyitni..Ne hagyd, hogy azt gondolja, hogy van még remény, ha nincs.

Nincs szükség telefonálásra, szöveges üzenetküldésre vagy akár Facebook-barátokra, ha nem ezt szeretné. Mint társkereső szakértő, Christie Hartman, Ph.D. magyarázza, csak akkor mondd, hogy „legyünk barátok”, ha valóban ezt akarod, és nagyon komoly okod van arra, hogy elhiggye, hogy működni fog. Ellenkező esetben ez zavaró lehet számukra; azt gondolhatják, hogy a kezdeti „nem” csak azt jelenti, hogy „nem most”. Ha nem vagy benne, légy tisztelettudó és tudassa velük, hogy ez soha nem fog megtörténni.

Online randevúk számára: rövidítse az üzeneteket (vagy egyáltalán ne válaszoljon)

Ha a randevú interakcióid nagy része online történik, akkor a dolgok nagyon sokfélék lehetnek. Az online embereknek fogalmuk sincs arról, hogy ki is vagy valójában, és a legtöbb ember minél több emberhez fordul, így nem mintha ők fektetnének beléd. Amiatt, April Beyerszemélyes párkereső és párkapcsolati tanácsadó, azt mondja, hogy rendben van, ha egyáltalán nem válaszolok:

Ne érezzen nyomást arra, hogy visszahelyezzen vagy visszautasítson minden alkalommal, amikor valaki hozzád fordul. Soha nem lesz elég időd! Csak annak írjon kedves jegyzetet, aki időt szakított rá, hogy valódi és hiteles jegyzetet írjon Önnek. Kacsintás, piszkálás és lájkolások nem számítanak a fotóinak. Ez egy lusta megközelítés, így nem érdemli meg az idejét.

Valószínűleg máris átmentek a következő meccsükre, akkor miért pazarolja mindkét idejét, hogy elmagyarázza nekik a dolgokat? Természetesen, ha továbbra is kedves akarsz lenni, akkor ezzel nincs semmi baj, és rengeteg módon mondhatod el nekik, hogy nem érdekel. A The Huffington Post Guyliner ajánlja az egyik ilyen sokoldalú, de kedves válasz:

„Köszönöm az érdeklődést. Most beszélgetek pár másik emberrel, akik úgy tűnik, jobban keresik. Sok sikert a kereséshez! ”

– Megnéztem a profilodat, és bár nagyon klassz srácnak tűnsz, nem vagyok biztos benne, hogy jó meccsek vagyunk, ezért nem hinném, hogy randevúra kellene mennünk. Nem akarom, hogy pazaroljuk egymás idejét.

– Valahogy megpillantottam egy bizonyos valakit az oldalon, és nem gondolom, hogy igazságos lenne randevúzni veled, miközben még dolgozom. Remélem, megtalálja azt, amit keres.

Most már tudják, hogy az ajtó zárva van, és jobban érezheti magát, ha nem hagyja figyelmen kívül valakit.

Ne feledje: nem tartozik semmivel az illetőnek

Igen, már említettük ezt korábban, de megismétlődik: csak azért, mert valaki kikérdezte, nem jelenti azt, hogy köteles lenne igent mondani. Idője és energiája értékes árucikkek, és előfordulhat, hogy nem akarja felhasználni másra. Kegyesen tudtára adni valakinek, hogy ez teljesen normális és megfelelő válasz, és ha nem képes elfogadni, akkor ez mindenképpen annak a jele, hogy jól döntött.

Ezt a történetet eredetileg 2015 júniusában tették közzé, és 2021. január 11-én frissítették, hogy megfeleljenek a Lifehacker stílusirányelveinek.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok