Hogyan keressünk új állást a főnök lemondása nélkül

Avatar admin | 2021.07.31. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Kép a következő cikkhez: Hogyan keressünk új munkát anélkül, hogy lemondanánk főnökünkről

Fénykép: Franck Boston (Shutterstock)

Ha új állást keres, akkor esélye van arra, hogy a jelenlegi pozíciójában beteljesületlennek érzi magát így a főnököd felett, hogy ahelyett, hogy ezt felhoznád nekik, és remélnéd a változást, készen állsz arra, hogy teljes mértékben ugrálj.

Különösen akkor, ha Ön és a főnöke nincsenek olyan jó viszonyban, ahogy vannak – és nem érzi úgy, hogy támogató rendszer lenne számukra -, milyen szörnyű lenne, ha rájönnének, hogy aktívan keres egy menekülési utat? Ha, az ég, ne téged elveszett egy munkában Ön interjút készített, és tovább kellett dolgoznia egy főnöknél, aki most tudta milyen boldogtalan voltál, abszolút gyötrelmes lenne az ötlet, hogy továbbra is minden nap megjelenjen alattuk.

Ezért tudnia kell, hogyan kell álláskeresést végezni.

Legyen óvatos, amikor álláskeresést végez a LinkedIn-en

A LinkedIn rendelkezik egy #OpenToWork nevű funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy bemutassa a toborzóknak, hogy aktívan vadászik új szerepekre. Ahogy a LinkedIn magyarázza:

Ha állást keres, tájékoztathatja a toborzókat és hálózatát a LinkedIn -en, hogy nyitott az új munkalehetőségekre. Ha megadja az Önt érdeklő munkalehetőségek típusait és a kívánt helyet, segítünk, hogy profilja megjelenjen a keresési eredményekben, amikor a toborzók megfelelő állásjelölteket keresnek.

Itt azonban van egyensúly. Ha azt hirdeti, hogy hajlandó és képes interjút készíteni egy új munkára, és új munkát vállal, megkönnyíti az interjúk készítését és az új állás vállalását. De az is egyértelművé teszi, hogy mire készülsz. Előfordulhat, hogy az Ön munkája során a toborzók is vonszolják a LinkedIn -t, és előfordulhat, hogy megbotránkoztatnak, ha látják, hogy engedélyezte ezt a funkciót.

Ez természetesen a javára válhat. Lehet, hogy a HR osztálya vagy a főnöke az Ön panaszai megoldásával vagy a felemelési ajánlattal fordulna Önhöz, ha tudná, hogy keres. Ezért fontos, hogy fontolóra vegye, hogy megkérje főnökét panaszaival és kéréseivel, mielőtt mentesíteni szeretne.

De ismered a munkahelyi kultúrádat és annak minden különlegességét. Ha ez lenne a lehetőség, akkor valószínűleg nem keresne aktívan. Tehát ne feledje, hogy ha elérhetőnek hirdeti magát, akkor a főnöke csak megtudhatja. Készüljön fel a beszélgetésre és az esetleges kellemetlenségekre.

A beállításokat kétszer is ellenőrizheti. Győződjön meg arról, hogy az „Értesítés a hálózatról” beállítás ki van kapcsolva. Az #OpenToWork funkció csak az embereknek hirdeti Önt kívül hálózatát is, ezért lépjen kapcsolatba a vállalat teljes HR -csapatával, nehogy a vakondok láthassák, amikor be van kapcsolva.

Hogyan kell interjút készíteni, ha már van munkája

Az állásinterjúkat nehéz ütemezni, ha már van állás. Ahhoz, hogy munkaidőben elérje a potenciális munkáltatót, előfordulhat, hogy ugyanazon munkaidőben el kell hagynia a munkahelyét. Nem ajánljuk fekvő és azt mondja, hogy van egy doktoré időpontot, de előre dolgozza ki a megfogalmazását. Az a mondás, hogy “találkozója” van, működhet, ha a menedzserei nem túl szigorúak abban, hogy tudják, hol vannak, amikor nem az asztalnál vannak.

Amikor egy interjút egy másik cég toborzójával egyeztet, ne hangozzon túl kétségbeesettnek, bármennyire is rossz a helyzete. Nem álláskeresés nem-nem, ha disszidálja jelenlegi munkáltatóját, de finoman elmagyarázhatja, hogy ütemezési konfliktusok fordulhatnak elő, és nagyra értékelné a toborzó segítségét, hogy megtalálja a megfelelő interjúidőt, amely megfelel Önnek és a felvételi vezetőnek. Feladatuk, hogy jó jelölteket juttassanak az interjúszékre, ezért dolgozzanak velük, és próbálják meg nem forgatni a hazugságok hálóját menet közben.

A munkamániás, kapitalista társadalomban élünk, és rengeteg cégnél mereven ütemezik az ebédszüneteket és a találkozókat. Ha nyaralási napjai vannak, fontolja meg, hogy bevált egyet az interjú napjára, hogy ne legyen időzavar. Ha minden más nem sikerül, előfordulhat, hogy az ebédszünetben be kell vágnia az interjúba, de feltétlenül tájékoztassa előre a felvételi csapatot, ha ez így van, hogy ez zökkenőmentesen és időben megtörténhessen.

Ha aktívan új munkát keres, akkor kezdje el mindennapi öltözködését a jelenlegi munkahelyén. Ez nem csak az üzleti gondolkodásmódot idézi elő, de sokkal kevésbé lesz gyanús, ha egy napon megjelen egy díszes interjúruhában. Ha a jelenlegi munkahelye valóban alkalmi, váltson az interjúruhába valahol az irodai fürdőszoba mellett. Semmi sem olyan gyanús, mint az ebéd vagy a találkozó előtt ruhában és sarokban kilépni a mellékhelyiségből.

Világosan kommunikáljon a bérbeadási vezetővel

Ha egy beszédszakaszba kerül egy toborzóval vagy felvételi vezetővel, legyen teljesen őszinte velük. Amint fentebb említettük, dolgozzon val vel hogy olyan interjúkat ütemezhessenek, amelyek nem fognak gyanakodni a jelenlegi irodai környezetben.

Ezen túlmenően, az ugrásból egyértelművé kell tennie, hogy a tevékenységeit bizalmasan szeretné kezelni. Jogában áll megkérni őket, hogy ne lépjenek kapcsolatba a munkáltatójukkal, és szakmailag elmondhatják nekik, hogy megtartják ezt a csendet. Ha visszaszorítást adnak, annak jele lehet, hogy a munkakultúra ott az sem jó, ezért fontolja meg, hogy kitart az ördöggel, akit ismer, amíg máshol jelentkezik.

Kerülje a munkagép használatát álláskeresési feladatokhoz

Ha vállalata adott számítógépet vagy telefont üzleti használatra, próbálja meg használni csak az üzletért. Ez mindenkori útmutatás, de nehéz követni. A vállalatoknak nagy pénzük van, a kisfiúknak pedig sokkal kevesebb, így valószínű, hogy a munkahelyi telefon és a számítógép gyorsabb és jobb, mint a saját maga.

De ne feledje, hogy bármit, amit a munkahelyi eszközön végez-igen, bármi (yikes) – a főnöködnek törvényes joga van rá. Az informatikai csapat emberei valószínűleg túl elfoglaltak ahhoz, hogy átlássák az összes kommunikációját, de mindenképpen játsszon biztonságosan. Könnyen lefuttathatják a keresést, miután megadta a kéthetes felmondási időt, és megtalálja az összes önéletrajzát, amelyet az asztalra mentett, vagy a munkahelyi telefonjáról küldött e-maileket. Ez nem jó megjelenés, és néhány hidat éget, ezért a legjobb, ha ezt teljesen elkerüljük.

Használja ki a távmunka előnyeit

A járvány lezárásakor a legtöbben jól ismertük a Zoomot és a Slackot. Használja ki ezt az előnyére az otthoni munkavégzés napjainak használatával, amikor bérleti hívásokat vagy interjúkat készít. Egyes interjúk akár videohívással is elkészíthetők, és a főnöködnek soha nem kell tudnia.

Ne hagyja, hogy az állásvadászat – vagy a jelenlegi fellépéssel kapcsolatos általános elégedetlenség – befolyásolja a teljesítményét vagy a termelékenységét, bármennyire is nehéz. Ez gyanút kelthet, vagy akár kirúghat, mielőtt leszállási helyet biztosított egy másik cégnél. A felvételi folyamat egy bizonyos pontján előfordulhat, hogy bizonyítania kell, hogy a jelenlegi munkahelyén dolgozik, bár a felvételi menedzsereknek meg kell kérdezniük, mielőtt kapcsolatba lépnek a HR -osztályával. Ne tegyen semmit a reményei szerint az utolsó hetekben, hogy okot adjon nekik arra, hogy rossz szándékot adjon a lehetséges megmentőknek.

Ne mondd el jelenlegi kollégáidnak, hogy álláskereső vagy

Ha utálod a munkádat, valószínűleg a munkatársaid is. Kvetching a munka utáni boldog órában gyakori, és bajtársiasságot építhet, de a szar-beszélgetés iránti kölcsönös érdeklődés nem jelenti azt, hogy be kell töltenie kollégáit az álláskeresési tevékenységekbe. Egy mérgező munkahelyen nincs garancia arra, hogy nem használják ki kétségbeesésüket, hogy kiszálljanak a busz alá, hogy jól nézzenek ki egy főnök előtt.

Ráadásul egyenesen kínos, ha felbukkan egy interjú után, és nem kapja meg az állást. Mozogjon csendben, ahogy mondani szokás, és soha ne mondja el senkinek, hogy mire készül, egészen addig a napig, amíg észrevételt nem tesz.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok