Hogyan készítsek kézfertőtlenítőt házilag?

Avatar Gadam | 2020.03.13. 297 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

297 Views 5 On 1 Rating Rate it

kézfertőtlenítő

Készíts kézfertőtlenítőt a WHO ajánlásával. A koronavírus járvány miatt szélsebesen elkapkodták a kézfertőtlenítőket a boltokból. A rossz hír, hogy jelenleg a készletek is fogyóban vannak, így igen hasznos, ha kezedbe veszed az irányítást. Viszont természetes, hogy nem kell kamu információkra hagyatkoznod, ésszerűbb, ha megbízható forrásból tájékozódsz.

És mi más lehetne megbízhatóbb információs forrás a kézfertőtlenítő elkészítésére, mint a Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet honlapján található recept. A koronavírustól függetlenül hasznos olvasmány, főleg ha tudsz angolul, de az alábbi videóban okosan összefoglalják és bemutatják az elkészítés folyamatát.

A WHO kézfertőtlenítő receptje nem csak a koronavírus idején, hanem valójában bármikor hasznos lehet. Szóval érdemes megjegyezned az elkészítési módot. Ennek ellenére javaslom, hogy nézd át alaposan az angol nyelvű tájékoztatót is, nehogy elronts valamit.

Másféle elkészítési módot is találsz például a Femina oldalán. 
Ott 1 deciliter legalább 70%-os gyógyszertárban kapható alkohol 2 deciliter tisztított vagy desztillált vízzel való összekeverését javasolják egy nagyobb műanyag tálban. Végül cseppents bele antibakteriális illóolajat tetszés szerint. Az ajánlás szerint a leghatásosabb a teafaolaj vagy az eukaliptusz, amelyből a 3 deciliterbe akár 30 csepp is belekerülhet.

Nézzük azonban most a videót, amely bemutatja a kézfertőtlenítő otthoni elkészítését.


297 Views 5 On 1 Rating Rate it