Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a gyümölcslégyektől egy egyszerű barkácsgyümölcs-légcsapdával

Avatar admin | 2021.05.28. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Semmi sem szerencsésebb, mint egy gyümölcsfelhő repül az arcodban. Ez a barkácsoló gyümölcslégy csapda pillanatok alatt kitisztítja a konyháját, és ez nagyon egyszerű. Ja, és ez is természetes. Viszlát, gyümölcs legyek!

gyors és egyszerű gyümölcslégy csapda, amely működik

Mi a rosszabb, mint a gyümölcslegyek? Nos, a szúnyogok határozottan rosszabbak, de készítettem néhányat citronella gyertyák (és néhány több citronella gyertya) és teljesen természetes bug spray hogy távol tartsa őket. Ja, és a sárga kabátok is fájdalmat okoznak, de a újrahasznosított palack darázscsapda azoknak.

Itt az ideje, hogy ragaszkodjon azokhoz az icky gyümölcslegyekhez egy másik teljesen természetes és egyszerű megoldással. Ez a gyümölcslégy csapda elkészítése csak néhány percet vesz igénybe, és gyümölcslégyeket küld, hm, repül.

Honnan származnak a gyümölcslegyek?

Noha a gyümölcslegyektől könnyű megszabadulni, nem szeretné, ha eleve nem lennének? Esküszöm, úgy tűnik, mintha a semmiből tűnnének fel. Egyik percben van néhány új banánod, másnap gyümölcslégy város.

Tehát honnan származnak a gyümölcslegyek? Ha kirándul az élelmiszerboltba, akkor lehet, hogy magával hoz néhány apró poloskát. Szeretik az érett és rothadó termékeket. A nyitott ablakokon keresztül azonban könnyen be is csúszhatnak a házba a szabadból, és még a testüket is a képernyőkön át szoríthatják.

Az emberi ételekhez vonzva tudják a legjobb helyeket, ahol megtalálják… a konyhát! Antennáik több mint egy mérföldről érzik kedvenc illataikat. Minden édes vagy túlérett illat vonzza őket.

Azt is észreveheti, hogy szeretnek elidőzni a lefolyók, piszkos edények, felmosó vödrök és kukák körül. Alapvetően minden olyan helyen, ahol nem akar lógni, a gyümölcslegyek imádni fogják.

Egy nőstény akár 500 tojást is rakhat egy évszakban, néhányuk csak 24 órán belül kikel. Csak pár napos korukban folytathatják a szaporodást. Így mennek gyorsan egytől százig! Eeeewwww. És igen, ez azt jelenti, hogy petét fognak rakni a házába, amelyből legyek lesznek. Ezek egyáltalán nem szórakoztató háziállatok.

DIY gyümölcslégy csapda

Mi a különbség a gyümölcslégy és a rágó között?

Lehet, hogy ugyanúgy néznek ki, és mindketten egyformán bosszantanak, de valójában két nagyon különböző típusú legyet alkotnak.

Fekete és szürke színű, a gödrök általában valamivel kisebbek. Nem szeretnek a konyhák körül lógni, inkább a talajban és a szobanövények körül élnek.

A gyümölcslégy piros vagy barna színű lesz. Erős, édes illatokkal ragaszkodnak a konyhához és más helyekhez.

Ha gyanítja, hogy a problémája valójában a gatyák lehet, itt olvashatja el ezt az útmutatót, hogyan lehet megszabadulni tőlük. Az alábbi módszer, amely arról szól, hogyan lehet megszabadulni a gyümölcslégyektől, csak rájuk vonatkozik, és nem fog működni a rágókákon.

megelőzni és kezelni a gombás patkányokat

Mit gyűlölnek a gyümölcslegyek?

Gyümölcslegyek utálják a tiszta ötletet. Ez azt jelenti, hogy tiszta felületek vannak, a pulton semmi sem marad, és a mosott termékek a hűtőszekrénybe vannak tolva.

Ez azt jelenti, hogy az első feladatod a gyümölcslegyek elleni harcban az, hogy megszabadulj mindentől, ami tetszik nekik. Dobjon ki minden rossz terméket, legyen az a hűtőben vagy a pulton. Vegye ki a szemetet, és győződjön meg arról, hogy a ház összes mosogatója tönkretett-e.

Alapvetően adja meg a házának a jó bozótot, ha már észrevett egy gyümölcslégyet, hogy másoknak ne legyen kedvük letelepedni. A lárváknak ugyanolyan túlérett gyümölcsre és ragadós felületekre van szükségük ahhoz, hogy lakomázzanak, hogy nagyok és erősek lehessenek. Tehát ne engedje őket ilyen messzire jutni!

Annak elkerülése érdekében, hogy a gyümölcslegyek eleve eljussanak, tartsa a lehető legrendesebb dolgokat. A kiömlött anyagokat mindig azonnal tisztítsa meg, miután azok megtörténnek. És hogy ne vigye őket haza az élelmiszerboltból, mindig mossa le a termékeket, amint otthonában van, hogy eltüntesse azokat a tojásokat, amelyek szabadon hazafelé tartottak.

A gyümölcslegyeket a hő is vonzza. Egy nagyobb gyümölcslégy problémát tapasztalhat ősszel, amikor bejönnek a melegségre és a gyümölcsre, amelyet már nem találnak kint.

házi gyümölcslégy csapda anyagai

Hogyan lehet leggyorsabban megszabadulni a gyümölcslégyektől?

Ha fertőzés van a kezén, akkor a legjobb, ha gyorsan cselekszik. Mivel a nőstények egyszerre annyi tojást raknak, a gyümölcslegyek néhány óra alatt súlyos problémává válnak.

Néhány ember kísértésbe eshet, hogy fehérítőt öntsön a lefolyóba, hogy megszabaduljon a gyümölcslégyektől. Bár ez megszabadulhat néhány lárvától, a tojások megmaradnak, és akkor is gyümölcslégy problémája lesz. Tehát ne tegyük ezt.

Bár vannak olyan gyümölcslégy termékek, amelyeket megvásárolhat, hogy megszabaduljon tőlük, felesleges vásárlás. A hozzávalókat már kéznél tarthatja, hogy hatékonyan és hatékonyan csapdába ejtse a legyeket egy házi gyümölcslégy csapdával. Ha magad készítesz egyet, akkor elkerülheted a felesleges vegyi anyagok behozását a házba.

Gyümölcslégy csapdáját közvetlenül a kerékagyuk közelében akarja elhelyezni. Ha ott lógnak, ahol a gyümölcstál szokott lenni, tegye oda. Azok számára, akik jobban szeretik a mosogatót, állítsák a mellette lévő pultra. Ez gyorsan magához vonzza a gyümölcslégyeket a csapdájába, gyorsabban kiküszöbölve őket.

két nagy kosár tele frissen szedett almával

Mi a legjobb házi gyümölcslégy csapda?

Rengeteg házi készítésű gyümölcslégy csapda recept van. Néhányan jobban fognak működni, mint mások, de mindkettőjüknek két dolga van: a folyadék vonzza őket, és a tartály, amelybe befogja őket.

A folyadékhoz valami nagyon édeset akar használni, csakúgy, mint a túlérett gyümölcsök, amelyeket annyira élveznek. Általában gyümölcslé, bor, almaecet, vagy akár a sörről is tudni lehet, hogy a gyümölcslégy csapdájába csalogatja őket. A receptemhez általában lével szoktam járni, mivel mindig kéznél van. A gyümölcslegyek nem érdemelnek jó boromat!

A következő trükk az, hogy adjunk hozzá egy keveset mosogató szappan. A mosogatószappan segít csökkenteni a gyümölcslé felületi feszültségét. Így a legyek nehezebben ülnek a folyadék tetején. Ehelyett azonnal víz alá kerülnek.

Gyümölcs légycsapda barkácsolás

Most, hogy elérte a gyümölcslegyek alacsony szintjét, és tudja, hogyan lehet ezeket megakadályozni, meg kell szabadulnia a meglévőektől! Ez a gyümölcslégy csapda elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, és a nem kívánt vendégeket pillanatok alatt kijuttatja a házból.

Anyagok

Csináld meg!

  1. Töltsön meg egy kis üvegtálat egy kis borral vagy egy kevés gyümölcslével és egy darab gyümölccsel, amelybe a legyek annyira szerelmesek. Banán, alma, görögdinnye, narancs … bármi, ami a hűtőben van! A sima szirup használata a fő vonzerőnek nem fog menni. A gyümölcslegyek fincsi, rothadó gyümölcsöket keresnek, hogy petéiket belehelyezhessék, ezért rothadó gyümölcsökkel csalogassa őket a csapdájába.
  2. Tegyen néhány csepp mosogatószert a folyadékba. Keverje össze jól.mosogatószappan hozzáadása egy házi gyümölcslégy csapdához
  3. Fedje le szorosan egy darabdal műanyag csomagolást és néhány lyukat beledöfött a bambusz nyárs. Szükség esetén használjon gumiszalagot a műanyag burkolat rögzítéséhez. Győződjön meg arról, hogy a lyukak elég nagyok-e ahhoz, hogy a gyümölcslegyek da da dum halálukba utat találjanak. Másrészt ne készítsen túl sokat, hogy a gyümölcslegyek könnyen elkerülhessék csapdájukat.hogyan lehet megszabadulni a gyümölcslégyektőlgyümölcslégy csapda készítése
  4. Távolítson el minden kísértést a területről (azaz mozgassa a megsértő gyümölcsöt), és helyezze a csapdát a helyére. Tisztítsa meg, ha tele van, és kezdje újra, ha a probléma egy-két nap után is fennáll. Általában csak egy gyümölcslégy csapda telik meg, hogy megszabaduljak tőlük, mivel nem hagyom, hogy túlságosan kiszabaduljon a kezemből.

Megjegyzés a Crittersről

Annak ellenére, hogy szédülök a gyümölcslegyek megölésén, a szúnyogok elhárításán és a darazsak csapdázásán, szeretem a rovarokat egészükben. Tudom az értéküket a kert és a föld iránt, és tisztelem világukat.

Ha szeretné megtekinteni a hátborzongató robotok jó oldalát: tudjon meg többet a kertben hasznos rovarokról, Építsd meg a sajátod bug hotel, növény a beporzó kert, a méhkert, vagy a pillangókert. Igen a hibákért! Csak nem rajtam. Vagy a gyümölcsöm.

További hozzászólások a kártevők elhárításához:

Gyümölcs légycsapda barkácsolás

Ez a házi gyümölcslégy csapda csak egy percet vesz igénybe, amíg a már meglévő összetevőket felhasználja. Órák alatt működik!

Utasítás

  • Öntse a levét vagy a borát az üvegtartályába. Pár centiméter folyadékra van szükséged.

  • Keverjünk bele pár csepp mosogatószert.

  • Rögzítse a műanyag burkolatot a tartály tetején. Győződjön meg róla, hogy szoros-e. Egy gumiszalag segíthet a műanyag burkolat helyben tartásában.

  • Bambusznyárssal szúrjon néhány lyukat a műanyag csomagolásba. Ügyeljen arra, hogy a lyukak elég nagyok legyenek ahhoz, hogy a legyek átjuthassanak, de ne legyenek túl sokak.

  • Tisztítsa meg a területet, hogy csak a csapda csábítsa a gyümölcslegyeket. Szükség szerint cserélje 1-2 naponta.

gyors és egyszerű gyümölcslégy csapda, amely működik


Forrás link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok