Hogyan lehet extra tárhelyet csatolni DigitalOcean cseppjeihez – CloudSavvy IT

Avatar admin | 2021.02.05. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Digitális óceán logó

A DigitalOcean cseppekhez korlátozott mennyiségű SSD-tárhely tartozik. A DigitalOcean dedikált tárolórendszerének felhasználásával a következőképpen adhat hozzá nagyobb lemezkapacitást anélkül, hogy feltörné a bankot.

Mielőtt folytatnánk, ellenőrizze, hogy a cseppek átméretezése alternatív megoldás lehet-e. Váltás a nagyobb csepptípus több tárhelyet, valamint a CPU és a RAM megtakarítását eredményezheti. Ez ideális lehet, ha most mindháromra szüksége van, de nem számíthat arra, hogy a közeljövőben a tárolási igényei sokkal tovább nőnek.

A cseppek méretét átméretezheti a DigitalOcean vezérlőpulton, ha kiválasztja a cseppeket, majd rákattint az „Átméretezés” gombra. Válassza a „Lemez, CPU és RAM” lehetőséget, majd válassza ki a frissítési tervet. A változás végrehajtásakor le kell állítania a cseppeket. A lemezkapacitással járó átméretezés nem változtatható meg.

Blokktároló kötet csatolása

A cseppecskék átméretezik, a DigitalOcean blokktárolási kötetei a legegyszerűbb módja annak, hogy extra tárhelyet adjon a szervereihez. A kötetek SSD-alapú tárolóegységek. Ha egy kötetet hozzáad egy csepphez, az hasonló a fizikai cserélhető meghajtó csatlakoztatásához.

A csepp két tárolórendszert fog elérhetővé tenni – a szokásos SSD-t és az újonnan létrehozott kötetet. Meghatározza az egyes kötetek kapacitását, lehetővé téve a tárolási megoldás testreszabását. Az ár rögzített 0,10 USD / GB.

Kötetet úgy hozhat létre, hogy bejelentkezik a DigitalOcean vezérlőpultra, és a bal oldalsávon a „Kötetek” linkre kattint. Kattintson a kék „Kötet létrehozása” gombra a képernyő jobb felső sarkában.

Először adja meg a létrehozandó kötet méretét. Használja az előre kitöltött alapértelmezések egyikét, vagy kattintson a testreszabáshoz az „Enter size in GB” gombra. Ezután nevezze el a kötetét, és válassza ki azt a cseppet, amelyhez csatolni szeretné.

Kötetek formázása és felszerelése

Most ki kell választania a kötet csatlakoztatásának módját. Legtöbbször az „Automatikus formázás és illesztés” segítségével észszerű alapértelmezésekkel állíthat be. Ha ezt az opciót választja, a DigitalOcean létrehoz egy formázott kötetet, csatolja a csepphez, majd csatlakoztatja a fájlrendszerhez. A „Kötet létrehozása” gombra kattintva kiválaszthatja a csatlakozási pontot. A DigitalOcean támogatja az Ext4 és XFS fájlrendszert. Az Ext4 általában a legjobb választás, bár a Red Hat rendszereknél az XFS-t részesítik előnyben.

Válassza a „Kézi formázás és csatolás” lehetőséget, ha más fájlrendszerre van szüksége. Ezáltal jobban szabályozhatja a szerelési konfigurációt is, mivel magának kell beállítania a cseppjén belül.

A következő paranccsal kötetet köthet /mnt/example-mount:

mount -o defaults,nofail,discard,noatime /dev/sda /mnt/example-mount

Feltételezzük, hogy a hangerőhöz rendeltük a sda eszközazonosító. Ez általában igaz a DigitalOcean cseppekhez csatolt első kötetre. Az általunk szállított rögzítési lehetőségeket a DigitalOcean-tól kapjuk ajánlott megközelítés a szerelési mennyiségekhez.

A kötet használata

A kötések, formázások és csatolások után a kötetek csak egy újabb fájlrendszer-helyzé válnak a cseppjén. Fájlokat másolhat a kötetére olyan parancsokkal, mint a cp example-file.txt /mnt/example-volume/example-file.txt – helyettesítse azt az utat, amelyre a kötetet illesztette.

Ez nem különbözik a csatlakoztatható tárolóeszközök bármely más formájától. Bármi, amit a csatlakoztatási helyen mentettek, a kötetbe kerül. A csepp fájlrendszerének többi része a megszokott módon a dedikált SSD-n marad.

A cseppen és a köteten fennmaradó lemezterület ellenőrzéséhez használja a df -h parancs. A vonal, amelynek rögzítési pontja / a csepp SSD-jét jelenti. A kötet csatlakozási pontja is fel lesz sorolva, így láthatja, mennyi kapacitás van még hátra.

Köteteinek kezelése

A kötetek egyszerre csak egy csepphez csatolhatók. Bármikor újracsatlakozhat egy másik csepphez. Ez akkor hasznos, ha erőforrásokat mozgat a cseppek között, vagy leszerel egy másik javára.

A kötet megkereséséhez használja a Vezérlőpult Kötetek oldalát. Mutasson az egérrel annak a cseppnek a neve fölé, amelyhez csatlakozik, majd kattintson a „Szerkesztés” gombra. Mostantól kiválaszthat egy új cseppet a kötet csatlakoztatásához.

A kötetek átméretezése a táblázat jobb oldalán található „Tovább” gombra kattintva történik. Válassza a „Méret növelése” lehetőséget, és válassza ki a használni kívánt új kapacitást. A köteteket csak felfelé lehet átméretezni, így a változás nem lesz visszafordítható.

Hangerő-mentések

A kötetek támogatják a DigitalOcean Snapshots rendszerét a biztonsági mentésekhez. Ez a mechanizmus lehetővé teszi a teljes lemezkép mentését a DigitalOcean-fiókba.

Kattintson bármelyik kötet melletti „Tovább” gombra, majd kattintson a „Pillanatfelvétel készítése” gombra. A párbeszédpanelen nevezze meg a pillanatképet, majd nyomja meg a „Pillanatfelvétel készítése” gombot a megerősítéshez. A folyamat befejezése több percig is eltarthat. A nagyobb cseppek sokkal több időt igényelnek.

Pillanatfelvételek segítségével bármikor helyreállíthatja adatait. Kattintson az oldalsáv „Képek” linkjére, és keresse meg a használni kívánt pillanatképet. Visszaállíthatja a pillanatképet arra a kötetre, amelyből származik, vagy létrehozhat egy új kötetet, amelynek alapja a pillanatkép.

Az Ön által létrehozott pillanatfelvételek állandóan tárolódnak a fiókjában. 0,05 USD / GB / hó számlával fizetnek. Csak az egyes pillanatképek adataiért kell fizetnie, nem az a kötet, amelyből származik.

Következtetés

A DigitalOcean kötetei lehetővé teszik, hogy könnyebben hozzáadhasson több tárhelyet egy meglévő csepphez. Az automatikus formázási és illesztési folyamat a telepítést rendkívül egyszerű folyamatgá teszi.

A kötetek nem az egyetlen megközelítés a nagyobb lemezkapacitás megszerzéséhez. Az Ön igényeitől függően DigitalOcean Spaces életképes alternatíva lehet. Ez egy távoli objektumtároló rendszer, amely hasonló az Amazon S3-hoz. A Spaces sokkal megfizethetőbb, ha nagy mennyiségű adatot tárol – 5 USD / hó 250 GB-ért -, de nem kapcsolódik közvetlenül a csepp fájlrendszeréhez. HTTP-n keresztül kell elérni, így statikus eszközökhöz és hosszú távú archívumokhoz használható a legjobban.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok