Hogyan készítsünk fából készült kanóc gyertyákat egyedi címkékkel »Valóban szép

Avatar Gadam | 2021.07.28. 654 Views 0 Likes 0 Ratings

654 Views 0 Ratings Rate it

Ismerje meg, hogyan lehet fát készíteni gyertyákkal speciális egyedi címkékkel! A Cricut Joy (az egyik kedvenc kézműves gépem) tökéletes eszköz a projekt gyors és egyszerűvé tételéhez. Tartsa ezeket a szép gyertyákat otthonában, vagy ajándékozza meg kedves ajándékként!

fa kanóc gyertyák cricut örömgéppel
fa kanóc gyertyák kézzel készített címkékkel

A gyertyagyártás mindig félelmetesnek tűnt számomra, de kiderült, hogy egyáltalán nem ijesztő! Valójában meglehetősen egyszerű és furcsa függőséget okoz megtanulni fa kanóc gyertyákat készíteni.

Ezek a csinos gyertyák egyszerű otthoni barkácsolás, amely tökéletes lenne a hangulatos koszorú vagy a konyhaasztal. Hozzáadtam néhány kedvenc illatomat illóolajok felhasználásával, de illat nélkül is hagyhatod őket, és a méhviasz enyhe illatára támaszkodva töltheti fel a levegőt égés közben.

Mindenesetre szerintem tetszeni fog ez a projekt!

Miért érdemes fa kanócokat használni gyertyákban?

Fából készült kanócokat fedeztem fel gyertyákban néhány évvel ezelőtt egy másik gyártótól, és azonnal előnyben részesítettem őket a hagyományos kanócokkal szemben!

Szeretem az általuk nyújtott jelentős lángot, és a finom ropogó hang extra hangulatot teremt, amikor meggyújtja a kanóc gyertyáját. Néhány fából készült kanóc jobban pattog, mint mások, ezért mindenképpen olvassa el az értékeléseket, amikor kiválasztja.

A gyártó szemszögéből a fából készült kanóc gyertya készítésének megtanulása is könnyebb, mint a hagyományos kanócoké, mert a fából készült kanócok önmagukban felállnak, ahelyett, hogy egy pamut kanócot kellene rögzíteni az edény tetején, hogy ne süllyedjen el .

hogyan készítsünk fa kanóc gyertyákat

A Cricut segítségével egyedi címkéket készíthet a fából készült kanóc gyertyáihoz

Rövidesen eljutunk ahhoz, hogy hogyan készítsünk egy fából készült kanóc gyertyát, de addig is – mit szólna ezekhez az egyedi mintákhoz ezeken a gyertyákon kívül ?! Hát nem szépek?

A Cricut Joy segítségével terveztem és címkéztem a gyertyákat, amelyeket öntöttem, és teljesen szeretem, ahogy kiderült. A Joy hihetetlenül gyors és könnyen használható, és úgy érzem, hogy fantasztikus kiegészítője lehet minden gyártó szerszámos szekrényének, hogy testre szabja az ehhez hasonló projekteket.

Végeztünk néhány mély merülést Cricut -on, ha kíváncsi vagy:

hogyan készítsünk fa kanóc gyertyákat

Méhviasz vs. paraffin

Miért a méhviasz? Néhány ok!

Először is, a méhviasz nagyon tisztán ég, és nem termel annyi koromot, mint egy paraffingyertya. Ha kúpos gyertyákat készít, a méhviasz is kevésbé csöpög, hogy elkerülje a rendetlenséget.

A méhviasz gyertyák is erősebb lángot keltenek, ami segít jobban megmutatni a gyertyát. Azt is megállapították, hogy tolerálhatóbb azok számára, akik allergiásak, asztmásak, vagy bárki, aki érzékeny lehet a vegyszerekre. Más gyertyagyártó anyagokhoz képest alacsony toxicitási szinttel rendelkezik.

És végül, de nem utolsó sorban a beexviasz megújuló erőforrás! Az ár egy kicsit magasabb, mint más anyagoké (pl. Paraffin vagy szója), de számomra mindezek az előnyök megéri.

fából készült kanóc gyertyákat gyújtottak

Wood kanócok, amelyek ropognak

Ha nem ismeri a fa kanócokat, akkor azok helyettesítik a hagyományos pamut kanócot, amelyet felismerhet a gyertyákban. A fából készült kanócok vékony facsíkok, amelyeket kifejezetten gyertyák készítésére terveztek.

Különböző szélességű fa kanócok vannak, a gyertyaedény méretétől és az edény szájának szélességétől függően. A kanóc kiválasztása előtt végezzen egy kis kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy olyat választ, amely nem ég túl melegen (vagy nem elég forró, így nem olvad el egészen a gyertya faláig).

Ezekhez a gyertyákhoz 0,75 hüvelykes kanócot választottunk egy 4 hüvelykes szájú edényhez, és 0,75 hüvelykes kanócot egy 2 hüvelykes szájú edényhez.

hogyan lehet fából készült kanóc gyertyákat készíteni

Szüksége lesz kellékekre

Természetesen használhat másokat is Cricut vágógépek hogy lehet. Elolvashatja a miénk a Cricut gépek teljes meghibásodása és melyik lehet a megfelelő az Ön számára.

A Cricut Joy -t használtam ehhez a projekthez, mert olyan gyors és egyszerű, és a gyertyák éppen megfelelő méretűek ahhoz a géphez.

Hogyan készítsünk fából készült kanóc gyertyákat

 1. Töltse fel a nagy edényt körülbelül 4 hüvelykes vízzel, és kezdje el melegíteni.
 2. Adja hozzá a méhviaszt gyertyaöntő edényéhez vagy fémkancsójához.
 3. Helyezze az öntőedényt a nagy edénybe, a fogantyút oldalára akasztva. Csökkentse a hőt, hogy párolódjon, és időnként keverje meg, amíg a viasz megolvad.
 4. Amint a viasz olvad, készítse elő illóolajait, ha használ. A legegyszerűbb módja az, ha az összes olajat hozzáadjuk a kókuszolajhoz, hogy egyszerre öntsük őket.
 5. Készítse elő a kanócot is úgy, hogy behelyezi egy kanóccsipeszbe, és egy kanócmatricával ragasztja a kanócot az edény alsó közepére.
 6. Miután a viasz felolvadt, öntsön bele olajokat és keverje 2-3 percig.
 7. Lassan öntse viaszát a gyertyaedénybe, hagyjon körülbelül egy hüvelyknyi helyet a tetején.
 8. Hagyja ülni és hűlni egy éjszakát. Világítás előtt vágja le a kanócot körülbelül 5 mm -rel a viasz fölé. Soha ne hagyjon felgyújtott gyertyát felügyelet nélkül!
méhviasz melegítése a tűzhelyen a gyertyaöntéshez
fa kanóc kanóccsipeszekben
fából készült kanócok gyertyaedényekben
olvadt méhviasz dupla kazánban
kézzel öntött fa kanóc gyertyákat

Egyéni Cricut -címke hozzáadása

Most, hogy megvannak ezek a gyönyörű gyertyák, adjon hozzá néhány szép címkét vagy dekorációt! Szeretem az ötletet, hogy a fa kanóc gyertyákat így testreszabhatom ajándékként, vagy akár kisvállalkozásod márkájaként.

 1. Nyisson meg egy új fájlt a Cricut Design Space -ben. Böngésszen a Cricut minták és formák között, és találjon valamit, amit szeret! Ezt a szórakoztató ferde rácsmintát választottam. Helyezze be a mintát a tervébe
 2. Méretezze a mintát a gyertyaedény hozzávetőleges magasságához. Másolja le a mintát, fordítsa vízszintesen, és igazítsa a széleket. Ismételje meg ezt, hogy tovább nyújtsa a mintát, amíg elég hosszú nem lesz a gyertya köré.
 3. Kattintson a „Készíts” gombra, és folytassa a Design Space -ben megjelenő utasításokkal a Cricut Joy és a megfelelő anyagok kiválasztásához. A szoftver felszólítja Önt, hogy helyezze be az anyagokat a gépbe. Kattintson a “Go” gombra, és vágni fog!
 4. Vágás után gyomlálja ki a felesleges vinilt. Ezután vágjon le egy darab transzfer szalagot a mintájával megegyező méretűre. Helyezze az átviteli szalagot a mintára és fényesítse.
 5. Lassan húzza vissza az átviteli szalagot, és a vinylnek hozzá kell járnia a szalaghoz. Ezután helyezze a ragasztószalagot vinil borítással a gyertya külsejére, és nyomja rá a gyertyára.
 6. Óvatosan húzza le az átviteli szalagot, és simítsa a vinil lemezét a gyertyára! Vágja le bárhol, ahol szükséges.
 7. Ha olyan gyertyát szeretne létrehozni, mint mi, akkor ismételje meg a folyamatot, de ahelyett, hogy mintát adna a Design Space -hez, csak adjon hozzá néhány szép szöveget Cricut betűtípusok használatával! Olyan sok közül lehet választani. A betűtípusok segítségével azonosíthatja a gyertya illatát, a márka nevét, a címzett nevét vagy bármit.
cricut joy fekete bakelit vágása
cricut gép által vágott fekete vinil
kezek lehúzzák a hátát a fekete kézműves vinylről
kézzel készített fa kanóc gyertya
kézzel készített fa kanóc gyertya

Projektek a gyertyák kiegészítésére

Használja a mi DIY virágprés hogy szép préselt virágleveleket készítsen és meglocsolja az olvasztott viaszával.

Hozzáadás kagylókból gyertyaedény oldalára.

Öntsön viaszt egy üres mogyoróvajas tégely (amíg üveg!). A régi üvegek újrahasznosítása nagyszerű módja a háztartási hulladékok újrafelhasználásának!

Reméljük, hogy szeretett egy kicsit többet megtudni arról, hogyan kell fából készült kanóc gyertyákat készíteni és személyre szabni őket egy Cricut segítségével! Ha megpróbálja szeretni ezt az oktatóanyagot, feltétlenül értékelje alább. puszi

hogyan készítsünk fa kanóc gyertyákat
fa kanóc gyertyák a pulton

Ezt a bejegyzést a Cricut támogatja. Minden ötlet és vélemény a sajátom. Köszönjük, hogy támogatja a partnereket, akik segítenek a Lovely Indeed ringatójában!

Aktív idő
1 óra

Teljes idő
1 óra

Nehézség
Könnyen

Becsült költség
10 USD

Anyagok

 • Méhviasz pasztilla

 • Öntött edény

 • Dupla kazán

 • Gyertyaedények

 • Fa kanócok

 • Wick klipek

 • Wick matricák

 • Frakcionált kókuszolaj

 • Választható: illóolajok

 • Cricut Smart Vinyl

 • Transzfer szalag

Eszközök

 • Cricut Joy

 • Gyomláló eszköz

 • Keverjük a botot

Utasítás

  1. Töltse fel a nagy edényt körülbelül 4 hüvelykes vízzel, és kezdje el melegíteni.
  2. Adja hozzá a méhviaszt gyertyaöntő edényéhez vagy fémkancsójához.
  3. Helyezze az öntőedényt a nagy edénybe, a fogantyút oldalára akasztva. Csökkentse a hőt, hogy párolódjon, és időnként keverje meg, amíg a viasz megolvad.
  4. Amint a viasz olvad, készítse elő illóolajait, ha használ. A legegyszerűbb módja az, ha az összes olajat hozzáadjuk a kókuszolajhoz, hogy egyszerre öntsük őket.
  5. Készítse elő a kanócot is úgy, hogy behelyezi egy kanóccsipeszbe, és egy kanócmatricával ragasztja a kanócot az edény alsó közepére.
  6. Miután a viasz felolvadt, öntsön bele olajokat és keverje 2-3 percig.
  7. Lassan öntse a viaszt a gyertyatartóba, és hagyjon körülbelül egy hüvelyk helyet a tetején.
  8. Hagyja ülni és hűlni egy éjszakát. Világítás előtt vágja le a kanócot körülbelül 5 mm -rel a viasz fölé. Soha ne hagyjon felgyújtott gyertyát felügyelet nélkül!
  9. Nyisson meg egy új fájlt a Cricut Design Space alkalmazásban. Böngésszen a Cricut minták és formák között, és találjon valamit, amit szeret! Ezt a szórakoztató ferde rácsmintát választottam. Helyezze be a mintát a tervébe
  10. Méretezze a mintát a gyertyaedény hozzávetőleges magasságához. Másolja le a mintát, fordítsa vízszintesen, és igazítsa a széleket. Ismételje meg ezt, hogy tovább nyújtsa a mintát, amíg elég hosszú nem lesz a gyertya köré.
  11. Kattintson a “Make It” gombra, és folytassa a Design Space -ben megjelenő utasításokkal a Cricut Joy és a megfelelő anyagok kiválasztásához. A szoftver felszólítja Önt, hogy helyezze be az anyagokat a gépbe. Kattintson a “Go” gombra, és vágni fog!
  12. Vágás után gyomlálja ki a felesleges vinilt. Ezután vágjon le egy darab transzfer szalagot a mintájával megegyező méretűre. Helyezze a transzfer szalagot a mintára, és fényesítse.
  13. Lassan húzza vissza az átviteli szalagot, és a vinilnek együtt kell lennie a szalaggal. Ezután helyezze a ragasztószalagot vinil borítással a gyertya külsejére, és nyomja rá a gyertyára.
  14. Óvatosan húzza le az átviteli szalagot, és simítsa a vinil lemezét a gyertyára! Vágja le, ahol szükséges.
  15. Ha olyan gyertyát szeretne létrehozni, mint mi, akkor ismételje meg a folyamatot, de ahelyett, hogy mintát adna a Design Space -hez, csak adjon hozzá néhány szép szöveget Cricut betűtípusok használatával! Olyan sok közül lehet választani. A betűtípusok segítségével azonosíthatja a gyertya illatát, a márka nevét, a címzett nevét vagy bármit.

Megjegyzések

Ha nem ismeri a fa kanócokat, akkor azok helyettesítik a hagyományos pamut kanócot, amelyet felismerhet a gyertyákban. A fából készült kanócok vékony facsíkok, amelyeket kifejezetten gyertyák készítésére terveztek.

A gyertyatartó méretétől és az edény szájának szélességétől függően különböző szélességű fa kanócok vannak. A kanóc kiválasztása előtt végezzen egy kis kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy olyat választ, amely nem ég túl melegen (vagy nem elég forró, így nem olvad el egészen a gyertya faláig).

Ezekhez a gyertyákhoz 0,75 “kanócot választottunk egy 4” szájú edényhez, és 0,75 “kanócot 2” szájú edényhez.


Forrás link


654 Views 0 Ratings Rate it