Hogyan lehet igényelni sürgősségi bérleti támogatást

Avatar Gadam | 2021.01.13. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a rendkívüli bérleti támogatás igényléséhez című cikkhez

Fénykép: Drazen Zigic (Shutterstock)

Ha a COVID miatt nehéz bérleti díjat fizetnie, győződjön meg arról, hogy kihasználja-e a most indított előnyöket 25 milliárd dolláros bérleti támogatási program, amely a múlt hónapban elfogadott segélycsomag része. Ha bizonyítani tudja a nehézségeket, a bérleti díjának akár 15 hónapját is ki lehet fizetni.

Hogyan működik a bérleti segítség

A finanszírozást a Kincstár jelenleg az állam és a helyi önkormányzatok felé fordítja, amelyeknek januárig meg kell kapniuk az összes forrást 26.. Ezek a kormányok ezután támogatottként járnak el, akik a már létező vagy újonnan létrehozott bérleti támogatási programok révén segítséget nyújtanak a jogosult háztartásoknak.

A támogatható háztartások legfeljebb 12 hónapos támogatást kaphatnak, plusz további három hónap, ha a kedvezményezett megállapítja, hogy a további hónapokra a lakásstabilitás biztosításához van szükség. A finanszírozás elsőbbséget élvez azok számára, akiknek a bérleti díja késedelmes és kilakoltatás előtt áll.

Mint Diane Yentel, az Országos Alacsony Jövedelmű Lakáskoalíció (NLIHC) elnöke mondja:

Míg a 25 milliárd dolláros sürgősségi bérleti támogatás nyilvánvalóan nem elegendő a becsült 70 milliárd dolláros felhalmozott visszabérlet vagy a bérleti segítség folyamatos igényének kielégítésére a családok stabil elhelyezése érdekében, tezek az erőforrások elengedhetetlenek és nagyon szükségesek.

Hogyan lehet kvalifikálni

Per a kincstár, „jogosult háztartás” az a bérlő háztartás, amelyben legalább egy vagy több magánszemély él találkozik a következő kritériumok:

  • Munkanélküliségre jogosult, vagy a háztartás jövedelmének csökkenése, jelentős költségek merültek fel vagy pénzügyi nehézségeket szenvedett a COVID-19 miatt.
  • Bizonyítja a hajléktalanság vagy a lakhatási instabilitás tapasztalatának kockázatát.
  • A háztartás jövedelme a terület mediánjának 80% -ánál vagy ennél alacsonyabb.

A hajléktalanság kockázatának bemutatásához előfordulhat, hogy mellékelnie kell egy esedékes bérleti díjat vagy közüzemi értesítést. Ezen túlmenően, bár nem jogosult arra, ha meghaladja a területének mediánjövedelmének 80% -át, az államokat arra irányították, hogy prioritásként kezeljék azokat a pályázókat, akik 50% -nál vagy ennél alacsonyabbak, valamint azokat, akik 90 napig vagy annál hosszabb ideig nem voltak munkában .

Időközben január végéig meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot, és valószínűleg a megválasztott elnök, Joe Biden meghosszabbítja, amint hivatalba lép. január 20.

Hol lehet jelentkezni

Ez egy kicsit bonyolultabb, mivel minden állam, város, vagy megyének saját bérmunka-segítő programja lesz, amelyek közül néhány jelenleg építés alatt áll. CNBC szerint, láthatja, hogy létezik-e már bérleti támogatási alap az Ön területén itt. Másképp, felveheti a kapcsolatot az állam lakásügyi osztálya, helyi önkormányzatok webhelyei, 211/311 segélyvonal, vagy helyi lakhatási csoportok érdeklődhetnek a jelentkezés módjáról.


Source link


13 Views 0 Ratings Rate it