Hogyan készítsünk illatos Playdough-t (DIY Aromaterápiás Playdough)

Avatar Gadam | 2021.01.29. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Szórakoztató, előnyös módot keres a gyerekek szórakoztatására? Próbálja ki az illatos playdough-t! Ez a gyors playdough barkácsolás illóolajokat használ a gyermekek számára aromaterápiás előnyök, ahogy létrehoznak és tanulnak.

A Playdough áldás a szülők számára. Saját maga elkészítése rendkívül egyszerű, olcsó és órányi szórakozást garantál. Nagyszerű beltéri tevékenységet nyújt esős napokra, és könnyen tárolhatja útközbeni szórakozás céljából.

Hozzon létre egy adagot ebből az aromaterápiás játéktésztából, hogy szórakoztatóan pörögjön a klasszikus játékon, tele kedvenc illóolajainak előnyeivel és illataival.

A Play Tészta története

Verem házi illatú élénk tészta élénk színekben

A Playdough már régóta gyermekkori alapanyag. Gyerekként játszottam vele, és most a fiam is! Ez biztonságos és egyszerű módja a gyerekek elkötelezettségének, és őszintén szólva nem bánom, hogy ezzel is játszom.

Az eredeti kereskedelmi tésztát, a Play-Doh-t az 1930-as években valójában tapétatisztítóként gyártották a szénmaradványok elősegítésére. De miután bevezetésre került a mosható vinilpapír, a termék értékesítése csökkent.

Miután láttak egy újságcikket arról, hogy a gyerekek kézműves projekteket készítenek a tésztából, úgy döntöttek, hogy az 1950-es években újra forgalmazzák a terméket. Kétségtelen, hogy mennyire népszerű lett, még a Nemzeti Játék Hírességek Csarnokába is beiktatták.

A Playdough-t azonban rendkívül könnyű magadnak elkészíteni! Kerülöm a kereskedelmi dolgok megvásárlását, mert azokban valóban van ásványolaj-adalékanyag, hogy simább érzetet nyújtson neki. Noha a tésztát nem enni akarják, a gyerekek általában bármit beletesznek a szájukba, én pedig inkább természetes, biztonságos tésztákkal játszanék.

Illatos Playdough

Illatozott tésztával ellátott, címkézett edények

A tésztával játszani természetesen szórakoztató, de a tészta elkészítésének élményét is. Szeretek gyerekeket bevonni a tészta elkészítésébe. Mivel a folyamat ilyen egyszerű, könnyen követhetik és érezhetik magukat teljesnek a végtermékkel való játékban.

Ez az aromaterápiás játéktészta nagyszerű szórakozás a gyerekbulik számára is. Szükség szerint megduplázhatja ezt a receptet, hogy egy nagy adag tésztát készítsen mindenki számára. Ráadásul felek kedvenceiként is felhasználhatók! Szeretek előhozni süteményeket és sodrófákat, amelyeket a gyerekek használhatnak a tésztájukhoz.

A tészta elkészítésének legjobb része a testreszabás. Szerettem kombinálni a színeket az illatokkal, például a lilát levendula vagy eukaliptusz zölddel.

Narancs illatú tészta levelekkel

Testreszabhatja az illóolaj hatásai alapján is, például az olaj felemelő jellege alapján narancssárga vagy a relaxáló hatásai levendula. Minden alkalommal, amikor a tésztával játszik, megismerheti a választott illóolajok előnyeit is. Ne gondolja, hogy a játék tészta csak a gyermekek számára is. Gondolj rá, mint egy stresszlabdára!

A legjobb illatok az aromaterápiás Playdough-hoz

Lila aromaterápiás tészta egy fából készült háttér

Mielőtt elkezdené, fontos megjegyezni, hogy nem minden illóolaj alkalmas a gyermekek használatára. Előzetesen kutasson, és további információkért forduljon egészségügyi szakemberhez.

Íme az illóolaj típusai, amelyeket személyesen használtam a saját gyermekemmel. Ismételten kérjük, előzetesen végezze el a kutatását.

Ha egyszerűvé akarja tenni, akkor akár meg is ragadhat egy készletet gyerekeknek biztonságos illóolajok amelyek már előre összekevertek.

Hogyan készítsünk illatos Playdough-t

Barkácsolás aromaterápiás tészta

Ez a recept olyan egyszerű, valószínűleg már az összes anyag megtalálható a konyhában! Feltétlenül kísérletezzen különféle színekkel és illatokkal saját egyedi illatos playdough keverékeihez.

Anyagok:

 • 2,5 csésze univerzális liszt
 • 1 csésze só
 • ¾ csésze meleg víz
 • 5 evőkanál növényi olaj
 • Ételszínezék
 • Illóolajok (én használtam levendula, borsmenta, és édes narancs)

Csináld meg!

Keverje össze a lisztet és a sót egy tálban, és tegye félre.

lisztet és sót keverve egy üvegtálban

Fogjon meg három külön tálat, vagy annyit, amennyit minden szín / illat kombinációhoz szeretne készíteni. Elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy legalább két csésze játéktésztát elférjenek benne. Adjon mindegyikhez ¼ csésze vizet.

Adjon ételfestéket az egyes tálakhoz. Én csináltam:

 • 5 piros és 5 kék csepp a lila, levendulás tésztához
 • 3 csepp vörös és 7 csepp sárga a narancssárga tésztához
 • 10 csepp kék a kék, borsmenta tésztához

zöld ételfesték

Adjon minden edényhez ½ evőkanál növényi olajat. Olajválasztáskor próbáljon illatmentes olajhoz, például napraforgóolajhoz használni.

Adjon minden tálba 2-4 csepp illóolajat. Javaslom, hogy kezdjen 2 cseppel, és adjon hozzá még egy párat, ha erősíteni szeretné az illatot. Ne feledje, hogy a kis orrokat könnyen elnyomhatják az illatok, így a könyveimben kevesebb a jobb. Keverje össze az olaj- és színkeveréket.

Adjon minden csészéhez egy csésze liszt és só keveréket. Keverje addig, amíg alaposan össze nem keveredik, majd porolja be a pult tetejét a maradék keverék további részével. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg puha textúra nem lesz tökéletes játékhoz. Ha úgy érzi, hogy kissé meg kell enyhítenie a keveréket, adjon hozzá egy kis vizet. Ha túl puha és ragacsos, adjon hozzá még lisztet / sót, hogy megszilárduljon.

keverés diy tészta zöld festékkel

Csomagolja a tésztáját egy üvegbe, szorosan lezárva. Ha csak a fiammal használjuk, akkor azt hagyom. Ha szeretnék néhányat odaadni, egyedi címkékkel és zsineggel / szalaggal díszítem őket. Tárolja a tésztáját hűtőszekrényben, amikor nem használja.

barkács tészta

Jó szórakozást játszani!

Barkácsolás Aromaterápiás tészta

Könnyen elkészíthető olcsó, háztartási alapanyagokból, ez az aromaterápiás illatú tészta biztosan órányi szórakozást garantál.

Kellékek

 • 2.5 csészék Liszt
 • 1 csésze
 • 3/4 csésze meleg víz
 • 1.5 evőkanál növényi olaj
 • Ételszínezék
 • Illóolajok (levendulát, borsmentát és édes narancsot használtam)

Utasítás

 • Keverje össze a lisztet és a sót egy tálban.

 • Tegyen félre három külön tálat, vagy elég minden szín / illat kombinációhoz, amelyet szeretne elkészíteni. Elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy legalább két csésze játéktésztát elférjenek benne. Adjon mindegyikhez ¼csésze vizet.

 • Adjon ételfestéket az egyes tálakhoz. Megtettem: 5 piros csepp és 5 kék csepp a lila / levendulás tésztához, 3 csepp piros és 7 csepp sárga a narancssárga tésztához, 10 csepp kék a kék / borsmenta tésztához.

 • Adjon minden edényhez ½ evőkanál növényi olajat. Olajválasztáskor próbáljon meg illat nélküli olajhoz, például napraforgóolajhoz használni.

 • Adjon minden tálba 2-4 csepp illóolajat. Kezdje el 2 cseppel, és adjon hozzá többet, ha erősíteni szeretné az illatot. Ne feledje, hogy a kis orrokat könnyen elnyomhatják az illatok, így a könyveimben kevesebb a jobb. Keverje össze az olaj- és színkeveréket.

 • Adjon minden csészéhez egy csésze liszt és só keveréket. Keverje addig, amíg alaposan össze nem keveredik, majd porolja be a pult tetejét a maradék keverék további részével. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg puha textúra nem lesz tökéletes játékhoz. Ha úgy érzi, hogy kissé meg kell enyhítenie a keveréket, adjon hozzá egy kis vizet. Ha túl puha és ragacsos, adjon hozzá még lisztet / sót, hogy megszilárduljon.

 • Csomagolja be a tésztáját egy szorosan lezárt üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben, ha nem használja.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it