Hogyan szellőztesse a gyepét (és miért kell)

Avatar Gadam | 2021.07.30. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Kép a pázsit levegőztetéséhez (és miért érdemes)

Fénykép: Paul Maguire (Shutterstock)

Attól függően, hogy hol élsz –és a mentalitásod az udvar megjelenésével kapcsolatban –a gyep nehéz munka lehet. Ha nem akar menni a mesterséges útvonal (amelynek saját környezeti és fizikai kihívásai vannak), vannak más módok is a könnyebbé tételre gyepápolás. Vannak sok kis lépés viheti a gyep megtartására buja és zöld vagy a takarékoskodjon a vízzel-és egy módja a gyep ösztönzésének növekedés és könnyítsen a terepterhelésen, hogy levegőztesse a fű.

Íme, mi a levegőztetés, és miért kell lyukakat piszkálni az udvaron.

Mi a levegőztetés?

A fű mély, egészséges gyökereket képes kinőni, de néha szüksége van egy kis segítségre. A levegőztetés az lyukasztási folyamat a gyepen hogy a víz és a tápanyagok mélyebben behatoljanak a talajba és megerősítsék a gyökereket. Ha jól táplált és hidratált gyökerei vannak, azok mélyebbre nőnek, így a fű hosszabb ideig zöld marad.nem beszélve a vastagabbról és a fenntarthatóságról. Nem kell öntöznie vagy trágyáznia a szokásos módon, ha a pázsit kellően szellőzik.

Mikor kell szellőztetni a gyepet

Lés menekülő cég Briggs & Stratton ezt megmagyarázza a levegőztetés segíti a gyenge fű növekedését, amely tömörített talaj: “A tömörített talajokban túl sok szilárd részecske van egy bizonyos térfogatban vagy térben, ami megakadályozza a levegő, a víz és a tápanyagok megfelelő áramlását a talajban.” Nehéz mennyiségek nádtető (szorosan keveredő szerves törmelékréteg, mint pl élő és elhalt szárak, levelek és gyökerek, hogy ott halmozódik fel, ahol a fűszár találkozik a talajjal) kiegészítheti a tömörített gyepet.

A gyepápoló webhely szerint Trees.com, ha már van fél hüvelyk vagy annál több nád, valószínűleg itt az ideje távolítsd el és szellőztesse az udvart. Aaz erózió is előnyös legyen amikor a gyep gyorsan kiszárad, mert lehet, hogy a víz nem hatol mélyre elég. Ha most vásárolt új építésű lakást, előfordulhat, hogy a talaj tömörödik az építkezés miatt, vagy ha a gyep nagy forgalmat bonyolít, összenyomja a talajt, és megakadályozza annak növekedését.

Hogyan szellőztesse a gyepet

Először elő kell készítenie a gyepet. Távolítsa el a nádréteget, hogy a levegőztető eszközök megfelelően átszúrhassák a talajt. A szalma eltávolítása után, Igaz Zöld azt javasolja, hogy néhány nappal előtte öntözze meg a gyepet levegőztetés. Egy hüvelyk öntözés a talajba megkönnyíti a behatolást. Ezután válassza ki a kívánt levegőztetést, legyen az akár tüske vagy dugó. A tüskés levegőztetés az udvaron lyukak kilyukasztásának művelete, amit meg lehet tenni levegőztető cipő, kézi tolás vagy kézi levegőztetők, és elektromos levegőztetők.

Dugaszos levegőztetés magában foglalja az üreges tüskéket, amelyek lyukasztják a talajt és eltávolítják a föld egy darabját. Ez a folyamat szélesebb lyukat hoz létre az optimális szellőzés érdekében. Bármelyik változatot is választja, győződjön meg arról, hogy egy irányban lefedi a teljes gyepet. Home Depot azt javasolja, hogy ismét merőleges mozdulattal menjenek át az udvarra. Miután ezt a folyamatot elvégezte, valószínűleg meg kell tennie műtrágyázzon vagy adjon hozzá egy komposztréteget (de nem kötelező). Ügyeljen arra, hogy öntözze a gyepet hetente kétszer vagy háromszor a következő hetekben a gyökerek megerősítésére.


Forrás link


19 Views 0 Ratings Rate it