Hogyan lehet engedélyezni vagy letiltani a fejlesztői módot a viszályon

Avatar admin | 2021.04.04. 59 Views 0 Likes 0 Ratings

59 Views 0 Ratings Rate it

Discord logó

Viszály rengeteg funkcióval rendelkezik a játékosok és a közösségépítők számára, de ha nem látja a szükséges funkciókat, hozzá kell adnia egy botot. Ha maga bot fejlesztő, akkor először engedélyeznie kell a Discord fejlesztői módját.

A fejlesztői mód bizonyos további információkat engedélyez a Discord kliensben, például a szerver csatorna- és üzenetazonosítóit. Ha például egy botot fejlesztünk egy bizonyos csatorna megfigyelésére és közzétételére, akkor ezekre az információkra lesz szükségünk ahhoz, hogy a botot a megfelelő irányba tereljük.

Ez az információ csak egy a sok szükséges adat közül készítse el saját Discord botját a szerveredhez. A Discord asztali kliensben engedélyezheti a fejlesztői módot a következőhöz: Windows 10 és Mac vagy a Discord web kliens, vagy a mobilalkalmazások használatával Android, iPhone, és iPad.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan készítsünk saját diszkord botot

A Discord Developer Mode engedélyezése és letiltása Windows és Mac rendszeren

Ha Windows vagy Mac rendszeren használja a Discord asztali alkalmazást, vagy ha webböngészőben használja a webes klienst, akkor az alábbi lépések végrehajtásával engedélyezheti vagy letilthatja a Discord fejlesztői módot.

A kezdéshez nyissa meg a Discord alkalmazást és jelentkezzen be. Miután bejelentkezett, válassza ki a felhasználó ikonja mellett a bal alsó sarokban található beállítások ikont.

A Discord beállítások menüjének megnyitásához érintse meg a felhasználóneve melletti beállító fogaskereket az asztali alkalmazás vagy webes kliens bal alsó sarkában.

A Discord beállítási menüjében válassza a bal oldali menü „Megjelenés” opcióját.

A Discord beállítások menüben érintse meg a ikont "Kinézet" választási lehetőség.

A „Megjelenés” menüben láthatja azokat a beállításokat, amelyek befolyásolják a Discord megjelenését, a témaopciókkal, az üzenetek méretével és a kisegítő lehetőségekkel.

Görgessen le az aljára, majd válassza a „Fejlesztői mód” opció melletti csúszkát. Ha a csúszka zöld egy pipával, a fejlesztői mód engedélyezett. Ha szürke, „X” szimbólummal rendelkezik, a fejlesztői mód le van tiltva.

A Discord fejlesztői mód engedélyezéséhez vagy letiltásához érintse meg a ikont "Fejlesztői mód" csúszka.

Aktív fejlesztői módban másolhatja a felhasználók, csatornák és kiszolgálók azonosítóit úgy, hogy a jobb egérgombbal rákattint a kiszolgáló nevére, a csatorna nevére vagy a felhasználónévre, és kiválasztja az „ID másolása” lehetőséget.

A kiszolgáló, a csatorna vagy a felhasználói azonosító másolásához kattintson a jobb gombbal bármelyik lehetőségre, majd nyomja meg a gombot "Másolatazonosító" választási lehetőség.

Üzenetazonosító másolásához vigye az egérmutatót a közzétett üzenetek fölé, majd kattintson a hárompontos menüikonra. A menüből válassza ki az „ID másolása” lehetőséget.

Discord üzenetazonosító másolásához vigye az egérmutatót egy üzenet fölé, majd nyomja meg a három pont opciót.  A menüben nyomja meg a gombot "Másolatazonosító" választási lehetőség.

Ha Discord botot fejleszt, akkor ezekkel az értékekkel (a Discord API-val együtt) utasíthatja botját, hogy célozzon meg bizonyos csatornákat, felhasználókat vagy üzeneteket, valamint hogy általában lépjen kapcsolatba a szerverével.

A Discord Developer Mode engedélyezése és letiltása Androidon, iPhone-on vagy iPaden

Ha inkább mobileszközön (például Android, iPhone vagy iPad) használja a Discord szolgáltatást, akkor az asztali felhasználókhoz hasonló módon engedélyezheti és használhatja a fejlesztői módot.

Az indításhoz nyissa meg eszközén a Discord alkalmazást, és jelentkezzen be. A menüpanel megjelenítéséhez érintse meg a bal felső sarokban található háromsoros menü ikont.

A menüpanel megjelenítéséhez érintse meg a hamburger menüt a diszkordban.

A menüben érintse meg a profil ikonját a jobb alsó sarokban.

Koppintson a profil ikonjára a jobb alsó sarokban.

Innen megtekintheti fiókjának és alkalmazásának beállításait a „Felhasználói beállítások” menüben. Húzza végig ezt a menüt, majd érintse meg a „Viselkedés” opciót.

A viszályban "Felhasználói beállítások" menüben érintse meg a ikont "Viselkedés" választási lehetőség.

A „Viselkedés” menüben érintse meg a „Fejlesztői mód” opció melletti csúszkát. Ha a csúszka szürke, a beállítás le van tiltva. Ha engedélyezni szeretné a fejlesztői módot, ellenőrizze, hogy a csúszka kék színű-e.

A Discord fejlesztői mód engedélyezéséhez érintse meg a ikont "Fejlesztői mód" csúszka.

Ha aktív a Discord fejlesztői mód, akkor másolhatja a kiszolgálók, csatornák, felhasználók és egyedi üzenetek azonosítóit. Ehhez szervereknél érintse meg a kiszolgáló nevét, majd válassza az „ID másolása” lehetőséget.

A Discord kiszolgálóazonosító mobilra másolásához koppintson a kiszolgálóazonosítóra, majd a elemre "Másolatazonosító" az alábbi opciók panelen.

Csatornanevek és üzenetek esetén érintse meg és tartsa lenyomva a nevet vagy üzenetet, amíg a beállítások panel megjelenik alatta. A panelen érintse meg az „ID másolása” lehetőséget.

Csatorna- vagy üzenetazonosítók másolásához tartsa lenyomva a csatorna nevét vagy üzenetét, majd érintse meg a ikont "Másolatazonosító" választási lehetőség.

Felhasználói neveknél érintse meg a nevet a csatornalistában (vagy a szerver taglistájában). A beállítások panel alján válassza az „ID másolása” lehetőséget.

Felhasználói azonosító fejlesztői módban történő másolásához érintse meg a felhasználónevet a csatorna felhasználói listájában vagy a kiszolgáló szélesebb taglistájában, majd érintse meg a "Másolatazonosító" választási lehetőség.

A vágólapra másolt azonosítóval az értéket máshova beillesztheti, és a Discord API használatával a fejlesztési erőfeszítések részeként felhasználhatja.
Forrás link


59 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok