Hogyan lehet elkerülni a sérüléseket, amikor visszatér az edzőterembe

Avatar admin | 2021.05.11. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

nő csomagolva a kezét egy boksz edzőteremben

Fénykép: Panumas Yanuthai (Shutterstock)

Különös érzés hosszú idő után visszatérni az edzőterembe. Vagy gyengébb vagy, mint korábban, vagy másképp vagy alkalmas (talán nem emeltél, miközben az edzőtermi tagságod szünetelt, de sokat futottál), mégis emlékszel a régi súlyokra, a régi tempóra , a régi rutinok.

Visszatérés, mintha soha nem ment volna el, csalódás, sőt sérülés receptje. Szerencsére az emberi test rugalmas és alkalmazkodó. Kövesse ezeket a tippeket, és hamarosan visszatérhet a régi rutinjához.

Felfut az idő múlásával

Ha valami ismétlődő tevékenységet végez, például fut, akkor a legnagyobb kockázata nem abban rejlik, amit egy adott napon végez, hanem sokkal inkább az elvégzett munka teljes mennyiségében rejlik. Kezdő futók sokkal gyakrabban szenvednek sérüléseket, mint a tapasztalt futók, és a legtöbb futási sérülés túlzott sérülés – olyan, amely idővel felkúszik rajtad.

Amint arról megbeszéltük útmutatónk a sérülések elkerülésére kezdő futóként, valójában nem kell túl sokat aggódnia a formája vagy a választott cipő miatt. Ami még fontosabb, hogy a futásteljesítmény nagy részét könnyű, lassú ütemben tartsa, és az idő múlásával növelje a teljes terhelést, ahelyett, hogy minden nap egyenesen futásba ugrana.

Más ismétlődő tevékenységek is követhetik ugyanazt a mintát. Ha úgy dönt, hogy minden reggel 50 kört szeretne úszni, ne lepődjön meg, ha a válla megfájdul, miután ezt egy hétig végezte. Ahelyett, hogy gyorsan előre irányítaná a célját, kezdjen el egy rövidebb edzéssel hetente néhányszor, és hetente növelje egy kicsit, amíg jól érzi magát.

Ne próbáld meg maximalizálni az első napodat

Kipróbálni erejét szórakoztató, de valószínűleg a tesztnapokra kell gondolni kiváltságként, amelyet a kemény edzéssel keres.

A nagy súlyok helytelen emelésével árthat magának, de valami nehéz dolog nem elegendő ahhoz, hogy sérülést okozhasson. Inkább a tested alkalmazkodik a rá nehezedő stresszekhez, ezért amit felemelsz, annak olyannak kell lennie, amelyet megtanítottál emelni.

Ha rengeteg gyakorlatot kapott 170, 180, 190 font guggolással, akkor nem túl nagy ugrás arra, hogy 200-at kérjen a testétől. De ha már nulla fontot guggolt és azután 200-at töltesz fel, lehet, hogy a tested nem áll készen rá.

énAhelyett, hogy megpróbálná azonnal kipróbálni erejét, kezdje azzal, hogy testének alapszintű munkát biztosít egy ideig hagyni, hogy alkalmazkodjon. Ennyi időn belül még nyereséget fog elérni, tehát ne siessd a folyamatot. Néhány héten belül újra magadhoz fogsz érezni.

Várjon javulást

Tehát vissza kell tartania az első napot az edzőteremben. Dőzsölés. De ne ragaszkodj annyira ehhez a tényhez, hogy elfelejted kihívni magad.

Az igazság az, a kezdők meglehetősen gyorsan hatalmas eredményeket érhetnek el a fitnesz minden területén, függetlenül attól, hogy erőről beszélünk, sebesség, kitartás, vagy bármi más. És ha korábban tapasztalt, és most újra visszatér a kezdő számokhoz, akkor valószínűleg még gyorsabban tudja elérni ugyanezeket a nyereségeket.

Megy tervet. Lehet, hogy nem tudja pontosan, milyen gyorsan fog fejlődni, ezért tegye fontolóra, hogy hallgasson a testére –nem csak azért, hogy megtudja a korlátozások, de hogy megtudja, ön többet tehet, mint várta. Próbáljon hozzáadni egy kis súlyt minden héten, és nézze meg, mi történik. Néhány ponton belül növelje az elliptikus ellenállását. Iratkozzon fel a középosztályba, ha a kezdő szint jól érzi magát. Soha nem fogja megtudni, mit tehet, amíg meg nem próbálja.

Építsd az összhangot

Már megállapítottuk, hogy nincs díja a személyes rekordok felállításáért az edzőteremben töltött első napján. Tehát hogyan értékelheti erőfeszítéseit?

Szeretem így gondolkodni: Ya célunk ezen a ponton az az összhang megteremtésére. Az erőfeszítéseivel való következetes alap az alap, amelyre a nyereség épül. Tehát a “Mennyit emelhetek ma?” Gondolkodás helyett vagy „Milyen magasra kerülhetek a ranglistán ebben az osztályban?”, tedd fel magadnak a kérdést: „Hogyan segít ez nekem az összhang megteremtésében?”

Ha konkrét válasza van erre a kérdésre – valami hasonló, “Ezen a héten háromszor kezdő órát tartok, és a jövő héten két kezdő foglalkozásra és egy középhaladóra jelentkezem” – akkor kézben tartják a folyamatot, és remekül indulnak.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok