5 szenzációs madárriasztó megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.09.07. 217 Views 0 Likes 0 Ratings

217 Views 0 Ratings Rate it

Madárriasztó házilag

Természetes és szenzációs megoldásokat kerestem madárriasztóra házilag. Ennek az volt az oka, hogy nem akartam alapvetően bántani őket, de rettenet mód idegesített, hogy hiába mostam le a kocsit egyből megjelölték azt a fán csücsülve. Ezek a madárürülék foltok pedig a legmakacsabbak, amelyeket ismerek.

A madarakat odavonzhatják az eledelek, amelyeket gyakran egész nap kint hagynak. A madaraknak vízre is szükségük van a túléléshez, és madárfürdőként használják a szökőkutat, a vízjátékot vagy bármilyen más állóvizet a telken.

Bár a professzionális madárriasztó mindig egy lehetőség, van néhány madármegelőzési tipp, amelyet otthon is alkalmazhatsz, hogy távol tartsd a madarakat. Íme 5 kedvenc DIY madárriasztó módszerünk.

1. Madárriasztó házilag: Szabadulj meg az élőhelyüktől

Ha az udvarodban nincs semmi, ami vonzaná a madarakat, akkor kevésbé valószínű, hogy ott fognak lógni. A legtöbb madárnak édesvízre van szüksége a túléléshez.

A szökőkútban és a kerti tóban helyettesítsd az édesvizet sós vízzel, így a madarak nem tudnak majd inni belőle.

Ha háziállataidat a szabadban eteted, távolítsd el vagy takard el az étel- és víztálakat, amint azokkal végeztek. A madarak a fűben és más tereptárgyakban is szívesen húzódnak meg, különösen szeles vagy viharos időben. Nyírd a füvet, a sövényeket és a fákat, hogy csökkentsd a fedezékeket számukra.

Ha látod, hogy egy madár fészket épít, egy hosszú bottal szedd szét a fészket. Ha ezt néhányszor megteszed, a madár új fészkelőhelyre költözik.

Viszont ha már megépítette vagy elfoglalta a madár a fészket, ne próbálkozz a madárfészek eltávolításával, inkább keress más madárriasztó megoldást.

2. Természetes madárriasztó házilag: Az Alumíniumfólia

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb természetes madárriasztószer az alumíniumfólia. Az alufóliát többféleképpen is használhatod a madarak távoltartására.

Ha a madarak zavarják a kerted nyugalmát, helyezz alufóliacsíkokat a föld felszíne alá vagy az általuk kedvelt növény köré. A madarak nem szeretik a fóliát a csőrük alatt, ezért távol maradnak.

Akassz alumíniumfólia-csíkokat (vagy fényes partiszalagokat) a fákra vagy más magas pontokra a ház körül és kertben. A fényes felületről visszaverődik a nap, és ez zavarja a szemüket, ami elriasztja őket a közeledéstől.

Ha harkályok vannak a környéken, akassz egy alumínium tortalapot arra a fára, ahol a leggyakrabban látod őket. A tányérról visszaverődő fény elriasztja a harkályokat.

3. Természetes madárriasztó házilag: Horgászhuzal

Ha a madarak állandóan a medencébe vagy annak közelébe szállnak le, próbálj meg horgászdrótot fektetni a medence fölé, keresztbe-kasul. Akár 2 fa közé, az ereszek közé, vagy bármilyen más magas helyre is fölakaszthatod, amely a medence közelében található. A madarak nem szeretik, ha akadályozzák a repülési terüket, és máshol fognak leszállni. Bónuszként – az átlátszó horgászdrótot nem fogja látni senki sem a földről, így nem veszi el az udvar szépségét.

4. Természetes madárriasztó házilag: Szódabikarbóna

Ha galambok és más kellemetlenkedő madarak szállják meg a teraszt vagy az ablakpárkányokat, próbálj szódabikarbónát szórni oda, ahová szeretnek leülni. A madarak nem szeretik a szódabikarbóna érzését a lábujjaik alatt, ezért mindenáron elkerülik.

5. Természetes madárriasztó házilag: A madárijesztő

Ha a madarak problémát jelentenek a kert, a medence körül, a helyi barkácsboltban vásárolj egy (vagy több) ragadozócsalit, hogy elriaszd őket. Ahogy a madarak átrepülnek, a fejük felett meglátják a műanyag baglyot, a gumikígyót vagy bármilyen más csalit, amit választasz, és nem szállnak le a közelébe. Csak mozgasd gyakran a csalikat, különben a madarak megszokják őket, és rájönnek, hogy nem valódiak.

Minél több elrettentő eszköz van a birtokod körül, annál kisebb a valószínűsége, hogy a madarak a környéken lógnak.

Bónusz madárriasztó DIY megoldás a kertbe házilag

A nagy netes kutakodás közben találtunk egy zseniális megoldást, amiben műanyag flakonból készítettek házilag madárriasztót. Érdemes megnézned ezt is, mert rendkívül barátságos, és még szépnek is mondható kivitelezés. Alább itt van a videós bemutató.

 

Forrás: 5 DIY Ways to Keep Birds Away | Natural Bird Repellent (callnorthwest.com)

 


217 Views 0 Ratings Rate it