7 ügyes rovarcsapda házilag

Avatar Gadam | 2022.11.03. 1057 Views 0 Likes 3 On 2 Ratings

1057 Views 3 On 2 Ratings Rate it

rovarcsapda házilag

Rovarcsapda házilag is készíthető. Ezzel a 7 extra ügyes megoldással játszi könnyedséggel tudsz te is készíteni. Válaszd ki a számodra legkönnyebbet.

Rovarcsapda házilag #1: Büdösbogarak ellen.

Fogj egy üres 2 literes műanyag palackot, és ollóval vágd le a felső 2-3 centimétert. Csavard le a fedelet, fordítsd meg a levált felső részt, és helyezd a főtest belsejébe; ragasztószalaggal rögzítsd a helyén. A palack tetejének (vagyis annak a résznek, amelyből iszol) most már belül kell lennie, és lefelé kell néznie.

Végül helyezz egy bekapcsolt aprócska lámpát a palack belsejébe, és tedd azt egy sötét, rovaroktól védett helyre. A büdös bogarak nem fognak tudni ellenállni! Be fognak hatolni a palackba, és ott ragadnak.

Rovarcsapda házilag extra könnyű megoldás #2.

Fogd a 2 literes műanyag palackodat, és helyezz az aljára rovarcsalit (méz, cukor, érett gyümölcs vagy mogyoróvaj mind jól működik).

Ezután egy éles késsel vágj egy kis „u” alakot az oldalába, hogy egy csappantyút hozz létre. Végül emeld fel a patentot, hogy egy nyílást hozz létre, és helyezd a palackot bárhová, ahol rovarok vannak. Elméletileg a nyíláson keresztül be kell jutniuk a palackba, és meg kell ragadniuk benne.

Rovarcsapda házilag #3: Az ecetestál módszer

Szerezz be egy mosogatótálat, és töltsd meg szappanos vízzel (hideg vagy meleg víz is jó – csak arra ügyelj, hogy sok legyen benne a hab). Ezután önts kis vörösborecetet egy műanyag pohárba/tálba. Végül ezt tedd a vizes tálba úgy, hogy a felszínen ússzon.

Most már csak a várakozás van hátra! A legyek vonzódni fognak az ecethez, de fennakadnak a habban/vízben. Frissítsd a keveréket a nap folyamán, és pillanatok alatt megszabadulhatsz a legyektől. Még több légycsapda házilag itt.

Rovarcsapda házilag #4: A gyümölcsös csapda.

Szerezz be egy kis tálat, és töltsd meg méz/szirup, balzsamecet (vagy sör) és egy csipetnyi olívaolaj keverékével. Ezután feszíts szorosan fóliát a tál tetejére, és rögzítsd egy gumiszalaggal. Végül vágj néhány apró lyukat a fólián.

A rovarok bemásznak, csapdába esnek, és belefulladnak az edény belsejében lévő édes keverékbe.

Rovarcsapda házilag #5: A sörös csapda csigák ellen.

Egy kis, sekély edény, amelynek az aljára egy kis sör kerül, máris elég ahhoz, hogy békén hagyják a salátáidat a csigácskák. Helyezd el ezeket a csábító csapdákat a zöldségágyások között. A csigák jönnek, túl sokat isznak, beleesnek a sörbe, és közben megfulladnak.

De ne aggódj, ha inkább megtartanád magadnak a sört. A cukor, víz és élesztő keveréke ugyanolyan hatékonyan működik.

Rovarcsapda házilag #6: A fülbemászók levadászása.

Szerencsére egy hasonló csapda, mint amit a csigáknál használtál, itt is működhet. Ezúttal azonban tarthatod magad a sörödhöz, és helyette előkaphatod a növényi olajat.

Fogj egy másik sekély edényt, és töltsd meg egy csepp olajjal és egy csipetnyi szójaszósszal. Helyezd el ott, ahol a fülbemászók köztudottan gondot okoznak. Nem kell sokáig várni, hogy bekapják a csalit.

Rovarcsapda házilag #7: A papíros rovarcsapda.

Mindössze egy darab kartonpapírra van szükséged, amelyet édes és ragacsos keverékkel vonzanak a bogarak.

A mi javaslatunk? Melegíts kukoricaszirupot, cukrot és vizet a tűzhelyen.

Keverd össze a keveréket, hogy pasztává álljon össze, majd tedd félre hűlni.

Már csak annyi van hátra, hogy bevond a kartonpapírt a cukros pasztával, és a földön hagyva/felakasztva valahová a rovarok számára csábító csapdává válik.

Jönni fognak, megtapadnak, és hamarosan elpusztulnak!

Reméljük, ez a fenti házi rovarcsapda megoldás közül sikerül kiválasztanod azt, amelyik a leginkább hatékony.

A cikk szakmai forrása: 7 Homemade Bug Traps That Catch Unwanted Pests | (elevatepestcontrol.com)


1057 Views 3 On 2 Ratings Rate it