Az intelligens hangszóróm mindig hallgat rám?

Avatar admin | 2021.02.09. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Google otthoni mini rakhatja
Google

Az olyan intelligens hangszórók, mint az Amazon Echo és a Google Nest Mini, megkönnyíthetik az életet, ugyanakkor adatvédelmi aggályokat is felvetnek. Nem szükséges, hogy a hangutasításokra válaszoló eszköz hallgasson mindig? Beszéljünk erről.

Ha belegondol az intelligens hangszóró vagy az intelligens kijelző működésébe, a logika elmondaná, hogy folyamatosan hallgatniuk kell. Végül is hogyan hallhatja készüléke az „Alexa” vagy a „Hey Google” parancsot, ha nem hallgat? Nos, igazad van. Ezek az eszközök vannak mindig hallgat, de nem annyira ijesztő, mint amilyennek hangzik.

Hallgatás és felvétel

Amikor az emberek azt hallják, hogy az intelligens hangszórók mindig hallgatnak, valójában attól tartanak, hogy az intelligens hangszóró mindig az felvétel őket. Az emberek így hallgatnak, de az intelligens hangszórókkal nem ez történik. Ezt fontos megkülönböztetni.

Amikor hallgat valaki beszédét, lényegében rögzíti az agyában lévő információkat. Emlékszel arra, amit az illető mondott, és később elérheted. Ha azonban nem figyel, akkor az információ nem regisztrálódik az agyában. Az illető megkérdezi: „Mit mondtam?”, És nem tudod.

Ez hasonló az intelligens hangszóró működéséhez. Mindig hallgat, de semmi sem regisztrálható, amíg meg nem hallja az „Alexa” vagy „Hey Google” ébresztési parancsokat. Csak ezután rögzíti és intézkedik az Ön mondanivalójával kapcsolatban. Az ébresztési parancsok nélkül bármi, amit mondasz, „úgy szól az egyik füledben és a másikban”.

A gondolkodás másik módja az, ha elképzeljük, hogyan ért meg egy kutya. A kutya mindent hall, amit mond, de csak bizonyos kifejezéseket ért meg. A hallás nem azonos a megértéssel, ahogy a hallgatás sem a felvétellel.

Hogyan működik?

Nagyon jó, hogy ezek az eszközök úgy vannak beprogramozva, hogy bizonyos szavakat és kifejezéseket hallgassanak, de hogy is működik ez valójában? Nem meglepő, hogy ez elég bonyolult és nagyon érdekes.

Van itt néhány dolog. Ez a hardver, a szoftver és az internet kombinációja. Alaposan megnéztük hogyan hallgatja Alexa az ébresztési parancsokat, de itt egy kicsit át fogalmazzuk.

Először is, ezeknek az eszközöknek általában több mikrofonja van. Például egy Echo Dot-nak hét mikrofonja van. Ez segít a hangszórónak közelről és távolról, valamint zajos környezetben hallani a parancsokat. Mindezek a mikrofonok együtt működnek, hogy pontosan meghatározzák a hangját.

Amikor az ébresztési parancsot valóban felismeri, az Amazon használja idegi hálózati képzés. Az algoritmust úgy képezi ki, hogy az „Alexa” szó különféle példányait táplálja. A Google Segéd valami hasonlót csinál.

Valahányszor kimond egy szót, algoritmusok futják át, hogy kiderüljön, egyezik-e az ébresztési parancshoz tartozó beszédmintával. Mindez helyileg történik az eszközén. Csak miután több érzékelési rétegen átjutott, elkezdi rögzíteni és elküldeni a hangot a felhőbe.

ÖSSZEFÜGGŐ: Alexa hogyan hallgatja az ébresztő szavakat

Mi történik ezekkel a felvételekkel?

Remélhetőleg enyhítettünk néhány aggodalmat a hallgatással kapcsolatban, de mi van a felvételekkel? Ez még mindig sok ember számára ijesztő szempont, tudva, hogy minden Ön által adott kérdést és parancsot valahol rögzítenek és tárolnak.

Az Amazon és a Google kissé eltérő módon foglalkozik ezekkel a felvételekkel. Mindkettő lehetővé teszi, hogy megnézze, pontosan mit rögzítettek, és meg is tudja törölje a felvételeket bármikor. A Google azonban további adatvédelmi eszközöket kínál.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Alexa felvételek törlése hanggal

2020 augusztusában a Google alapértelmezés szerint leállította a hangfelvételek tárolását. A felhasználók továbbra is opt-in hogy a felvételeiket tárolják, de ez tisztán választható. A Google képes arra is, hogy automatikusan törölje a felvételeket, amikor azok megöregednek.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan (és miért) választhatja ki a Google felvételi tárhelyét

Az Amazon lehetőségei nem olyan jók. A hangfelvételeket nem lehet teljesen kikapcsolni, és nincs mód a régi felvételek automatikus törlésére. Az egyetlen dolog, amit tehet, hogy törölje a felvételeket hangutasítással vagy csináld kézzel.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan hallgassunk meg (és töröljünk) minden parancsot, amit valaha adtál Alexának

Bizonyos esetekben az olyan vállalatok alkalmazottai és vállalkozói, mint az Amazon, a Google, az Apple és a Microsoft hallgatják a hangfelvételeit. Azonban még mindig rendelkezik az irányítással. Itt van hogyan akadályozhatnánk meg az embereket abban, hogy hallják a hangasszisztens felvételeit.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan akadályozhatjuk meg a vállalatokat abban, hogy meghallgassák a hangsegéd felvételeit


Az az igazság, hogy le kell mondania némi adatvédelemről, hogy használhassa ezeket a virtuális asszisztens intelligens eszközöket. Ezek a vállalatok azonban rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyek minimalizálják az adatvédelmi kockázatokat. Használja ki ezeket az eszközöket.

A történet erkölcse az, hogy ezek az eszközök nem annyira félelmetesek, mint gondolnád. Nem mindig rögzítenek és töltenek fel bármit, amit mondasz, de azért tartanak néhány felvételt.
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok