Hogyan lehet hálószobája stresszmentes hely

Avatar admin | 2021.06.23. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A mai rohanó világban a hálószobád az egyetlen hely, amely leplezi az autók zajától és a zsúfolt tömegektől. Szóval, csak igazságos, ha egy kis időt töltesz azzal, hogy nyugtató menedékké alakítsd át. Az otthon eladásának tervezésekor a hálószoba az egyik legfontosabb szoba, amelyet a vásárlók meg fognak nézni. Ha hálószobáját vonzó és stresszmentes szobává teszi, az jó benyomást tesz a potenciális vásárlókra.

Hogyan lehet hálószobája stresszmentes hely

Mivel a hálószoba kulcsfontosságú eladási pont otthona számára, az ingatlan gyors eladásában fontos annak biztosítása, hogy a lehető legjobb állapotban legyen. Ha hálószobáját stresszmentes területté teszi, az nem jelent kihívást. Az okos döntések, mint például a megfelelő ágynemű kiválasztása és a falak nyugtató színekkel történő festése, hatalmas változást hozhatnak. Szerencsére összegyűjtöttünk néhány remek tippet, amelyek segítenek a hálószoba újrafeltalálásában és jobbá alakításában.

Színes, hogy inspirálja a pozitivitást és a békét

A színek képesek alakítani a hangulatot. Segíthet, ha soha nem becsüli alá a hálószobájuk hangulatára gyakorolt ​​hatást. Kezdésként vegye kezét egy színes kerékre a helyi festékboltban vagy az interneten. A színkerék segít kiválasztani a kiegészítő dekor színeket a falak és a bútorok számára. Ez szellővé teszi a hálószoba berendezése alapján történő választás szűkítését.

Válasszon a világosabb színek árnyalatait, amelyek elősegítik a nyugalmat és a nyugalmat. Ha ötleteket keres, a kék színárnyalatok remek kiindulópontot jelentenek. A kékek nyugalmat, relaxációt és egyensúlyt teremtenek az elmédben. Az emberek agresszió és magas vérnyomás elleni küzdelemre is használják őket. Tehát, ha az idegei peregnek egy stresszes nap után, a hálószobában található kék falak vagy díszes székek nagyszerű módja lehet az érzékek földelésének. Íme néhány kedvenc kék árnyalatunk inspirációként:

 • Alaszkai kék
 • Halvány periwinkle
 • Friss víz

Ágy és ágynemű

Az ágy a hálószoba középpontjában van. Ügyeljen arra, hogy alkatrészei maximális kényelmet biztosítsanak. Íme néhány fantasztikus tipp, amelyek segítenek a lehető legjobban kihozni az ágyból és az ágyneműből:

 • Válasszon olyan matracot, amely maximális támogatást nyújt. Nincs költségvetése a matrac frissítésére? Frissítse a rugórugót, vagy tegyen hozzá egy tollágyat a támogatás javítása érdekében.
 • Készítsen választékot puha és szilárd párnákból a rétegezéshez. Használjon védőeszközöket is, hogy megvédje a párnákat a szövetfoltoktól.
 • Szerezzen pamut lepedőt vagy más mosásbarát ágyneműt. Új és továbbfejlesztett érzés érdekében fontolja meg a lapok vasalását és keményítését.
 • Minden, ami az ágyán van, megkönnyíti az Ön kényelmét. Kerülje a gyöngyös párnákat és kereteket, amelyek miatt az ágy folyamatosan nyikorog, és megkarcolja a fejét.

Általános ajánlásként ne vásároljon túlméretes ágyat, mivel az egész szobája kicsi és klausztrofób lehet.

Szervezze és tisztítsa meg

A szervezés és a takarítás lépcsőfok a stresszmentes hálószobában. Íme néhány tipp a megfelelő rendezéshez és tisztításhoz:

 • Akassza fel a ruhákat a szekrénybe, és tárolja a cipőket a cipőtartókban. Adjon hozzá ágy alatti tárolót fonott kosár formájában, ha nincs elég hely.
 • Tartsa rendezetten a könyvespolcot. Rendezze a könyveket méretük szerint a dekoráció részeként.
 • Készítsen kijelölt, láthatatlan helyet olyan apró dolgok számára, mint a tollak, ceruzák, fülhallgatók és telefonos töltők.
 • Porszívózza fel a padlót, és tisztítsa meg a függönyöket és a függönyöket, eltávolítva a pókhálókat vagy a polc port.
 • A következő mosáskor mossa meg az abroszokat és az lepedőket.
 • A dolgok állandó rutinszerű megtartása ott, ahol állítólag vannak, hosszú távon nagyon megkönnyítheti munkáját. Légy következetes!

Hogyan lehet hálószobáját stresszmentes térré alakítani - hálószoba

Hozza a természetet és a fényt a keverékbe

A természetes fény és a természet bemutatása nagyszerű módja a jobb alvás elősegítésének. A mesterséges fény éjszakánként fent tarthat, és növelheti a stresszt. Ha éjjel dolgozik, és a nap mélyén alszik, integrálja az ablakokhoz a sötétítő rolókat. A sötétebb szobák segítenek jobban elzárni a szemet. A nap folyamán küzdj meg a lámpák felgyújtásának és a kinyitásának vágyával függönyök hogy hangulatot árasztó természetes napsütésben sütkérezzen. Éjszaka használjon tompítható opciókat, például állítható kapcsolókat és hangulati lámpákat a nagyobb „hangulatvilágítási” terv részeként. Fontolja meg a szobai növények hozzáadását a hálószobához, mint a levendula, az angol borostyán és a Pók növény. Eltávolítják a méreganyagokat és megtisztítják a levegőt, így a belső terek légáteresztőbbé és frissebbé válnak.

Kristályok és nyugtató kövek

A kristályokat és a nyugtató köveket évszázadok óta használják természetes gyógyítóként a jobb fizikai, érzelmi és lelki egyensúly érdekében. Ezenkívül vonzó kiegészítést nyújtanak a hálószoba dekorációjához. Néhány óriási kinézetű stresszoldó kövek:

 • Ametiszt
 • Rózsakvarc
 • Fekete turmalin
 • Gránát
 • Szelenit
 • Fluorit
 • Zöld kalcit

A kövek mellett kedvenc gyertyáit is meggyújthatja érzékszervi élményének fokozása érdekében. A gyertyák remek módja az elméd megnyugtatásának és az elaltatásnak.

Végső gondolatok

A hálószoba stresszmentessé tétele számos előnnyel járhat. A kritikus elvihetőség azonban a következetesség. Ha hetente egyszer beteszi az ágyát, vagy havonta egyszer felmosogatja a padlót, az egész csúnya életmódot eredményez. Ha úgy gondolja, hogy túl sok dolga van a mindennapokkal, távolítsa el a rendetlenséget és távolítsa el a szükségtelen dolgokat, hogy szobája jobban kezelhető legyen.

Ha időt szán arra, hogy hálószobája nyugodt és vonzó legyen, nagy hatása lehet mind a szoba élvezetére, mind pedig arra, hogy jó benyomást keltsen a potenciális vásárlók számára. Ha javítja hálószobáját annak érdekében, hogy elősegítse otthona eladását, ne felejtse el vegye fel a kapcsolatot egy szakértő ingatlanértékelővel hogy tanácsot adjak neked. Az ingatlanértékelés megadja otthonának aktuális piaci értékét, valamint részleteket arról, hogy mi befolyásolta az értéket. Ez segíthet további ingatlanokkal kapcsolatos döntések meghozatalában.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok