Hogyan lehet a légkondicionálót hatékonyabbá és hatékonyabbá tenni

Avatar admin | 2021.06.13. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet a légkondicionálót hatékonyabbá és hatékonyabbá tenni, ha a hőmérséklet magasba süllyed

Fénykép: JDS (Shutterstock)

Amint az ország egész területén folyamatosan emelkedik a hőmérséklet – a páratartalom és a villanyszámlánk mellett -, légkondicionálóink ​​edzeni kezdenek. De ha otthonában központi levegő van, akkor néhány dolgot megtehet, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a készülékéből – mondta Dave Radziej, a Víz-, fűtési és hűtési vállalkozók szövetsége, aki beszélt a WKMSP Fox 9 Minnesotával. Itt van, mit kell tennie.

Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a ventilátor

Mielőtt bármi mást tenne, Radziej szerint ellenőrizze a termosztátot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a ventilátor be van-e kapcsolva, mert ez segít a hűvös levegő keringésében, és egy kis szünetet ad a váltóáramú egységnek. – Gondolj csak bele, hogy az alagsorból a második emeletre és vissza lefelé folyamatosan kering a levegő. – mondta a Fox 9-nek. “Ez a leghatékonyabb módja annak.”

Ellenőrizze a szellőzőnyílásokat

Ezután ellenőrizze a szellőzőnyílásokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy levegőt pumpálnak. Ezt úgy teheti meg, hogy egy szövetet tart az egyes szívó- és visszatérő nyílásokig.

Zárja be az alagsorban lévő szellőzőnyílásokat

Radziej szerint sok esetben nincs szüksége légkondicionálásra, hogy hűvös legyen az alagsora, ezért zárja le ott a szellőzőnyílásokat. “Ez nagyobb légnyomást jelent a felső emeletekre való feljutáshoz” – teszi hozzá.

Állítsa be a csappantyúkat

Amíg itt tartasz, Radziej azt javasolja, hogy állítsák be az alagsorban lévő csappantyúkat, hogy az az emeletre irányítsa a hűvös levegőt. “Ha nem jut elegendő levegő az emeletre, beállíthatja ezeket a lengéscsillapítókat” – magyarázza. – Ez a ház különböző területeire juttatja a levegőt.

Ellenőrizze az AC szűrőit

Egyrészt, ha a váltóáramú egység szűrője tele van szeméttel, az azt jelenti, hogy elvégzi a dolgát. De ha így hagyja, arra kényszeríti, hogy keményebben dolgozzon, hogy hűvös maradjon a helye. “Ha hagyja, hogy a szűrő eltömődjön, akkor olyan lesz, mintha egy tekercset takarna be, és a levegő nem jut át ​​oda, hogy lehűljön” – magyarázza Radziej. – Tehát több energiát, több villamos energiát fog használni, mint amire szüksége lenne.

Tisztítsa meg a kültéri egységet

Radziej szerint nemcsak a szűrőt kell rendszeresen tisztítania, hanem a kültéri váltakozó áramú egységet is. Ennek oka, hogy miközben lehűl a levegőbe, rengeteg törmelék és szennyeződés jön az útra – valami más, ami miatt erősebben kell dolgoznia és több energiát kell használnia.

Azt javasolja, hogy a kültéri egységeket úgy tisztítsa meg, hogy először kapcsolja ki az áramellátást, majd permetezze őket egy tömlővel. “Ezt évente párszor meg kell tennie” – mondja. “Csak szórja ki, tisztítsa meg az egészet, amennyire csak tudja.”


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok