Hogyan lehet felgyorsítani a régi Android telefont

Avatar admin | 2021.09.08. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a régi Android -telefon felgyorsításáról szóló cikkhez

Fénykép: Chikena (Shutterstock)

Ha az Android telefonja volt többszörös lassítás a bejáráshoz a nap, talán úgy gondolja, hogy ideje frissíteni. De bmielőtt elfogy és vásárol egy újat – és feltételezve, hogy már kipróbálta az alapvető újraindítástvan még néhány más lépések tudsz vesz hogy csökkentsék vagy megszüntetni azok bosszantóak lassulások.

Frissítse a szoftvert az Android telefonján

A frissítések gyakran teljesítmény- és biztonsági fejlesztéseket hoznak, valamint hibajavításokat. Mindezek fontosak és lehetnek sebesség töltse fel okostelefonját. Menj Beállítások> Rendszerfrissítés, és érintse meg a gombot letöltés és telepítés.

Frissítse a késleltetett alkalmazásokat a véletlenszerű lassulások kijavításához

Yelőfordulhat, hogy tapasztalja lelassul a legtöbbet használt alkalmazásokban. Például a Facebook vagy az Instagram lassú lehet, de a telefon többi része elfogadható sebességgel működik. Ebben az esetben, először nyissa meg a Play Áruházat, és frissítse a szabálysértő alkalmazásokat. (Koppintson a profilképét a Play Áruház jobb felső sarkában, válassza a lehetőséget Alkalmazások és eszközök kezelése, és megy hoz Kezelés fülre. A frissítések kijavíthatják azokat a problémákat, amelyek lelassuláshoz vezetnek a különböző Android -alkalmazásokban.

Az animációk letiltása

Egy különösen a régi telefon nem biztos, hogy képes rá zökkenőmentesen kezelheti az Android animációit. Ha te vagy az, fontolgat az animációk letiltása Android telefonján. Ennek érdekében, először engedélyeznie kell a fejlesztői módot: Menj Beállítások> A telefonról és görgessen lefelé. Tap Építési szám hétszer – tő engedélyezi a fejlesztői módot az Android telefonján.

Megy nak nek Beállítások> Rendszer> Fejlesztői beállítások és görgessen lefelé a Rajz szakasz. Koppintson a Ablak animációs skála, és válassza ki Animáció kikapcsolva. Ezután válassza ki ugyanazt a lehetőséget az alábbiakban Átmeneti animációs skála és Animáció időtartam skála.

A telefonon már nem lesz ugyanaz az élénk felhasználói felület, de lehet fuss gyorsabb, ami megéri a kompromisszumot.

Korlátozza a háttérben futó alkalmazásokat

A legtöbb Android telefon jól tudja lefagyasztani a háttérben futó alkalmazásokat így nem befolyásolják a telefon teljesítményét. Ha azonban lassulás előtt áll, fontolja meg a háttérben futó alkalmazások számának korlátozását. Még egyszer, akkor engedélyezni kell a fejlesztői módot a munka elvégzéséhez. (Lásd a fenti utasításokat.)

Most navigáljon a következőhöz: Beállítások> Rendszer> Fejlesztői beállítások és görgessen a Alkalmazások szakasz. Sválaszt Háttérfolyamat korlátja és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő lehetőséget. Kiválaszthatja, hogy leállítsa -e bármely alkalmazás futását a háttérben, vagy lehetővé teszi egy -négy alkalmazást futtassa, ha nem használja őket aktívan.

Bár ez javíthatja a telefon teljesítményét, vegye figyelembe, hogy ez negatív hatással lesz az akkumulátor élettartamára, mert az okostelefonnak ezt kell tennie dob a legtöbb alkalmazás minden alkalommal, amikor kinyitja őket, amely több rendszer erőforrást igényel, és ennek eredményeként lemeríti az akkumulátor élettartamát.

Szabadítson fel tárhelyet

Néha túl sok alkalmazás és túl sok tárolt adat is lelassíthatja a telefont. Hely felszabadítása nagy lendületet adhat teljesítményének. Ha a telefon késleltetett, ellenőrizze az alkalmazás könyvtárát, és törölje az összeset olyan alkalmazásokat, amelyeket már nem használ. Tartsa lenyomva az alkalmazás ikonját, és válassza a lehetőséget Eltávolítás hogy törölje azt. (Ne felejtsd el szüntesse meg fiókjainak leválasztását a kb bmielőtt eltávolítaná.)

Ha problémái vannak a nem használt alkalmazások megtalálásával, keresse fel a következőt: Beállítások> Tárhely> Tárhely kezelése. Ezzel átirányítja Önt a Google -hoz Fájlok alkalmazás, ahol látni fogja a kártya feliratozva Törölje a nem használt alkalmazásokat. Találat Válasszon alkalmazásokat, válassza ki a megszabadulni kívánt alkalmazásokat, majd érintse meg a gombot Eltávolítás.

Azt is megjegyezheti, hogy az olyan alkalmazások, mint a Netflix lehetővé teszi tárolja a letöltött fájlokat a microSD -kártyán (ha a telefon rendelkezik ilyennel). A belső tárhely felszabadítása nagyban hozzájárul az eszköz felgyorsításához.

Amíg itt tart, szánjon rá egy percet törölje a alkalmazás gyorsítótár, is.

Gyári alaphelyzetbe állítsa a készüléket

Ha minden más sikertelen, próbálja meg a gyári visszaállítást az összes adat törléséhez és a gyári beállítások visszaállításához. Ezzel azonban mindent eltávolít az okostelefonról, szóval ez egy utolsó-üdülőhelyi lehetőség. Cfene ha a tied Az Android biztonsági mentések megfelelően működnek, és készítsen biztonsági másolatot a készülékről az adatvesztés elkerülése érdekében.

Ezután go -hoz Beállítások> Rendszer> Speciális beállítások> Összes adat törlése (gyári visszaállítás), és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok