Hogyan kezdjük el dobolni

Avatar admin | 2021.01.23. 75 Views 0 Likes 0 Ratings

75 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Szóval azt akarod, hogy megtanulj dobolni

Fénykép: Vershinin89 (Shutterstock)

Tehát szeretné megtanulni dobol. Ttörd össze a bőröket. Hez néhány fa körök botokkal annak érdekében édes, édes ritmus. Ebben a törekvésben köszöntöm Önt, különösen, ha gyerek vagy, aki otthon él a szüleiddel (megtanulják kezelni a zajt).

A dobosok furcsa fajta. Hátul ülünk, és erőfeszítéseink nagy részét észrevétlenül és alábecsülve hagyjuk, főleg azok, akik nem zenélnek, vagy nem értik, hogy a dobolás mennyire egészíti ki a zenei stílust. Amikor gyerekként órákat vettem a helyi zeneboltban, dobos tanárnőm a dobkészlet játékát hasonlította össze a helikopterrel való repüléssel: mindkét készség megköveteli, hogy testének több részét egyidejűleg szinkronban tartsa, és bármi kevésbé fog varázsolni katasztrófa.

Egy dolgot meg kell jegyezni, hogy a dobok megtanulása időbe telik, de ha egyszer megérzi, hogy eldugja az egyszerű ütemeket és kezdeteket, néhány dolog szórakoztatóbb lesz.

Kezdeni valamivel botok és gyakorlópárna

A dobolás olyan befektetés, amely időt, energiát, és a pénz. Próbára teheti a körülötted élők türelmét is, a hang kakofóniája miatt dobok ütésével állítanak elő sok minden nélkül készség vagy gyakorlat. Ha a gyereked akar tanulni – és még akkor is, ha te vagy, egy feltételezhető felnőtt -, akkor azt javaslom, hogy kezdd kicsiben egy műanyag gyakorlópárna és néhány pár dob megvásárlásávalbotok.

Ezek jajNem hangzanak különösebben nagyszerűen (mégis műanyagak), de segítenek abban, hogy megérezzék az alapvető, kezdetleges képességeket, amelyek a építőkockák a jobb dobolás. Onnan kbonsult YouTube oktatóanyagok. Vannak tonna belőlük, és megmutatják neked, mit kell tudnod: párducok, együtemű és kétütemű tekercsek, lángok, együtemű négyesek, együtemű ötösök, buzz tekercsek, és így tovább és így tovább.

Ezek az alapvető utasítások legalább fel fogják szerezni valami dobórára járni, ha egyszer készen áll nak nek indítsd el őket.

Lehet, hogy előbb vesz egy pergődobot

Észre fogja venni, hogy senkinek nem tanácsolom jrögtön megvásárol egy teljes készletet. A dobkészletek – amúgy is, tisztességesek – drágák és megkövetelik sok karbantartás. Meg kell tanulnod, hogyan állíts be egyet, kezdőknek: Tudnod kell, hogyan rendezd el a magas kalapokat, állványsírokat, padlósírokat, rúgódobokat, és az összes cintányér és kiegészítő felszerelés, amelyek vonzóak lehetnek. Rengeteg unalmas gomb és nemezdarab is van benne.

Ezt szem előtt tartva vásároljon csapdát a kezdéshez. Ugyanazokat az rudimenteket gyakorolhatja a pergőn, mint a műanyag betéteket, csak ez úgy fog hangzani, mintha tényleg dobolnál. A szüleim ezt tették helyettem, amikor elindultam, és ez jó lépés volt a nevükben; meg akarták tudni, hogy valóban érdekel-e pusztán a versek dobolása ötlet dobolás – és a pergődobnál való jelenlétem minden a nap jó jel volt, hogy készen állok a tényleges dobkészletre való áttérésre.

Indítsa el az órákat

Hacsak nem vagy valamiféle virtuóz tehetség, szükséged lesz órákra – legalább egy kis időre. A világjárvány és a társadalmi távolságtartás ebben a korában lehet, hogy kicsit hosszabb ideig, amíg ténylegesen ugyanabba a szobába kerülhet egy tanárral, de elég könnyűnek kell lennie a dobórák online megtalálásához. Ha viszketsz, hogy kapcsolatba lépj egy dobos senseivel, vannak ilyenek sok az Ön rendelkezésére álló online források. Azt javaslom, hogy olvasson el egy oktatót vélemények (ha vannak), és egy belátó döntés meghozatala onnan. Ha úgy tűnik, hogy a nagyobb, digitális első órai tervek egyike sem működik, keresse fel a helyi zeneboltot, mert az egyébként is kínálhat online órákat.

Ha megtalálta jó tanár, akkor feltétlenül kap egy könyvet az alap dob fülekről. A dob kotta megmutatja, hogyan a dobütemeket írott formában tagolják, így megtanulhatja alapvető zenét olvasni. Olyan, mintha egy másik nyelven beszélnék, tehát kicsiben kezdi és onnan épít.

Vásároljon dobkészletet

Gratulálunk, kivívta a pénzt arra, hogy pénzt költsön egy nagy ole dob dobra, amely büszkévé tenné John Bonhamot és Buddy Richt. Beszéljen tanárával vagy a dobüzlet embereivel arról, hogy milyen típusú készlet felel meg legjobban az ambícióinak. Személyes nézetem egyfajta minimalista: négy-darabból álló készlet egy ütközéses cintányérral és egy tûzõcimbalommal (nem arra, hogy valaha egynél több vezetõ cintányérra lenne szüksége).

Ha el tud dugulni és barázdálkodni egy kisebb készleten, akkor nincs szüksége semmi divatosra. Legalább mindenképpen el kell kezdenie a játékot mással emberek (amikor biztonságosan megteheted, a világjárvány közepe), és csak jól érezze magát. És ha azt akarja tenni, hogy Neil Peart vagy, és vásárolsz egy 30 darabos készletet, hajrá. Szívesen elrontanám veled.


Source link


75 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok