Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Gmailről a helyi postafiókra az egyszerű módon

Avatar admin | 2021.01.26. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Gmail logó

Gmail-e-mailjeinek nem kell örökké a Google szerverein élniük. Így töltheti le a Gmail-fiókjában lévő fájlokat fájlként, és böngészhető, kereshető offline archívummá alakíthatja a számítógépén – ez a könnyű mód.

Töltse le e-mailjeit a Google Takeout szolgáltatással

Először töltsön le egy archívumot a Gmail-fiókjában található mindenről a Google Takeout segítségével. Irány a Google Takeout webhely és jelentkezzen be Google-fiókjával.

Itt válassza ki, mit szeretne letölteni. Alapértelmezés szerint a Google-fiókjához társított összes adat ki van jelölve.

Csak a Gmail letöltéséhez kattintson az oldal tetején található „Összes kijelölésének megszüntetése” elemre. Görgessen lefelé, és engedélyezze a „Mail” melletti jelölőnégyzetet, hogy csak a Gmailjét válassza.

Jegyzet: A „Mail” opció tartalmazza az összes e-mailt és a fájlmellékleteket a fiókjában. Egyéb kapcsolódó adatok, például a Névjegyek, a Tasks, a Naptár események vagy a Hangouts csevegési előzmények letöltéséhez válassza ki a megfelelő opciókat a listából.

Kattintson a Mail jobb oldalán található jelölőnégyzetre.

Miután kiválasztotta, hogy mit szeretne letölteni, görgessen lefelé, és kattintson a „Következő lépés” gombra.

Végezze el a folyamat hátralévő részét, válassza ki a kívánt lehetőségeket, majd kattintson az „Exportálás létrehozása” gombra. Az archívum méretétől függően a Google-nak eltarthat egy ideig az archívum létrehozása a letöltéshez, vagy nagyon gyors lehet. Létrehozása után egy hét áll rendelkezésre az e-mailek archívumának letöltésére.

Kattintson a gombra "Következő lépés."

A Google Takeout fájl ZIP formátumban lesz. A letöltött fájl neve: „take-[something].postai irányítószám”.

Bontsa ki annak tartalmát kedvenc archívumának archiválása. Például Windows 10 rendszeren kattintson a jobb gombbal a ZIP fájlra, válassza az „Extract All” lehetőséget, majd kattintson az „Extract” gombra.

Kattintson a jobb gombbal a ZIP fájlra, majd kattintson a gombra "Extract All."

Kap egy „Takeout” mappát. Belül egy „Mail” mappát talál, amely az összes Gmail e-mailt MBOX formátumban tárolja.

A Mail mappa a Google Takeout archívumában.

Importálja a Gmail e-maileket a Mozilla Thunderbird programba

A Mozilla Thunderbird, az ingyenes és nyílt forráskódú e-mail kliens a legjobb módszer ennek az e-mail archívumnak a böngészésére. Folytatni, letöltés Mozilla Thunderbird. Windows, macOS és Linux rendszereken érhető el.

Ez a folyamat kissé zavaró a Thunderbirdben történő beállítás során, ezért kövesse útmutatónk az MBOX fájl megnyitásához a Thunderbird alkalmazásban. Miután végzett – valóban csak néhány kattintás szükséges -, a Mozilla Thunderbird alkalmazásban böngészhet és kereshet Gmail-archívumában.

Teljesen offline működik – mostantól biztonsági másolatot készíthet Gmail-archívumáról bármely tárolóeszközre, és bármikor használhatja a Mozilla Thunderbird programot, amikor csak hozzá akar férni annak tartalmához.

ÖSSZEFÜGGŐ: MBOX fájl megnyitása (a Mozilla Thunderbird használatával)

Thunderbird Gmail MBOX fájlt mutat a Helyi mappák alatt.


Most már akár törölje Google-fiókját ha szeretnéd. De mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a helyi archívumról, hogy ne veszítse el!
Source link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok