Természetes nádszóró: Frissítse fel az otthont illóolajokkal

Avatar Gadam | 2021.01.29. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

Adjon friss illatot otthonához anélkül, hogy elnyomná az érzékeket. Ez a természetes náddiffúzor a saját kertjéből származó illóolajok és diffúzorpálcák keverékét használja, hogy természetes módon semlegesítse a szagokat és friss lendületet adjon otthonának.

A büdös háziállatoktól a dohos folyosókig néha nem lehet elkerülni bizonyos szagokat a házban. Szeretem megtalálni a lehetőségeket, hogy minél természetesebben felfrissítsem az otthont. Bár szeretek olyan spray-ket használni, mint az én levendulavíz, néha nincs mindig időm körbejárni a házat és fröccsönteni.

Ezért szeretem annyira a természetes nádszórómat; mindent frissen szagol, anélkül, hogy fel kellene emelnem az ujját. A fürdőszobában, a folyosókon és még a hálószobámban is használom, hogy kellemes, nem túl elárasztó aromát adjak belőle.

Természetes nádszórók 3 üvegben

A természetes nádfúvó előnyei

A diffúzor számomra messze az első számú értékesítési pont, hogy 100% -ban természetes. Valahányszor korábban nádszórókat vásároltam, az illatot mindig túl keménynek és vegyszerszerűnek találtam. Ugyanez mondható el sok bolti gyertyáról, pluginról vagy hűvös levegő diffúzorról. A mesterséges illatok túl irritálóak az érzékeny orromra! Szipog.

Azt is tapasztalom, hogy az bolti nádszórók nem tartanak sokáig. Míg a természetes nádszóróm ugyanannyi ideig tarthat, addig tölthetem és frissíthetem, ahányszor csak akarom. Viszonylag olcsó elkészíteni, így több diffúzorral rendelkezhet az egész otthonban, vagy újratöltheti ugyanolyan áron, mint egy boltban vásárolt.

DIY nádszóró borostyánsárkában az ablak előtt

Természetesen megtapasztalhatja az illóolajok számos előnyét is. Fokozhatják a relaxációt, csökkenthetik a stresszt és a szorongást, és még a toxinokat is kitisztíthatják a levegőből. Természetesen egyetlen mesterséges illat sem képes erre!

Természetes kórokozótisztító

Tudta, hogy az egyének idejük 85% -át bent töltik? Bár nagyon szeretek kint lenni a kertben, van valami abban, hogy egy borongós napon odabent összegömbölyödök, és amit igazán lemaradhatok. Mindezek ellenére hiányzik a szabad levegő friss levegője, és mindent megteszek a lehető legjobb levegőminőség fenntartása érdekében, amikor csak lehet.

nádszóró friss gyógynövényekkel

Az illóolajok valójában mikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyesek jobbak, mint mások egy tanulmány annak megállapítása, hogy az oregano, a kakukkfű és a citromolaj valóban hozzájárul az emberi kórokozók elleni küzdelemhez.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy az illóolajok az airbourne-kórokozók csökkentésén is dolgoznak, gátolva azok növekedését a levegőben. Az illóolajok különböző koncentrációinak való kitettség után a baktériumsejtek növekedése csökkent. Ez különösen fontos azzal, hogy a levegőt tisztábbá tesszük az allergiák ellen, és elkerüljük az egyéb érzékenységeket és fertőzéseket.

Bár az illóolajok nem biztos, hogy a levegő minőségét nagyszerűvé teszik a szabadban, a kis levegőszűrés mindig segít. És jó illatuk is van!

Melyik illóolaj a legjobb a nádszóróhoz?

Nád diffúzorolajként használt illóolajok

A legelső kérdés, amire válaszolnia kell, az az, hogy mit szeret. Meg fogja érezni a nádszóró olajának illatát az egész otthonában, és meg akar győződni arról, hogy minden alkalommal, amikor elkap egy szipogást, imádja.

Ezután megnézheti az egyes olajok által kínált aromaterápiás előnyöket is. Például a levendula népszerű választás nyugtató illata, mikrobiális és terápiás tulajdonságai miatt.

Mehet a másik oldalra is, és választhat valamit, ami természetesen fokozza a hangulatát. Az édes narancs kiválóan javítja a kedélyeket és nagyon illatos.

Nyugodtan ravaszkodhat, és keverje össze az illatokat. Titkos kombóm valójában a két illatot keveri össze! A levendula és az édes narancs szépen illatozik a kiegyensúlyozott keverékemben.

Szórakoztató illatkombinációk

Az illóolajok használata előtt feltétlenül olvassa el az összes figyelmeztetést. Hatalmas növényi kivonatok, amelyek nem megfelelő használat esetén problémákat okozhatnak az emberekkel. Zavarhatják a terhes nőket, a szoptatókat, sőt a háziállatokat is. A legtöbb illóolajon olyan figyelmeztetés van, amely jelzi, ha nem alkalmasak egy adott felhasználásra.

Nézze meg a DIY természetes nádfúvó videót!

Hogyan készítsünk nád diffúzor olajat

Színes üvegek, DIY nád diffúzorolajjal töltve

Rengeteg lehetőség kínálkozik a természetes nádszóró elkészítéséhez. Az olajnak három fő összetevője van: hordozóolaj, illóolajok és alkohol. Az első dolog, amit el akar dönteni, hogy milyen bázist szeretne használni. A legtöbb recept olaj vagy alkohol alap felhasználásával készülhet. Bármelyiket is választja, meg akar győződni arról, hogy annak minimális illata van.

Az alkoholos alapokhoz a vodka és a víz nagyszerű kombinációt jelent, mivel könnyen áthalad a náddiffúzor botjain. Megállapítja azonban, hogy sokkal gyorsabban párolog el, mint egy olajbázis. Ha mégis ezt a módszert alkalmazza, használjon desztillált vizet, mivel az tisztítás után tovább fog tartani.

Inkább olaj alapot használok. A trükk az, hogy olyan vékony olajat használjunk, amely felfelé halad a nádszálak szárán. A természetes nádszóróhoz jó olajok a frakcionált kókuszolaj, a pórsáfrányolaj, az édes mandulaolaj, a napraforgóolaj és a szőlőmagolaj. Azt javaslom, hogy kerüljék az ásványi olajokat, mivel ezek kőolaj alapúak.

Miután eldöntötte az alapját, akkor 30% illóolajként és 70% alapanyagként szeretné arányosítani a náddiffúzorolajat. Mérheti ezt, ha úgy tetszik, de szeretek csak szemgolyózni. Öntsön olajat egy üveg vagy kerámia edénybe, amely nem szivárog, tetején keskeny nyílás található. Keskeny nyílás biztosítja, hogy az olaj ne párologjon el túl gyorsan. Inkább egy sötétebb színű palackot használok, mivel az illóolajok lebomlanak, ha napsütésnek vannak kitéve. Rengeteg hűvös konténert talál a helyi takarékboltban, vagy újra felhasználhatja egy meglévő tartályt otthonában.

Ha olajat használ, akkor is hozzá kell adnia egy kis alkoholfogyasztást a recepthez, mivel ez az olaj kötőanyagaként működik, és segít hígítani. Használhat gabona alkoholt, de én használtam de szeretek izopropilt használni. Bármi, ami legalább 90%, előnyösebb. Így a receptnek csak pár cseppre van szüksége.

Hogyan készítsünk náddiffúzor botokat

A legjobb nádszóró botok

Most, hogy megvan az alapja és a tartálya, itt az ideje, hogy találjon néhány náddiffúzor botot! Az olajodhoz hasonlóan itt is játszhatsz néhány lehetőséggel.

A bambusznyársak és a rattanos nádak messze a legnépszerűbbek. Szeretem azonban, amikor csak lehetséges, a saját kertemhez fordulni! Ha gondosan átnézed a kertedet és az évelőket, előfordulhat, hogy vannak olyan botok és szárak, amelyek szintén működnek. Amikor botot választ a diffúzorhoz, nem akar semmi szilárdat: porózusnak kell lennie, hogy a folyadék felfelé haladjon és diffundáljon.

Megtaláltam azokat a természetes nádasokat, amelyek a legjobban a virágszárakból származnak! Mákot, napililiomot és echinacea-t használtam a diffúzoromhoz, de rengeteg különféle használható. Minden évben mindig megszárítom az évelőm virágait és magfejét, és a szárak maradnak. Most van mire felhasználnom őket!

Természetes botok használatához alaposan tisztítsa meg őket a levelektől, a szennyeződéstől és a gallyaktól. Ha az Ön által használt botnak kérge van, akkor annak legalább a felét felülről lefelé kell lehámoznia, hogy a folyadék felfelé haladjon. Süsse a botokat 200 F-on 25-60 percig, hogy kiszáradjanak és készen álljanak a használatra.

Ha elkészült, töltse fel a tartály nyílását a lehető legtöbb náddal, hogy a folyadék ne párologjon el túl gyorsan.

Tippek és trükkök a nád szórására

DIY nádszóró texturált műalkotás előtt

Elhelyezés

Ahol úgy dönt, hogy elhelyezi a nádszórót, valójában hatalmas különbséget jelenthet abban, hogy mennyire fog jól teljesíteni. Meg akarja próbálni egy elérhető helyen, kis ujjaktól és mancsoktól távol, de célozzon meg egy helyet, ahol a mozgás elősegíti a levegő és az illatok keringését.

A szellőzőnyílás közelében való elhelyezés valóban segíthet az illat keringésében. A hő és a napfény szintén elősegíti az erősebb illatot, de rövidebb ideig kitart. Kerülje a meleget a tartósabb diffúzió érdekében.

Ne feledje, hogy ez a diffúzor nem lesz erős szagú. Finom illatok elterjesztésére szolgálnak a mindennapi házhoz. A legjobban zárt helyen működik, például fürdőszobában, különben nem igazán veszi észre a szagát.

Használhat nagyobb konténereket nagyobb helyiségekhez, hogy jobban szétszórja a szagot, de drága lehet, tekintve, hogy mennyi illóolajra lesz szüksége a tartály megtöltéséhez. Ezért inkább a kis konténerek a kis helyiségekben.

Nádas

botok, amelyek nádszóróként használhatók

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki természetes nádszórójából, érdemes némi figyelmet fordítania a nádra. Noha nádat mondok, ez vonatkozik bármelyik botra, amelyet az olaj diffundálásához választott.

Hetente egyszer forgassa el a nádvégeket az oldatban, hogy elősegítse az illat frissítését.

A nádat 4-6 havonta kell pótolni. Egy idő után abbahagyják az olaj diffundálását. Ez is segít elkerülni a rothadó szárakat.

Olaj

Reed diffúzorolaj ötletek

Valószínűleg havonta kell cserélnie az olajat, mivel lassan elveszíti az illatát. Annak érdekében, hogy ne pazaroljon olajat, csak félig töltse fel a tartályt. Azt javaslom, hogy készítsen kötegeket és tárolja egy befőttesüvegben, amíg használatra készen nem áll. Így készen áll arra, hogy bármikor feltöltésre vagy cserére szoruljon!

Az illóolajok további felhasználási módjai a hely felfrissítésére

Hogyan készítsünk természetes nádszórót

Egy egyszerű, természetes módszert keres a tér felfrissítésére? Adjon hozzá néhány ilyen természetes nádfúvót házi diffúzorolajjal.

Kellékek

  • alapként felhasználandó olaj Szeretem a frakcionált kókuszolajat, a pórsáfrányolajat, az édes mandulaolajat, a napraforgóolajat és a szőlőmagolajat.
  • illóolajok tetszés szerint
  • természetes nád Bambusznyársak, rattanos nádak, botok vagy szárak a kertjéből – csak győződjön meg róla, hogy porózus, hogy a folyadék át tudjon haladni rajtuk.

Utasítás

  • Keverje össze 70% olaj és 30% illóolaj kombinációját.

  • Tegyen nádolajat az üvegbe, és tegye bele a nádat.

  • Helyezze ki a természetes nádszórót és élvezze! Megállapítottam, hogy zárt helyiségekben, például fürdőszobákban működnek a legjobban. Jól működnek a szellőzőnyílások közelében vagy egy ablak előtt is.


Source link


21 Views 0 Ratings Rate it