Körül keresse a Holdat otthonának kényelméből

Avatar admin | 2021.01.31. 33 Views 0 Likes 0 Ratings

33 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hold körüli pálya otthonának kényelméből című cikkhez

Fénykép: HelenField (Shutterstock)

A múlt héten beszéltünk róla „Lassú tévé” és kiemelt egy térképet a világon, ahol különböző klipeket találhat helyszín szerint. Ha elmulasztotta, Alan Henry így írta le a „lassú tévét” egy 2016-os Lifehacker cikkben:

Olyan dolgok, mint hosszú vidéki túrák a vidéken, pihentető kilátás a csatornákra, recsegő kandallók, csendes videó a kötő emberekről stb. Ezek mind olyan dolgok, amelyeket felvehet a háttérben, miközben dolgozik, összpontosít vagy csak pihen … Egy teljesen hétköznapi esemény közvetítése az elejétől a végéig.

Tegyük fel, hogy ezeken a videókon keresztül bejártad a világot, és most szükséged van valamire, mondjuk, ebből a világból. Lehet, hogy most javasolunk valami mást hozzáadásához a lassú TV-listádhoz: ezt négyórás valós-a hold időpályája. Így nézheti meg a videót, és mit fog látni.

Hogyan keringhet a Hold körül otthonról

Készítette: művész Seán Doran, a hold pályájának négy órás rekonstrukciója lehetővé teszi, hogy (viszonylag) közelről szemügyre vegye a felszínén található összes krátert, ráncot és gerincet.

Maga a videó nem rendelkezik audiokomponenssel, ami azt jelenti tudsz válassza ki a saját pályája hangsávját.

Az NHK képeinek felhasználása Kaguya Orbiter archívumban Doran zajtalanította, javította, osztályozta és időzítette a filmben használt fotókat.

És ez nem Doran első kísérletezése a valós idejű pályákról készült videókról: még 2018-ban létrehozott valami hasonlót, csak a Föld pályája 90 perc alatt. (El kell ismerni, hogy kicsit érdekesebb nézni, mint a hold videót, mert úgy tehetsz, mintha repülőgépen lennél, és kinéznél az ablakon.)

A Föld körüli videót a Nemzetközi Űrállomásról készített képek felhasználásával készítették.
Source link


33 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok