Hogyan készítsünk káprázatos gyertyát 8 lépésben?

Avatar Gadam | 2022.05.06. 86 Views 0 Likes 0 Ratings

86 Views 0 Ratings Rate it

Készíts káprázatos gyertyát házilag. Az alábbi bemutatóval minden kulcsfontosságú lépést megtanulhatsz. 8 könnyű lépés.

Viaszgyertya készítése: Mire lesz szükséged?

  • 1 csomag gyertyakészítő viasz
  • 1 csomag nagyméretű gyertyaszál
  • 1 üveg illóolaj
  • Spatula
  • Hőálló edény
  • Dupla forraló
  • Hőmérő
  • Egy pár pálcika vagy ceruza.

Hogyan készítsünk gyertyát 8 lépésben?

hogyan-keszitsunk-gyertyat

Viaszgyertya készítse 1. lépés: Mérd ki a viaszmennyiséget

Mielőtt elkezdenéd a gyertyakészítést, győződj meg róla, hogy tiszta, sík felületen dolgozol. A területet újságpapírral vagy papírtörlővel is védheted. Távolíts el mindent, amire nem szeretné, hogy viasz rákerüljön. Mérd ki, mennyi viaszra lenne szüksége a tartály megtöltéséhez, majd vedd annak a dupláját. Ennyi viaszra lesz szükséged az olvasztáshoz.

Viaszgyertya készítse 2. lépés: Olvaszd meg a viaszt

Öntsd a viaszt dupla edénybe, és gyakori kevergetés mellett 10-15 percig hagyd olvadni.

Viaszgyertya készítse 3. lépés: Adj hozzá illóolajokat

Amikor a gyertyaviasz megolvadt, hozzáadhatod az illóolajokat. Kövesd a viasz csomagolásán található utasításokat a hozzáadandó mennyiségre vonatkozóan. Egyszerűen öntsd az olvasztott viaszodra, és néhány másodpercig keverd meg. Bár ez a lépés nem kötelező, a kellemes virágillat érdekében mindenképpen ajánlatos.

Viaszgyertya készítse 4. lépés: Rögzítsd a kanócot

A kanócot a tartály aljára kell rögzíteni, mielőtt beleöntenéd a viaszt. A kanócot úgy rögzítheted, hogy belemártod az olvadó viaszba, majd gyorsan az edény aljára ragasztod. Hagyd a viaszt 5 percig állni, hogy megszilárduljon. Alternatív megoldásként szuperragasztóval is odaragaszthatod.

Viaszgyertya készítse 5. lépés: Öntsd ki a viaszt

Mielőtt a viaszt a gyertyatartóba öntenéd, hagyd hűlni néhány percig. Amikor 140 fokot mutat a hőmérő, itt az ideje a kiöntésnek. Lassan öntsd a viaszt a tartályába. Tartsd a kanócot a helyén, de ne húzd meg. Hagyj egy kis mennyiségű viaszt az alsó edényben, hogy később feltölthesd a gyertyát vele.

Viaszgyertya készítse 6. lépés: Rögzítsd a kanócot

Annak érdekében, hogy a kanóc ne ingadozzon az olvadt viaszban, rögzítened kell. Fektess két pálcikát az edény tetejére. Szorítsd közéjük a kanócot, hogy középen maradjon, amíg a viasz megszilárdul. Hagyd a viaszt 4 órán át szobahőmérsékleten megdermedni.

Viaszgyertya készítse 7. lépés: Adj hozzá még több viaszt

Ha a gyertya teteje csúnyán keményedett volna meg (pl. repedések vagy lyukak láthatók rajta), egyszerűen melegítsd újra, és add hozzá a maradék viaszt.

Viaszgyertya készítse 8. lépés: Vágd le a kanócot

A gyertya kanócának kevesebb, mint 1,5 cm hosszúnak kell lennie. Ha meggyújtáskor a gyertya pislákol vagy magas lángja van, vágj még többet a kanócból.

Ez a Hogyan készítsünk gyertyát bemutató. Ha a fenti infógrafika túl kicsi lenne, kattints ide a nagyobb képek megtekintéséhez.

Forrás: Proflowers.com

 


86 Views 0 Ratings Rate it